Benim devrelerim yandı :) Lütfen yardım.

erko3000

Yeni Uye
Katılım
19 Haz 2015
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Yaş
51
Selamlar,

40 yıl düşünsem modelciliğe ilgi duyacağımı düşünmezdim. Aslında kötü görünmüyordu. Benzinli arabalar, helikopterler. Hepsi güzeldi ama alacak kadar da ilgimi çekmiyordu. Ta ki birgün youtube'da Dji Phantom 2'nin bir yolcu gemisine uçmasını seyredene kadar... İşte o gün ilgim patladı diyebilirim. Meğer benim ilgim drone'laraymış.

Önce o özellikteki dronelara baktım. Dji, Walkera, Parrot Bebop vs... Fakat daha sonra racer'ları gördüm. Çok kısa zamanda çok bilgi edinmeye çalıştım ve benim devreler yandı :) Şu an mevcut durumda ne alacağımı bilmiyorum.

Bir yandan Walkera QR X350 Pro alayım derken bir andan da Walkera Runner 250 gibi bir model toplasam diyorum. "Toplasam" derken tabii ki şu anda yapamam da eğer karar verirsem forumu okuyacağım ve üstadlara soracağım.

Sizlere sormak istediğim birkaç sorum var. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

1. Ankara'da, Banggood'dan alacağımız yedek ürünleri satan (tabii ki biraz fiyatı farklı olabilir ama acil durumlar için gerekebilir.) bir yer var mıdır?,
2. Siz olsanız yukarıdaki modellerden (tiplerden aslında, yani hızlı yere yakın mı, yükseklere çıkan büyüklerden mi) seçerdiniz?
3. Ankara'da bana toplama konusunda yardımcı olabilecek bir arkadaş var mıdır?

Aklımdakiler bunlar. Cevaplarınız için teşekkürler....
 
Benim devrelerim yandı :) Lütfen yardım.

Pilotaj tecrübeniz hiç yok ise önce bir Cheerson Cx-10 alın. Daha büyük RC'lerde, uçmayı öğrenene kadar eliniz cebinizden çıkmaz. Ankara Tunalı, Kuğulu Park'ın karşısındaki büyük D&R'da var.

Diğerleri için multici arkadaşlarımız fikir vereceklerdir.
 
Benim devrelerim yandı :) Lütfen yardım.

Öncellikle merhaba! yazdığınız quadcopter lar arasında 250 frame genellikle fpv ve spor-hızlı uçuşlar için kullanılıyor bir monitör veya fpv gözlük aracılığıyla kontrol etmeyi tercih edenler için ve genekde rtf yani kullanıma hazır değildir, kumanda pil vs. gibi eklemeler yapmanız gerekir diğer modeller rtf dir direk alıp uçarabilirsiniz ve bunlar genelde çekim amacıyla kullanılır daha yavaş uçarlar gimbal kamera vs ile desteklenirler, söyledikleriniz arasında parrotu hiç bilmiyorum ama walkera ve zaten dji bu işin en bilinen firmalarındandır , walkera nın qr350 modelinin eski düz qr350 ve qr350pro olmak üzere iki çeşiti vardır, düz qr350 lerde çok sorun olduğu söyleniyor, ayrıca walkeralar 3-4 çeşit ayrı kumanda ile satılıyor giriş olarak devo7 mesela en düşük olan 300-500 metre sinyal gücü olan kumandadan devo f10 gibi 2 km ye kadar kumanda üzerinde ufak lcd fpv ekranlı kumandaya kadar çeşitleri var ve bunlar fiyatta baya farkediyor, dji gelirsek en sorunsuz en stabil olan firmadır tabi fiyatıda tuzludur ayrıca benim kullandığım cx-20 de fena değildir 225 dolar fiyatı vardır onada bakabilirsiniz bunlararada fpv sistemi ekleyebilirsiniz ayrıca bunların hemen hepsi orta seviye tecrübe gerektiren quadcopterlerdir ortalama 1 kg ağırlıkları vardır (kamera-gimbal vs. ile) en ufak düşüşlerde kırım yaşayabilirsiniz o yüzden Ergün beyin dediği gibi oyuncak sınıfına giren ucuz quadcopterlerle kullanmaya alışmanız sizin açınızdan iyi olur bu aletleri düşürseniz bile pek kırım yaşamazsınız, son olarakda ne alırsanız alın 4-5 uçuştan sonra ya buna ne ekleyebilirim neyini değiştirebilirim şu model nasıl onada bakıyım mutlaka diyeceksiniz zaten RC hobisininde özelliği sürekli ya buna ne ekleyebilirim neyini değiştirebilirim demeniz.
 
Benim devrelerim yandı :) Lütfen yardım.

Hocam foruma hosgeldiniz. Bende sizin gibi foruma yeni üye olan ve quadcoptere hevesi olan birisi olarak önce quad ile ne yapmak istediğinize karar verin bence. 250 lik bir quad ile agresif ve fpv ucuslar yapabilirsiniz youtube da cok iyi ucan kisiler var videolari izleyin derim. Ama dji ve turevleri hem hazir sistemde bi sure sonra sıkıcı olabiliyor ayrıca 250lik quad deneyimini görürseniz dji kendi kendini ucurdugunu görürsünüz.

bence hangi tipi seçenize karar verin.

saygilar.
 
Benim devrelerim yandı :) Lütfen yardım.

Erkut bey bir de rica etsek kisaca kendinizi tanitabilir misiniz lutfen :saygilar:

 
Benim devrelerim yandı :) Lütfen yardım.

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Bugün birkaç model mağazasına gideceğim. Buradan gelişmeleri size yazarım.
 
Benim devrelerim yandı :) Lütfen yardım.

Merhaba cx20 gayet güzel görünüyor. İncelemelerini izledim. Acaba siz nereden aldınız? Ve üzerinde fpv var mı? Gimbal var mı?
 
Benim devrelerim yandı :) Lütfen yardım.

Ben banggood dan aldım tabi ben rusyada yaşadığım için ayrıca vergi ödemedim (burada gümrük sınırı 1000 euro bizde 75 euro), fpv sistemi ayrıyetten kurmak isterseniz kurabilirsiniz , brushless gimbal ı yok zaten minimum 800 dolara çıkmadığınız hiç bir quadda brushless gimbal vermezler , standart gopro,sj4000 kameraları takmak için kamera askılığı mevcut kutuda çıkıyor, ayrıyetten blade 350qx modelide vardır o da gayet stabil güzel bir modeldir diğerlerinden daha hafiftir ve nerdeyse spor moda yakın hızlı bir uçuşu vardır onada bir seçecenek olarak bakabilirsiniz.