[Duyuru]: KEEP RC HELIS ALIVE !!!

[Duyuru]: KEEP RC HELIS ALIVE !!!

cengiz okkalı' Alıntı:
.... , magaza olmama ragmen hiç bir ücret almadan helıkopterının ayarlarını yaptım ucus testını yaptık teslim ettim, sonra baktım gördüm ki eleman helıkopterı satmak için getirmiş ayarlatmıs. Yani bizim insanlarımızda da var abi :laugh:
Başka göze gerek var mı :-\ :angry:
 
[Duyuru]: KEEP RC HELIS ALIVE !!!

Sevgili forum üyeleri abilerim kardeşlerim :D

Bazı arkadaşlar beni tanıyor bazılarınızla hiç tanışamadık. Forumu çok fazla ziyaret edemiyorum malesef.
Ben de bir zamanlar rc uçak araba heli ile uğraştım taa ki Drone'lar çıkana dek. ( bu tabiri sevmiyorum ama mecbur kullanıyorum.)

Hiçbir zaman hazır uçurcu bir insan olmadım. Drone un 2013'ünden bugününe kadar her türlüsünü topladım. DJi phantom um hiç olmadı hep custom cihazlar ile uğraştım. Ancak drone dahil tüm gözle kullandığım cihazlardan sıkıldım.

Taa ki Mini FPV quadcopter uçurana kadar.

2014'den beri öyle yada böyle fpv dronelar ile uçuyorum.
şehrimdeki tek bir piste ait değilim. sadece 1 sırt çantama 2 adet racer quadcopter, kumanda, şarj aleti, gözlük, sayısız yedek parça ve 8 pili sığdırabiliyorum. Dağda bayırda yaylayda yazlıkta kısacası !!!!insan olmayan!!!! her yer benim uçuş alanım. Şahsen bu benim sosyal hayatımı etkilemiyor. şehirde gezen AVM insanı olmadığım için gittiğim heryerde yanımda geziyor.

2015'de 1 yarışma
2016'da 2-3 yarışma oldu (son 5 ayda birkaç yarışma iptal edildi, malum ülke şartları..)
2017'de sadece 1 organizasyonun 4 şehirde lig usulü yarışma ve sayısız yarışma planı var.

Yarışma olması, uçan Formula 1 araçlarının pilotu olmam çocukken bile hayal edemeyeceğim bir şey..

Diğer hobilere nazaran benim için önemli etken kesinlikle MALİYETLER!!!
Evet maliyetlerden bahsediyorum çünkü mini quadcopter kullanırken;
-Pahalı kumandaya ihtiyacınız yok çünkü stick resolutionları pek önemli değil, çok uzun menzile ihtiyacınız zaten yok..
-güçlü şarj aletine ihtiyacınız hiç yok ortalama 60 dolarlık şarj aleti sizi yıllarca götürür en fazla 6 tane 4s 1500mah pil bağlayacaksınız..
-Kırım masrafınız çok düşük
-Parçaları çok ucuz ki 1 pervanesinin 0.25-0.5$ olduğunu düşünün ortalama bir çakışta belki 1-2 pervane değişir. ortalama 1 motor 15$, 1 esc 10$, performans alacağınız pil sadece 20-25$..

Hatta geceleri uçmak için 90Gramlık bir model bile topladım kesinlikle insana çarpınca zarar vermiyor :laugh: sesi de rahatsız etmiyor.

Ben belki biraz uzmanlaştığım için bu kadar bağlandım ama helikopterdeki yüksek C değerli, 6 hücreli, 6-8 pil parasına tüm hobinizi idame ettirecek quadcopter'LER toplayabilirsiniz.

Dediğiniz gibi dünyada da bu iş hayli yükseldi. Hayatımızın her yerinde Drone var artık çok tehlikeliler. Ama bilinçli kullanımla bir o kadar keyifliler. Bilen bir kişinin yardımıyla toplayın ve Bir deneyin derim..
 
[Duyuru]: KEEP RC HELIS ALIVE !!!

Buğra aslında konunun amacına tamamen zıt bir yazı yazmışsın, ancak bu yaklaşımla, biraz suskun kalmış olan bu konun evrilebileceği yeni bir mecra yakalamışsın, tebrik ederim :D Mini quadların senin için neden ilgi çekici olduğunu anlatmışsın, gayet de güzel olmuş.

Ben de konunun amacına uygun olarak helikopterin neden benim için ilgi çekici olduğunu anlatayım :D

Öncelikle, benim çok hobim oldu, halen de çok var. Ama rc helikopter hepsine baskın geliyor, boş zamanımın ve bütçemin en büyük payını alıyor. Her birinden bahsedip sayfalarca yazıya boğmadan, en önemli 1-2 tanesini anlatıcam. Hobilerimin her biri, daha çocukken beni etkileyen, daha doğrusu büyüleyen şeylerin şimdiki zamana etkilerinin sonucunda beni buluyor. Ben onları bulmuyorum, durup dururken onlar beni buluyor. Çevremde uygun zamanı ve bütçesi olup, bir hobiye bağlanmak isteyip de, bunu bir türlü beceremeyen arkadaşlarım da var. Yani bir hobiye karar verilip başlanmıyor, hobi zaten orada duruyor, günü gelince açığa çıkıyor diye düşünüyorum.

Neyse, gelelim hayatımda yer etmiş, tutku halini almış en önemli hobilerime ve şimdiki duruma. Çok küçük yaşlarımdan beri gelen ve hatırladığım ilk tutkum araba :D

Küçükken bir arabanın içinde saatlerce oturmak, biraz daha büyüyünce, 12-13 yaşlarından itibaren ilk sürüş denemeleri, babanın amcanın dayının başının etini yemeler, araba kaçırmaya teşebbüsler, o 18 yaşın bir türlü gelmek bilmemesi, gelip de ehliyet aldıktan sonra iki saatlik araba ödünç alabilmek için 3 gün yalvarmalar... Kendi arabam olduktan sonra ise bir bocalama baş gösterdi. İşin "modifiye" olarak adlandırılan, farla oynama, egzos bağırtma, oraya buraya eklentiler yapma kısmı hiçbir zaman ilgimi çekmedi :) Diğer türlü, sabancının koçun torunu da değiliz ki çeşit çeşit arabaya binelim... Sürüş üzerine biraz yoğunlaştım, teknik edinmeye çalıştım, ancak belli bir yerden sonra standart araçlarla kazanılabilecek tekniğin de sınırına yaklaştım. Daha üstü yine çok para ve altyapı gerektiriyordu. Dolayısıyla araba işi etkisini kaybetti.

Bir diğer tutkum müzik. Küçük yaşta bağlama ile başlayıp, daha sonra gitara meylettim. Hayatımda başka hiçbir şey için gitara harcadığım emeğin yarısını bile harcamadım diyebilirim... 20'li yaşlarımın sonlarında artık gelebileceğim en üst seviyeye yaklaştığımı, daha yukarısı için ise yeterli zamanımın ve daha önemlisi hevesimin olmadığını anlamaya başladım. Bu da etkisini kaybetti diyebiliriz.

Rc helikoptere gelirsek diğer bütün hobilerimi bastırmasının en önemli sebebi, bence yaşattığı hissiyatın her seferinde farklı olması. Heyecandan korkuya, başarıdan hüsrana, tatmine, tatminsizliğe, hiçbir zaman öngörülemeyen bir durum söz konusu. O gün sahaya çıkarken, eve nasıl döneceğim hakkında bildiğim tek şey, öyle yada böyle rahatlamış olacağım. Ya kırıp rahatlayacağım, ya sakin sakin uçup rahatlayacağım, yada kendimden beklemediğim şeyleri yapabilip rahatlayacağım. Sahaya çıkmasam bile, orasını burasını kurcalayacağım, yeni bişeyler alacağım, hatta komple yeni bir heli alacağım, yine rahatlayacağım :D Bir diğer ilgi çekici durum ise halen kendimden beklentimin ve hedefimin çok altında olmam. Bu da diğer rc araçlarda "bence" olmayan bir durum. Tamamen kişisel fikrim, kimseye bir sataşmam yok, ancak ne arabadan, ne uçaktan, ne de quaddan aynı tadı alamadım. Belki yeterince ilgilenemedim, uğraşamadım diğerleriyle, ama bu da benim için doğru makinenin heli olduğunu destekliyor. Helikopterdeki bilinmezlik ve hareket özgürlüğü bence hiçbirinde yok. Hep heves olup geçti diğerleri.

Konunun amacına aykırı da olsa, ben herkese heli tavsiye etmiyorum. Kesinlikle herkesin hoşuna gitmeyecektir. Ayrıca, ucuz değil, kısa vadede sonuç veren bişey değil, kolay hiç değil. Ama doğru kişi bir kere olsun heli ile tanışırsa, hayatı boyunca bir daha vazgeçemez, orası kesin :)
 
[Duyuru]: KEEP RC HELIS ALIVE !!!

Emre abi aynen katılıyorum. Bende heli, uçak, quad kullandım. Ama helinin yeri başkadır. Verdiği keyif başkadır. Bunu anlayan, hisseden adam kolay, kolay vaz geçemez zaten heliden.
 
[Duyuru]: KEEP RC HELIS ALIVE !!!

Emre abi çok güzel özetlemişsin ama bende kendi çapımda bir şeyler eklemek isterim, benim hayatım hobilerle doluydu. Ve hala olduğum gibi o zamanlar da öğrenciydim. Kendi param yoktu. Sadece elde olan harçlıklardı. Belki çok sıkışırsam kapımı çalabileceğim bir yer vardı ama sonuçta şimdiye kadar hiç ihtiyacım olmadı. Ve ona rağmen belki de çoğu modelciyi zorlayacak bir sürede daldan dala koştum. Sınırları zorladım. Hem maddiyatın, hemde öğrenmenin. Şimdi ise helikoptere doğru meyil ettim. Hala harçlıklarımla bir yere varma peşindeyim.

Bu hobi bence masraflı bir hobi değil. Asıl masraf nedir ben kabaca özetleyeyim. Sigara kullanıyorsanız bu günde 8-12 TL arası masraftır. Haftada bir iki bir şey içerim derseniz buda size masraftır. Kısaca haftalık olarak sigaradan 70 TL, alkol kullanımıda varsa 30TL, de ona sayarsak haftalık 100TL boşa gidiyor. Ki bunlarda en minimal tutarlar.

Helikopter hobisine başlamak isteyen biri 450 sınıfı bir helikopteri 1000-1500TL civarına ikinci el bulabilir. Buda sigara ve alkolden uzaklaştığınızda 2,5-3 ay eder. Yani 2,5 ay sonrasında bir helikopter kiti alabilecek durumunuz var demektir. O iki buçuk ay içerisinde yeni bir üyelik açılır, eski konular okunur, tecrübeler irdelenir, videolar izlenir, en önemlisi simülatör çalışılır. 2,5 ay sonunda elinizde bir kitiniz biraz elektroniğiniz toplanmaya başlanır. Yada bir kumanda alırsınız. Bütçe durumuna göre en geç 4-5 ay içerisinde de uçmaya başlarsınız.

Bize para kaybettiren şeylerden uzaklaştığımızda aslında paramızın olduğunu görebiliriz.

Ben ilk başta şu şekilde ürünler almıştım. Ben günde bir paket sigara içiyorum. Bunu haftada ikiye düşürdüm. Bunun bana getirisi Haftalık 50 TL oldu. Her gün arkadaşlarla buluşur bir yere giderdik. Oralardaki harcamalarımı kestim. Bir yere gidersem evimde yemeğimi yiyerek gittim mesela. Bununda bana getirisi 50 TL oldu. Kısaca ben ayda 400 TL arttırabiliyormuşum. 9 ayda ise bu 3600TL ye tekabül ediyor. Alışverişlerimde 9 taksit imkanından yararlanıp başta tüm malzemelerimi temin edip taksit taksit ödemiştim.

Bunları anlatmamın nedeni istedikten sonra mini tasarruflarla bir şeylerin yapılabileceğini göstermek. Tercihlerimize yön vererek sermaye oluşturmak.

Peki bunları aldık sonra ne olacak; ben ilk defa kendi sınırlarımı zorladığımı hissediyorum. Mental olarak, el göz koordinasyonu, simülatörün başından kalktığımda başımın ağrıdığını görüyorum. Kendinizi, çocuklarınızı evlere hapsolmayacağı, doğa ile iç içe olabileceği, kişisel yeteneklerini geliştirebileceği, el ayak koordinasyonunu arttırabileceği bir hobiye yönlendirmek bence bu bir neslin başarısını etkileyebilir. Geleceğimizi etkileyebilir.

Arkadaşlarıma bakıyorum, zamanında hep sorulurdu hobilerin neler diye. Klasik cevaplar vardı artık, kitap okumak, film seyretmek... Artık bunlar zaten hayatın olağan akışı içinde yaptığımız şeyler. Bunların hobi olarak sayılması bile bence üzücü ülkemiz için. Yalan değil, boş bir nesil hızla mantar gibi çoğalmakta. Bizim zamanımızda en azından (90'ların çocukları) çamurumuz vardı toprağımız vardı. Bisikletle sokakları talan ederdik. Artık iyiden duvarlaşan saatler boyunca bir bilgisayarın başından kalkmayan nesil geliyor. Biz etkinliklerimizle, topluluklarımızla bu çocuklara ulaşamazsak. Onların gönlüne bulaşamazsak sırf kendileri değil bizleride bir bataklığa sürükleyecekler.

Ben okullarımızda dereceyle mezun olmuş birilerini değil, çok yönlü ellerindeki marifetleri de bilebilen. Kısacası odun gibi yetişen bir nesil değil. Genç iken eğitilmiş, işlenmiş, dalları özenle budanmış bir ağaç istiyorum. Bunlarıda elde etmenin en doğru yolu hobiler, hobilerimiz.

Öyle bir hobinin içerisindeyiz ki, elektrik, elektronik, mekanik bilginizin yanı sıra insanların hayal bile edemeyeceği yeteneklere de sahip oluyorsunuz. Farklı bir gözle bakmayı öğreniyorsunuz. Bu tarz forumlarda eski sayfaları karıştırmayı çok severim ben. Hep genel konu başlıkları içeren yerlerdense özele indirgenmiş forumları tercih ettim. Her satırda, her cümlede ufakta olsa bir tad alabiliyorsunuz. Bu insanlar kendini bir şekilde geliştirmeyi başarmış insanlar. Espiri anlayışları bile insanı bir noktada düşünmeye itiyor. Kurulan cümlelerden bile bir insanın hobi hayatı hakkında bilgi sahibi olunabiliyor.

Kısaca bizim ülkece eksiğimiz hobilerimiz, bilinçli hobi sahibi olan bir nesil derece yapan bin kişiden daha başarılıdır. Kitapların arasında kaybolmaktansa farklı bir bakış açısı edinebilmiş demektir. :RCKolik:
 
[Duyuru]: KEEP RC HELIS ALIVE !!!

Hepsi birbirinden güzel değerlendirmeler.
Evet,hobi lüx değildir.Hobi günümüzün zorlu ve monoton şartlarından,sağlıklı her birey için,bir kaçış,kısa bir mola vermek,kafayı dinlendirmek,nefes almaktır.Ölene kadar öğrenmek ve kişisel gelişimdir.Dünyaya daha farklı bakmaktır,temiz hava ,oksijendir.Dostluktur,arkadaşlıktır.Bilgiye ve tecrübeye saygıdır,modellere sevgidir ,aşktır,tutkudur hobi.
Zordur,ama zor olanı da başarmaktır bu hobi,fedakarlıktır,sabırdır,emek emek alın teridir. Özlemdir,buluşmalarda söndürülen vuslattır hobi.Yorgunda olsan ,nette boş şeyler peşinde koşmak yerine,forumuna,arkadaşlarına gözatmaktır ,selamlaşmaktır.
Şimdi soruyorum,kazandırdığı bunca güzelliğe ve yaşattığı bunca yoğun duyguya göre,lüx mü bu hobi.Elbette ki lüx değil.
Hobimi de forum ailemi de çok seviyorum. :saygilar:
 
[Duyuru]: KEEP RC HELIS ALIVE !!!

Buğra Kabakçı' Alıntı:
2014'den beri öyle yada böyle fpv dronelar ile uçuyorum.
şehrimdeki tek bir piste ait değilim. sadece 1 sırt çantama 2 adet racer quadcopter, kumanda, şarj aleti, gözlük, sayısız yedek parça ve 8 pili sığdırabiliyorum. Dağda bayırda yaylayda yazlıkta kısacası !!!!insan olmayan!!!! her yer benim uçuş alanım. Şahsen bu benim sosyal hayatımı etkilemiyor. şehirde gezen AVM insanı olmadığım için gittiğim heryerde yanımda geziyor.
Bu söylediklerine aynen katılıyor ve ne demek istediğini çok iyi anlıyorum Buğra ;) Gerçekten bir çanta içine her şeyi sığdırabilmek, istediğin zamanda, istediğin yerde (insan olmayan) uçabilmek gerçekten harika bir özgürlük :thumbup:

Aramızdaki tek fark sen bunları Quad ile yaparken, bizler bunu MICRO HELILER ile yapabiliyoruz :halay:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
[Duyuru]: KEEP RC HELIS ALIVE !!!

Helikopterin yeri bambaşka....Maddi olarak biraz sıkışık olmama rağmen gittim protosa 2000 tl yatırdım :).. Helikopteri bambaşka yapan en büyük etken bence zor olması ve her uçuşta acaba kırılacak mı korkusu ve heyecanının olması. Çünkü kırılınca ciddi masrafları oluyor. Benim için şu anki helikopter kullanma heyecanı lise yıllarında internet cafelerde counter strike -age of empires oynarken duyduğum heyecan gibi bişey :) Yemek parasını giderdik cafelere yatırırdık :) Gece rüyalarımda savaşa giderdim :) Hala arkadaşlarla bir araya geldiğimizde o yıllardaki oynadığımız oyunların detaylarını konuşuruz... :) Aynı heyecan ve zevkle... Şu anki tek sıkıntı konuşacak tartışacak uçuş arkadaşımın olmaması . Bu noktada da rckolik devreye giriyor.Rckolikte olmasa büyük ihtimalle bu hobimi ilerletemez belkide v911 de kalırdım....Yada en fazla v977 diyelim :)
 
[Duyuru]: KEEP RC HELIS ALIVE !!!

oguzhannn' Alıntı:
Benim için şu anki helikopter kullanma heyecanı lise yıllarında internet cafelerde counter strike -age of empires oynarken duyduğum heyecan gibi bişey :) Yemek parasını giderdik cafelere yatırırdık :)

Lise yıllarım 09.00-17.00 arası günde toplam 8, haftada 40 (32 si sayısal) dersten oluşuyordu. Yatılı okuyordum, akşamları da 2.5 saat etüt olurdu... Tabii yurtta çalışma masalarının altı kale olurdu, kıran kırana maçlar düzenlenirdi. Walkmanden discmane geçiş yıllarıydı, yabancı müzikle daha haşır neşir olmaya başladığımız zamanlardı.

Evden çok harçlık almazdım, zaten yatılı okulda herşeyimiz vardı çok şükür. Yine de kantin masrafı haftalık 10 lira alırdım. O paranın da en az 5 lirasını Counter Strike'a harcardım kafede :D

Cuma öğleden sonra 4 derse girmez, Bursa Altıparmak'ta internet kafede geçirirdim o zamanı... Eve gidiş saatim tam da akşam dersten çıkmış da eve gitmiş gibi olurdu. Bu tutku uzun zaman geçmedi :) Lise yıllarının bilgisayar oyunu olarak benim için özeti;

Counter Strike
Age of Empires 2
Diablo 2
Football Manager (O zamanlar Championship Manager'dı ismi, Sports Interactive)


Güzel günlerdi...


Hala daha fena sayılmayacak seviyede CS GO oynuyorum akşamları fırsat buldukça bir iki competitive maç...


Steam kullanıcı adı: CAPRICORN !!! (mavi pyro avatar) Takılanlar varsa eklesinler lütfen :)


Bu arada keep rc helis alive %p Konuya detaylı da yazacağım geniş zamanda ;)
 
[Duyuru]: KEEP RC HELIS ALIVE !!!

CS yeri ayri tabi ki... hatta cs'den once delta force. İnternet kafe konseptinin yeni ciktigi zamanlar, 97-98 [emoji1] universite yillarinda kafeyi kapatip sabahlara kadar CS, o olmazsa sabaha kadar CM, okula git, eve gel, yeniden CM [emoji16] ama oyun tutku seviyesine gelemedi hic. En son bir oyun bitirmemin uzerinden belki 10 yil gecmistir. Son oynadigim oyun assasins creed (1) onun da sonunu getirememistim, o zamanki bilgisayarim kaldirmiyordu [emoji16]
 
[Duyuru]: KEEP RC HELIS ALIVE !!!

oguzhannn' Alıntı:
... Şu anki tek sıkıntı konuşacak tartışacak uçuş arkadaşımın olmaması . Bu noktada da rckolik devreye giriyor.Rckolikte olmasa büyük ihtimalle bu hobimi ilerletemez belkide v911 de kalırdım....Yada en fazla v977 diyelim :)
:thumbup: :RCKolik:
 
[Duyuru]: KEEP RC HELIS ALIVE !!!

Çok güzel muhabbetler dönüyor, keyifle takip ediyorum. :thumbup:

Konunun oturduğu yeni mecrayla alakalı benimde söyleceklerim var : " Neden RC Heli'leri Seviyorum ? "

Öncelikle genel olarak tüm makinalardan hoşlandığımı söyleyebilirim. :laugh: Heli de mekaniğiyle, elektroniğiyle uçma kabiliyetine sahip önemli bir makina bana göre. %p Sadece bu yönüyle bile oldukça cezbedici geliyor bana. :coolxf:

Peki RC dünyasında neden uçak değil, araba değil, tekne değil, quadro değil........ de heliyi seviyorum özellikle. :rolleyes:

Benim için cevap basit Ciddiyet istiyor ??? " Nasıl yani, hobi ve ciddiyet mi ? " :eek: bu ne yaman çelişki diyorsunuz belkide. :laugh: Biraz açayim.

Bende birçoğumuz gibi şu yaşıma kadar birçok hobiyle uğraştım. Seçtiğim hobileri icra ederken her zaman iyi konsantre olma ve vaktimi verimli kullanma hedefim oldu. Hiçbir zaman yaptığım hobidir deyip savruk ve ciddiyetsiz davranamadım. Belkide uzun yıllar spor yapmış olmanın getirdiği başarılı olma içgüdüsüdür bilemiyorum. Bu doğru birşeydir, böyle yapılması gerekir diye söylediğim düşünülmesin sakın. Bu tamamen bir " HUY " , huyum bozuk. :lollol:

Yapısal beyin kapasitem gereği aynı anda tek bir konuyla ilgilenebiliyorum. (Bayanlarda bu böyle değildir. ;D ) Fakat o an ilgilendiğim şey benim için dünya üzerindeki en önemli konu oluyor ve konsantre bir şekilde yalnızca o konuyla uğraşabiliyorum. Bu durum uğraştığım şey keyif için yapılan birşey bile olsa faaliyet esnasında beni ciddileştiriyor. Önemli faaliyet, önemsiz faaliyet mode'u değil sürekli governor mode'da olmama sebep oluyor. :lol: Özetle hobilerimi önemsiyorum, emek veriyorum ve ciddiye alıyorum. Bu ciddiyet yaparken keyif almıyorum, gülmüyorum, eğlenmiyorum demek anlamında bir ciddiyet değil tahmin edersiniz ki. Takım elbise gravatla falan uçmuyorum, bilenler bilir. :eek:f:

Peki şimdi bunun Heli'yle ne alakası var derseniz yukarıda söylediğim gibi ciddiye alınmadan yapılamayacak bir branş RC Heli. " Ben bastırırım parayı, Sim'e falan elimi sürmem, iki satır yazı bile okuyasım yok :eek:kuyun: .... " diyen biri branş gereklilikleri gereği Helici olamayacaktır.

Peki olamayınca ne oluyor, bir araya geldiğiniz bütün heliciler size yakın kafadan oluyor. :thumbup: Sonra gelsin muhabbet, aman sabahlar olmasın..... :yuppi: :hoppa: :halay:

Özetle helici helici olana kadar iyi bir filtreden geçiyor bence, en son adamın cücüğünü görüyoruz sahada. :lollol: :lol: Diğer branşlarda da var elbette çok değerli insanlar ama hobiye bakış açıları yönünden helicilere göre oransal olarak daha az birbirine uyumlu gruplar ortaya çıkıyor. Diğer branşlardan olup sevdiğimiz, aileden gördüğümüz bir sürü arkadaşımız da var elbette. Hepsi başımızın üzerindedir. :RCKolik:

Şöyle bir mesajları okuyorum, sanki kendimden kesitler görüyorum, bilmem size de oluyor mu. Gelde şimdi helici olma, memlekete daha çok helici lazım. :laugh: :saygilar:
 
[Duyuru]: KEEP RC HELIS ALIVE !!!

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Çok abartılmış olabilir ama amaç dikkat çekmek. :)
 
[Duyuru]: KEEP RC HELIS ALIVE !!!

Ya bu video face'de aylarca gezindi durdu. Tamam mesajı etkileyici olarak veriyor kabul, ama o quad o helikopteri o hale getiremez.net.tr :D O kuyruk palleri o quad gibi kaç tanesini adana kebaplık kıyma yapar bilemem, ama yapar. Kaldı ki, o heli kuyruksuz kalsa bile bu kadar büyük bir facia olmadan yere indirilebilir, otorotasyon diye bişey var. Kırım belki yine olur, ama kimse ölmez diye düşünüyorum.
 
[Duyuru]: KEEP RC HELIS ALIVE !!!

quadcopter toplayip uçurduktan sonra similatör ile heliye de mi bi göz atsam napsam :D