Cankurtaran Drone Projesi / Test uçuşu

Cankurtaran Drone Projesi / Test uçuşu

Kutlarım Ercan kardeşim! Böylece multikopter'in sadece fotoğraf/video çekmekten ibaret olmadığını ve çok daha yararlı bir amaç için de kullanılabileceğini göstermiş oldunuz.
 
Cankurtaran Drone Projesi / Test uçuşu

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Çok güzel bır haber Ercan :thumbup: Yalnız operasyon kısmını tam anlamadım. Gerçekten göreve mi çıktınız yani ?

Evet abi göreve çıktık, tatbikat ile gerçek koşullar tam sağlanamadığı için, gerçek koşullardaki durumu da ilk defa görmüş olduk, toplam 10 vakanın 3 ünde kopter destek olmaya çalıştı. çözülmesi gereken asıl problem 200-300 mt ötede ortaya çıkan bir vaka olduğunda, Multikopteri çok hızlı bölgeye intikal ettirebiliyoruz fakat, kopilot olmaz ise denizdeki onlarca hatta yüzlerce insan arasında kazazedenin kim olduğunu FPV ekrandan yakalamak çok güç,

Bu nedenle FPV kamera açısı büyütülmeli (ne kadar fayda sağlar bilemiyorum.) 7 inch monitor yerine 15 inç bir monitor kullanılmalı, fırsat bulursam bunları tedarik edeceğim.

TR de pil ile besleyebileceğim, NiCd olabilir başka bir pil olabilir, AV çıkış bağlayabileceğim büyük monitör bulabilir miyim?

Şakir bey güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Emre hocam çok teşekkür ederim, gelişmeleri buradan mutlaka paylaşmaya devam ederim.

Aytaç Bey, Fikriniz kesinlikle üzerinde düşünülmesi hatta denenmesi faydalı olacak bir konu, ilk aşamada deniz üzerinde hızla seyrederken (10-15mt sn) görüş alanındaki insanları monitör üzerinde işaretleyebilmesi bile pilot için fayda sağlayacak bir düşünce...

Türker hocam, Ömer abim, Multikopter lerin sadece insanları dikizleyen bir alet olmadığını gösterebiliyor olmayı da önemsiyorum. teşekkür ederim.