Dsmx Hacker

ankasem

Tecrübeli Uye
Katılım
3 Nis 2015
Mesajlar
729
Tepkime puanı
459
Yaş
62
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bir Gün Başımıza Gelebilir veya gelmiştir %p
 
Dsmx Hacker

çok tehlikeli bi durum gerçekten, biri uçarken kontrolü alabilmek, büyük sıkıntılara yok açabilir. özellikle 3d bir helikopter için :rolleyes:
 
Dsmx Hacker

Şimdilik Dsmx Protokolü
ama Dji nin Protokolü Hacklendiğini düşünün
Çadır Tamamen Karışır %p
veya kullanılan 5 markanın Protokolleri ;)
Accst, Fasttess, Fasst, T-Fhss, S-FHSS, A-FHSS, FHSS, DMSS, V2 DSSS, AFHDS, OpenLRS....
 
Dsmx Hacker

Dsmx için yaptılarsa , diğerleri için de çıkması an meselesi ;D , bu daha çok model uçak veya helikopterleri değil de , DJİ avı için tasarlanmış bir sistem gibi görünüyor.... :D
Yok canım , iyiden iyiye suyu çıktı bu işlerin...Şimdi buna önlem olarak , security hacker systems'ler falan da çıkmaya başlar :eek:f: , hadi bakalım çık işin içinden çıkabilirsen :lollol:

Eskiden güvercin besleyip , komşunun en güzel güvercinini çektirmeye çalışırdık....Şimdi bunu elektronik olarak yapacak yeni nesil öyle mi ....:D
 
Hersey 10 yil oncesine donmus olur... fm kumanda zamanlari. Sehir icinde ucmak hayal olur... aslinda belki de iyi olur ne dersiniz! [emoji51]
 
Dsmx Hacker

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Dsmx Hacker

Çok iyi oldu bu, şu Dunkan'a da acayip sinir oluyordum hemen bir tane şipariş edeyim. :lollol: :lol: :lol:

Yalnız fişi çekerken çok dikkat etmek lazım mazallah heliyle sıcak temasa falan geçmeyelim. :eek: :laugh:

Sümer abi hemen bir helisavar yapmasa bari, yandık o zaman. :islik:
 
Dsmx Hacker

Ne acayip kaç yıl önce bi gazetede okumuştum böyle bi haberi, o zamandan bugüne hiç mi ilerleme olmaz? Bilmiyorum protokole ne yapılabilir, ama hiç mi şöyle engellenebilir, böyle kurtarılabilir filan diye bişey yapılmaz. Neyse hack'lenemeyen bişey olmadığına göre mevcut en iyisi demektir.
 
Dsmx Hacker

Cok cekinmemek lazim. Nedenine gelince alinda su anda yaklasik 100-200$ araliginda bir kesici ile kesicinin gucune gore degisen mesafedeki tum sinyalleri bloke etmek mumkun. Bu durumda tam otonomiye sahip olmayan tum cihazlar dusecektir. Tam otonom cihazlar icinde durum cok farkli degil. Eger kesici drona'e direkt etki edecek mesafede ise o zaman GPS uydu sinyallerini alamayacagi icin dusecektir. Eger vericiye yakinsa verici devreden cikmasina karsin cihaz failsafe komutunu uygulayabilecektir. Ancak buradaki sorun cihaz return home yaparken tekrar kesici menziline girecek , GPS sinyalini kaybedecek ve yine dusecektir. Bu zaten kacinilmaz olan.

Spektrum DSMX'deki ( nereden gittim aldim futaba yerine ;) ) sorun biraz daha farkli. Tam emin olmamak ile birlikte tahminim su yonde. Cihaz cevredeki DSMX frekansini tarayip aliciyi buluyor. Burada yaptigi sey iki alternatifli olabilir. Bir yuksek bir gucte vericinin sinyaline basiyor ancak bu durum onceki bahsettiklerimizden cok farkli degil. Ancak sonrasinda ilk basta aldigi paketler sayesinde protokoldeki ID"yi cozuyor ve bu sayede kendi komutlarini ayni sekilde iletebilecegi icin kontrolu almis oluyor. Aslinda bu tum sistemler icin oldukca mumkun. Open sistemlerde bu protokollerin acik halleri var ise her protokol icin bunu yapabilirsiniz ( ancak anladigim kadari ile acik sistemler moduller ile calisiyor , sistem bilgiyi module iletiyor acik kaynak olmayan modul sinyali havaya gonderiyor.) Ikinci olasilik ise biraz farkli , eger bu sekilde olduysa durum spektrum ile sinirli kalabilir. Ikinci durumda cihaz aliciyi uzaktan BIND moduna gecirebiliyor. Bu sekilde alici farkli bir verici ID'sinin sinyallerini isler hale geliyor. Bu durumda spektrum alicilardaki bir hata soz konusu oluyor. Bu sadece alicilairn degisimi ile cozulebilecek bir durum olabilir.

Ancak beni endiselendiren uzun zamandir bu video olmasina karsin spektrum cephesinden bir aciklama , girisim olmamasi.