Align 3GX FBL Ünitesi Ayarları : Alıcı Bağlantısı

Align 3GX FBL Ünitesi Ayarları : Alıcı Bağlantısı

1- Turker abin şu konuda özellikle ve kesinlikle H3 olması gerektiğini söylüyor. Buna göre mutlaka gözden kaçırdığın bir şey var. Sıfırdan 1 model açarak her şeyi Türker abinin anlatım sırasına göre bence yeniden yap.



2-3- Bunlar ünite ile ilgili değil. ESC programlama ile ilgili. Şu konuya bir bak istersen.



4- Bu sorunu tam anlamadım ama şimdilik kafaya takma derim.

Diğer taraftan ilk fırsatta kurtarma özellikli İkon-1 ya da Brain-1 bulmaya çalış. 400 TL civarındaki bu ünite 2-3 Kırım'dan kurtardıktan sonra parasını çıkaracaktır. Yeni öğrenirken ciddi olarak hayatını kolaylaştıracak bir özelliktir Kurtarma özelliği aklında bulunsun. Bu da detayı ;)

 
Align 3GX FBL Ünitesi Ayarları : Alıcı Bağlantısı

Mehmet abi çok teşekkür ediyorum gaz sticki revers istiyormuş escyi ayarladım yazılanlara göre yada ayarlamaya çalıştım. Ama şuan için gaz ve Holdu hallettim swash ise bu halde Hr3deyken
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bunu ayarlama şansımız var mı?
 
Align 3GX FBL Ünitesi Ayarları : Alıcı Bağlantısı

Hiç 3GX kullanmadığım için ne yazık ki bu sorun beni aşıyor :-\

Turker abinin tüm konularını ve videolarını izleyerek, hiç bir adımı atlamadan yaptın değil mi Ali ?
 
Align 3GX FBL Ünitesi Ayarları : Alıcı Bağlantısı

Yaptım abi ama sonuç alamadım. Çünkü onun ünitesi biraz farklı gibi şuan internetten bulduğum bir video ile ayar yaptım. Benim kullandığım ünite 3gx mr olduğuiçin ayarları daha farklı sanırım. İngilizcem olmadığı için DIR ayarlarını yapamadım. Uğraşıyorum DIR ayarı için.
Şuan idle hold gaz herşey çalışıyor. Anlamadığım bişey heliye elektirik verince esc ayarını sanki tekrar istiyor gibi bibliyor. Fakat gazı biraz verip çekince susuyor. Yarın güzel bi esc ayarı yaparım.
Bu iş Rckolikle yapılır yoksa hiç çekilmez abi o kadar fazla şey var ki. Anlatımlar olmasa kenara koyardım herşeyi :laugh:
V977yi ilk aldığımda mantığını çözene kadar baya karışık, zor bişey gibi geliyordu. Şuan tam olarak oyuncak sıfatında ;D
 
Align 3GX FBL Ünitesi Ayarları : Alıcı Bağlantısı

Ali,

ÖNEMLİ : İşin çok başındasın, gaz yemiyor, idle açtım çalışmıyor vs diyorsun. Kesinlikle bu safhada motor kablolarından en az 2 tanesi çıkmış olsun. Kazaya sebebiyet verme aman. Video da etrafında çocuk sesi fln da var. Kimseyi yanına da yaklaştırma modelin. Aman kardeşim. Önce güvenlik

Gelelim sorununa ;

1- ESC kalibrasyonu yap (özelden yazmıştım)
Ayrıca gaz stiği reverse iken büyük ihtimal bib bib sesleri gelirken sen gaz stiğini aşağı yukarı yapmışsındır ve heliye ilk enerjiyi verdiğinde gaz stiğini max gibi gördüğünden ESC setup kısmına girmiş ve ESC ayarlarını bozmuşsundur. ESC kalibrasyonu yap ve ESC ayarlarını yenile. (konusuna bakman lazım)

2- Swash tipi HR3 olmalı. Ama senin Swash tipinde bir yanlışlık var gibi. Zaten video da sağ aileron veriyorsun, swash sola gidiyor. Pozitif verince de 1 nolu servo negatif veriyor. Aileron için Reverse yapmayı dene. Swash tipi için Align T6 kumanda da gösterimi biraz kafa karıştırıyor diye hatırlıyorum. Doğru seçtiğinden emin ol.

3- Swash paralellik ayarın bozuk olabilir. Kontrol etmek lazım.

4- Hold u çekince bir miktar aşağı inebilir servolar. Asıl sorun idle açınca hareket olmaması. İdle için butonun atanmamış gibi bence.

Not : Madeleri sorularına göre yazmadım. Sıraladım sadece



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Align 3GX FBL Ünitesi Ayarları : Alıcı Bağlantısı

Evet çocuk oynuyordu evde fakat pallerim çıkık her iki taraftada ve dediğin gibi dikkat ediyorum modele yaklaşmaması için. Hold çekik oluyor ve her ihtimale karşı bataryayı çıkarabilecek şekildeyim. Bayram gelince evlerde boş yer pek olmuyor :)
Kumanda ayarlarını yaptım bi video yardımıyla şuan idle hold herşey çalışıyor. Swashda düzgün komut veriyor H 1de ama. Ayarlayamadığım şey helikopteri sağa sola eğdiğimde ona göre komut vermesi konusu. Ama baya bi aşama kaydettim inşallah çözeriz bu işi.
 
Align 3GX FBL Ünitesi Ayarları : Alıcı Bağlantısı

Selamlar
Şuan helikopterin herşeyini ayarladım yapabildiğim kadarıyla. Kontroller komutlar gyro komutları falan doğru. Şuan en başından beri çözemediğim tek problemim kuyruk servosunun ve sticğimin kalibrasyonu diyebilirim sanırım. Önce anlatayım daha sonra vidoda göstereyim.
Öncelikle çok az hareket verdiğim halde yavaş yavaş o hareketi vermeye devam ediyor servo. İkinci olarak sticki (...-I-...) bu şekildeki I olarak düşünürsek tirelerde servo çalışıyor fakat noktalarda servo çalışmıyor.
Hatırlatmamda fayda olur mu bilmiyorum ama kumandam Align T6, ünitem 3GX MR, Model Trex 450l Dominatör
NOT: Motor kablolarının hepsi çıkık :thumbup:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Align 3GX FBL Ünitesi Ayarları : Alıcı Bağlantısı

Kuyrugun ters calisiyor.

Kuyruk hareketi diger servolar gibi senin komutuna bagli degil, unitenin komutuna bagli olarak gerceklesir. Senin komutlarini tam olarak takip etmemesi normal.