BRAIN /IKON Firmware Güncellemesi öncesi Yedekleme

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,452
Tepkime puanı
43,427
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Malum MSH Firması son dönemde sıkça software (PC yazılımı) ve firmware (Unıte yazılımı) güncellemesi yapıyor.

Bu firmware güncellemelerin %99 da mevcut ayarlarımıza bozmayacak şekilde çıkıyor. Zaten güncelleme sonrası yazılım bize yeniden ayar yapmanıza gerek yoktur şeklinde bir mesaj veriyor.

Yine de her güncelleme sonrası temel anlamda tüm ayarlarımızı hızlı bir şekilde kontrol etmekte fayda var.

Fakat bazı kullanıcılar özellikle advance kısmında bazı güncellemeler sonrasında bazı parametrelerin değiştiğini rapor ediyor. Aslında bunun olması beklenmiyor ama yine de bazı kullanıcılar bu sorunu yazıyor.

O yüzden güncelleme sonrası her şeyin aynı kaldığından emin olmanın aslında çok basit bir yöntemi var. Konfigürasyon dosyasını PC'ye YEDEK alma ve sonra bu yedekten geri dönme.

YEDEKLEME işlemi şu şekilde:
1- Üniteye enerji verip modelimizi açıyoruz.
2- Üniteyi PC ye bağlıyoruz.
3- Yazılım açıldıktan sonra "File" menüsünden "Save config to file" seçerek konfigürasyon dosyamızı PC ye kaydediyoruz.

Güncelleme sonrası yedekten geri dönmek içinse yine "File" menüsünden bu sefer "Load config to file" seçeceğini tıklıyoruz.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


NOT: Yeni firmware yayınlandığında eğer PC internete bağlı ise bizden onay almadan direkt güncelleme başlıyor. Bu nedenle ya yedeklerimi önceden almamız gerekiyor ya da yedeğimiz yok ise güncelleme bitmeden önce hemen internet bağlantısını kesip yedek almamız gerekiyor.
 
BRAIN /IKON Firmware Güncellemesi öncesi Yedekleme

Güzel bir noktaya dikkat çekmişsin abi. Aslında çok basit bir önlem, ama ben de çoğu zaman bunu atlıyorum.

Bu konuda MSH güncellemeye başlamadan önce bir hatırlatıcı yapsa, veya otomatik yedek alsa ne güzel olur aslında. Çünkü güncelleme web'e düştüğü zaman internete bağlı bir makinede programın açılmasına fırsat vermeden başlıyor update işlemi. Bu olunca update iptal edip, bilgisayarın bağlantısını kesip, yedek alıp, yeniden bağlamak vs gerekiyor ki, ben her seferinde buna üşeniyorum :D