Bir rc helikopter bu hareketi neden yapar?

Mustafa Hacılar

RcFanatik
Katılım
13 Haz 2015
Mesajlar
3,387
Tepkime puanı
4,769
Yaş
39
Konum
Mardin
İlgi Alanı
Heli
Selamlar arkadaşlar, iki gün önce yaptığımız buluşmada 450 heliyi düşürmüştüm sorunu kuyruk servosunun takılıp komut almaması-kilitlenmesi olarak değerlendirmiştik. Bugün heliyi topladım ve ayarları değiştirmeden bir deneme uçuşu yapmak istedim ilk başta kuyruk hareketleri vs. Normaldi ancak 30 40 sn kadar sonra heliyi kendi etrafında sağa sola döndürüp kuyruk kontrolünü yaptım heliyi tail in konuma aldıktan sonra kumandadan herhangi bir komut vermememe rağmen heli neredeyse yarım tur kadar kuyruğu sağa doğru kaydırdı. Bu hareketi uçuş sırasında 3 4 kez yaptı sonradında da kuyruğu toparlamak kolay olmadı tabi. Daha öncede bu hareketi yaptığını hatırlıyorum ama rüzgar ın sert olduğu zamanlarda diye rüzgardan kuruk tutmadı diye düşünüp üstünde durmamıştım. Bu sefer bir kırım yaşamadım çok şükür heliyi indirdim bir şekilde ama hareketi anlamlandıramadım.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bir rc helikopter bu hareketi neden yapar?

aynı sorunu 450 ile bende yaşamıştım,,, kuyruk servosu ölmek üzere :) değiştiriniz....
 
Hep ayarda bir yanlışlık mı var diye düşünmüştüm ama servo da sanırım sorun değiştirip denerim.

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bir rc helikopter bu hareketi neden yapar?

Servoda bir sorun yoksa kayış ayarını tekrar yapın. Dişlileri ve kayışı kontrol etmek gerekir. Dişli veya kayış atıyor olabilir.
 
Bence de durum sanki servo kaynaklı gibi. Ben de 450 yi kaybettiğim zaman bikaç kez kuyruk garip hareketler yapmıştı, tepkisiz kalmıştı, kendiliğinden atmıştı fln. Sonra takılı kaldı ve olanlar oldu. Kayıp model bulunduktan sonra servoyu inceledim, içerisindeki bir dişli resmen göbeğinden 2 ye ayrılmış. Geri oturtunca servo çalışıyordu hatta :D tabiki riske atmadım :)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Levent abi model tork tüp. Aslında şafak ın tarifiylede bire bir uyuyor durum. Elimdeki servolardan birini( sıfır durumda olan) kullanıp duruma bakarım tekrar.

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bir rc helikopter bu hareketi neden yapar?

Geçmiş olsun Mustafa, neyseki hasarsız atlatmış olman çok güzel. :yuppi:

450'ler böyledir; ne öldürür ne de güldürür. :laugh: Aksiyon makinesi bunlar. ;D