Araba kumandasından anlayan varmı

İsmail Tuncay DAL

Çalışkan Uye
Katılım
3 Mar 2016
Mesajlar
239
Tepkime puanı
160
Yaş
43
Konum
Kahramanmaraş/Elbistan
İlgi Alanı
Uçak
Arkadaşlar ACİL başlığıyla yazdığım için kusura bakmayın ama gerçekten sıkıştım,okuldaki fuarımız için bir model araba yaptım,uçak için kullandığım ekipmanları üstüne dizdim,sadece 1 servo ve 1 de gaz kullanmam gerekiyor,gaz verip pervaneyle itiş sağlayacağım ve servoylada yönlendireceğim.Araba ve bot için olan fs-gt3b model kumanda aldım,sorun şu ki; gaz kolu tam ortadayken gaz çok açık oluyor,geriye bastırınca motor susuyor,motoru suskun tutabilmek için gaz kolunu basılı tutmam gerekiyor,bunun bi ayarı yokmu acaba?
 
Araba kumandasından anlayan varmı,ACİL.

Throttle trim den biraz kurcalarsanız, belki bişeyler olur.

End point menüleri de yardımcı olabilir...
 
Araba kumandasından anlayan varmı,ACİL.

aynen end point çözer o durumu...değerleri deneyerek kurcalayın
 
Araba kumandasından anlayan varmı,ACİL.

İki uçta 0...100 ise örneğin, -50....50 yapın.

Veya -100....100 ise, -150...50 yapın.

Veya istediğiniz cevabı alacak yönde kurcalayın işte, illa ki bir yönde istediğiniz yola girecektir. Durmasa bile yavaşlayacaktır, üstüne de biraz trim verirsiniz olmadı..
 
Araba kumandasından anlayan varmı,ACİL.

Teşekkürler cevaplar için,her pili takışımda esc programlama moduna giriyor,gaza basık tutarak ve bırakarak orta yolu bulduk ama tam olarak mekanizmayı anlamadım.
 
Araba kumandasından anlayan varmı

Sorun esc den kaynaklı uçak esc si kullandım demişsiniz elinizdeki kumanda araba esc leri ile birebir uyumludur araba esclerinde ileri ve geri için iki komut vardır uçak esc sinde ise sadece ileri.Sizdeki kumanda throttle tetik ortada iken araba esc sinde o nokta sıfır olarak değerlendirilir.Tetik pozisyonuna göre ileri ya da geri kumanda eder.

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Araba kumandasından anlayan varmı

Tesekkurler,aynen dediginiz gibi celalettin abi,bende ilk esc ayarinda tetigi basip ayar yaptim,boylece ortayi sifir aldi.