Amatör'e Yardım

sefaburak0714

Yeni Uye
Katılım
9 Ara 2014
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Yaş
27
Merhaba iyi akşamlar.

Uzun süredir havadan görüntüleme sistemlerini takip ediyorum forum forum, blog blog geziyorum inceliyorum bir sürü videosunu izledim. Almak istedim ama bütcem el vermedi. Sonra burayı buldum.

Forumdaki çoğu yazıyı okudum ama ne yapsam ne etsem aklıma bir şey gelmedi.

Arkadaşlar,abiler,kardeşler

nerden başlamalıyım?
hangi parçaları almalıyım?
liste çıkartabilirmisiniz?
yapım aşamalarını anlatan tam detaylı video, resim varmı?
hangi parçalar en iyi aynı zamanda en ucuz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Amatör'e Yardım

Merhaba,

Anladığım kadarıyla temel amaç havadan görüntüleme ancak direk bu multikopterlere başlamanızı pek önermiyorum. Çünkü bu şekilde bir sistem kurduğunuzda yapacağınız küçük hataların telafisi oldukça zor olabiliyor. Sabırla aşama aşama ilerleminizi öneririm.

Benim kişisel önerim öncelikle 450 sınıfı bir quadcopter ile başlamanız. Frame DJI cloneları var goodluckbuy.com banggood.com gibi sitelerde bulabilirsiniz. Lehimlenebilen ksımı olursa montajınız daha kolay olur ekstra bir power distrubiton boarda ihtiyacınız olmaz. Kontrol kartı olarak da DJI naza gibi hazır sistemler yerine KK 2.1.5 gibi başlangıç için ideal ve uygun fiyatlı olan bir kart ile başlamanızı öneririm. Bu kart ile hem kolay ayar yapabileceksiniz hemde gainler ile tanışmış ve bu kavramları anlayabileceksiniz. Kart hem oto levela sahiptir hem de manuel özelliği vardır. Sunnysky X2212 980KV gibi fiyat/performans ürünü motorlar seçebilirsiniz banggood.com da çok uygun bu sıralar. Yanına güvenilir 30A simonK ESC alabilirsiniz. Bu saydıklarım için 3S 3300 30C civarında pil işinizi görecektir çok rahat 10dk+ uçuşu olur.

Kumanda olarak piyasanın en iyi fiyat performans ürünü Turnigy 9x /9xR dir. Mode 2 sol kol throttle demektir:) Bu kumandaların failsafe i yoktur o yüzden FRsky modül kullanıyoruz hem ilerisi için hem de başarılı bir sistem olduğu için ilave edebilirsiniz.

Pil için şarj aleti gerekiyor. Hobbyking in Accucell 6 idealdir. Bir de adaptör lazım.

Nasıl yapılacağı nasıl uçulacağı ayarlar için bol bol araştırma öneriyorum. Youtube da çok fazla yardımcı video var adım adım açıklayan yapan kişiler var. Anahtar kelime how to build quadcopter:)