Bu parcanın adı nedir ?

Resul ünal

Yeni Uye
Katılım
9 Mar 2018
Mesajlar
11
Tepkime puanı
1
Yaş
33
Konum
Erzincan
İlgi Alanı
Multikopter
Resimde en altta kare uzerinde + ve - lerin oldugu parca nedir arkadaslar cozemedim yardim eder misiniz?
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
selamlar bu parça tek pil ile dört esc beslemeye yarıyor genelde dronelerde
 
Bu kart power distrubition board yani güç dağıtım kartı olarak isimlendirilen karttır. Pilden gelen elektriği esc lere bölmeye yarıyor. Resimde gördüğünüz yuvarlak deliklere pil bağlantısı yapılır diğer kısımlara escler bağlanıyor toplam 8 çıkış var bunların 4 veya 6 si modele göre esclere diğerlerini de harici ekipmanlara bağlayabiliyoruz. Bu parçaların seçiminde üzerinden geçecek akım ve kullandığımız modelin motor sayısına göre tercih yapmak gerekli. Örneğin tanesi 10 amper çeken bir hekzakopter topluyorsanız kartın toplamda 60 ampere dayanıklı olması gerekir. En genel hatlarıyla aklıma gelen bunlar.
 
Aşağıdaki çok bilindik Matek marka PDB üzerinde kırmızı ile etrafı çizilmiş parça nedir? Daha doğrusu işlevi nedir? Benim bi PDB de düşmüş. Sanırım başka yeri lehim esnasında ben onunda ayaklarını ayrılmışım, farketmemişim. Bu şekilde kullanmamın zararı olur mu? Bir işe yaramıyo olsa oraya koymazlar ama yine de sormak istedim.
You must be registered for see images attach
 
Resim çok net değil fakat direnç yada diyottur diye düşünüyorum
 
Hakan bey %100 emin değilim fakat muhtemelen SMD Direnç.Elektronik bilgisi iyi olan arkadaşlarım/büyüklerim yanlışım varsa düzeltin lütfen.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan SAHBAZ
Teşekkürler bilgi için. Dünkü arıza kaynağı bu olabilir. 4S pil bağladığımda FPV kamera yandı. Normalde 12V ile çalışıyor. Daha öncr sadece 3S pil kulkanmıştım.
 
ELEKTRONİK ürünlerde ve HAVA araçlarında mümkün mertebe güvenemediğimiz ve arızalı olabilecek elektronikleri ve ekipmanları kullanmamaya özen gösterelim lütfen hem kendimiz malum ufacık bir direnç yüzünden koskoca rc ekipmanı çöpe atmayalım hemde sivil halk için sorun yaratmamak adına
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan SAHBAZ
Dediğinizde çok haklısınız, ve de ben sizi dinlemedim. Aşırı bilinçsiz bir şekilde, ufak bir deneme uçuşu yaptım, sonra kontrolü kaybettim. Gerçi bununla ilgili olmayabilir. Ama sonuçta dron benden çok uzak bir yere düştü ve de bulamadım. Kendime şimdi çok kızıyorum ama ne yapacağımı da bilemiyorum :(:cry: