Kurallar RCKolik Forum Kuralları

Tüm üyelerimiz burada belirtilen kurallara uymak ZORUNDADIR.

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,397
Tepkime puanı
43,381
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
AMAÇ :
RCKolik.com forumu isminden de anlaşılacağı üzere modelciliğe bağımlılık düzeyinde gönül vermiş kişilerin, sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde, tanışma, paylaşma, dayanışma ve eğlence amacıyla kurulmuş olan bir forum platformudur. Forumumuzda modelcilik hobisi ile ilgili pek çok tanıtım, teknik bilgi ve çalışma, ilgili başlıklarda sunulmuştur.

Forumda kurulan AİLE ORTAMINI, forum huzuru ve duzenini korumak adına aşağıdaki kurallara uyulmasını önemle rica ederiz :saygilar:


ÜYELİK KAYDI :
1. Kayıt sırasında “Kimlik Bilgileri” nin doğru ve eksiksiz olarak doldurulması, uygun bir rumuz (nickname) ve “Kullanıcı Adı” seçilmesi esastır. Bunlar yazılırken tümü büyük harf, şekil ve adaba aykırı sözcük kullanılmaz.

Forum bir aile ortamı olduğu için birbirimize “nickname” yerine “isim, soy isim” kullanarak hitap etmekteyiz. Bu nedenle bu bilgiyi düzgün girdiğinizden lütfen emin olunuz.

Ayrıca yaşadığınız şehir ve doğum tarihinizi düzgün ve doğru girilmesini rica ederiz.

2. FORUM İMZA seçimi sırasında kullandığınız modellerin açıklama ve resimlerinin kullanılması esastır. Bunun harici yazılabilecek diğer içerikler forum kültürüne uygun ifadeler içermelidir.

Ayrıca imzada kullanılan resmin büyüklüğü forumun genel görünüşünü bozmayacak tarzda olmalıdır. (Resim genişliğin MAKSİMUM 120 pikselden fazla olmaması gerekir.)

3. Başvuru sırasında verilen bilgilerin doğru olmadığının saptanması halinde üyenin forum ile ilişkisi derhal kesilir ve foruma girişi engellenir.

4. Forumda sahte kimlikle birden fazla üyelik kaydı oluşturulamaz. Yaptığımız kontrollerde böyle bir durumun saptanması halinde üye forumdan ihraç edilir ve üyenin tüm kayıtları silinir.


KONU AÇMA ve İLETİ YAZMA :
5. Forumda yazılan iletilerden, tamamen iletiyi yazan üye sorumludur. Şahısların yazdıkları yazılardan RCKolik.com forumu ve yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6. Konu açılırken başlıkların konu içeriği ile ilgili olarak belirlenmesine dikkat edilmelidir.

Örneğin: "ACİL YARDIM!!!" şeklinde veya buna benzer ifadeler konu başlığı olarak kullanıldığında konu yöneticiler veya moderatörler tarafından ikinci bir uyarıya gerek kalmadan silinir.

7. Forum üyeleri yeni bir konu başlığı açmadan önce o konunun forumda mevcut olup olmadığını kontrol etmelidir. Bunun icin forumun “Ara” özelliği ya da alt bölümlerde bulunan “INDEKS” sayfaları kullanılabilir. Unutmayalım ki aynı isimli veya aynı tartışmaları içeren konuları açmak konu kirliliğine neden olacaktır.

8. Konu açarken ilgili bölüme dikkat edilmelidir. Yanlış bölüme açılan konular yöneticilerce ilgili bölüme taşınır. Tekrarı halinde silinir.

9. Konular ile alakasız iletiler, resimler, eklentiler ve linkler üyeye bildirilmeden silinecek veya uygun bölüme taşınacaktır.

10. Site adresinizi yazarak, sitenizin ziyaret edilmesini istemeniz, sitenizde satılan veya satışına aracı olunan bir "ürünün" reklamını yapmanız, imzanızda veya herhangi bir yerde firma bilgilerinizi vermeniz ve bunlara benzer tüm ticari kaygı güden mesajlar yasaktır.

11. Sitede yayınlanacak duyurular ile ilgili site yönetimi önceden mutlaka haberdar edilmelidir. Yönetim tarafından incelenen duyuru uygun görüldüğü taktirde yayınlanacaktır. Haber verilmeden yayınlanan duyurular, gerekli görüldüğü takdirde uyarıya gerek olmaksızın silinecektir.

12. Herhangi bir marka, model, ürün veya satış sonrası ilişkiler ile ilgili yaşanabilecek sıkıntılar, yaşanan kötü tecrübeler, ilgili başlık altında konu olarak paylaşılabilir. Bu tarz paylaşımlarda markanın itibarına direkt olarak saldırı yapılmaması esastır. Markanın kendisi, tüm ürünleri, bir ürünün bütün serileri veya belli bir serideki tüm ürünleri kapsayacak şekilde karalama yapılması yasaktır.

13. Hiçbir koşul ve halde, üyelerin birbirini tahkir veya rencide etmelerine, hakaret ve aşağılamaya göz yumulamaz. Ayrıca forumumuz üyesi olsun veya olmasın, şahıs ismi verilerek ithamda bulunmak, karalamak kesinlikle yasaktır. Böyle bir davranışın görülmesi halinde ileti derhal silinir, üye uyarılır veya gerekli görülürse üyeliği iptal edilir.

14. Forumda din, dil, ırk, siyaset vb. konular hakkında ileti yazılamayacağı gibi, gerek T.C. yasalarını, gerekse uluslararası yasaları, anlaşmaları, tüzükleri ihlal eder nitelikte yazı, resim, fotoğraf vb. kabul edilmez. Bu tür yazıların sahibi özel ileti ile uyarılır ve yazısı ve içerikleri derhal silinir. Bu uyarılara rağmen aynı tarzı devam ettiren kişinin üyeliğine son verilir.

15. Foruma boş ileti, konuyla alakası olmayan ileti, “+1”, “bence de”, “güzel”, gibi belli bir amacı ve paylaşımı olmayan ileti gönderilemez, alt alta aynı ve/veya ayrı içerikli ileti (flood) atılamaz. Bu tür iletiler uyarıya gerek kalmadan silinir.

16. Forum yöneticileri kurallara uymayan, tahrik amaçlı, gereksiz tartışmalara mahal vermesi muhtemel iletileri ve konuları, sahibine haber vermeden değiştirme veya silme hakkına sahiptir. Bu kaygılarla veya başka geçerli sebeplerle silinen konu veya mesajlar hakkında "benim iletim/konum neden silindi ?" gibi silinen iletiyle ilgili ayrı ve yeni bir konu açılmaz, yeni bir ileti yazılmaz. Silinen konu ve ileti ile ilgili sorular için yöneticilerle görüşmeniz önerilir.

17. Yöneticiler yazılan her iletiyi izleyemeyebilirler. Yöneticilerden önce uygunsuz bir ileti ile karşılaştığınızda lütfen o bölümden sorumlu olan veya çevrimiçi olan yöneticilere bildiriniz veya iletinin altındaki “moderatöre rapor et” linkini kullanınız.

18. Forum düzeni koruma amacı ile gerekli hallerde yöneticiler, konu başlığı ve içeriğini özünde değişiklik olmayacak şekilde düzenleyebilirler. Gerekli görüldüğünde, bu değişiklik hakkında konu sahibine özelden bilgilendirme yapılır.


İLETİLERİN YAZILIŞ ŞEKLİ :
19. İleti yazarken tümü büyük harf kullanmak internet kültürüne göre bağırmak anlamına gelir. Bu nedenle satırbaşı, özel isim ve yazım kuralları hariç hiçbir koşulda büyük harf kullanılmamalıdır.

20. Forum içeresinde güzel Türkçemizi bozacak iletilere izin verilmemektedir. O nedenle –teknik terimler hariç, zorunlu olmadıkça- yabancı sözcük ve alfabemizde olmayan “w”, “x” gibi harflerin kullanılmamasına özen gösterilmesi, Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uyulması zorunludur. Bu kurallara uymayan iletiler yöneticiler tarafından sahibine haber verilmeden düzeltilir veya silinir.

21. Gönderilen iletilerin ekleri, görüntünün sayfaya uyumunu sağlama açısından, 800 x 600 pikselden büyük olmamalıdır.


TİCARİ OLMAYAN İLAN VERME KURALLARI :
22. Forumumuz “Alım-Satım” bölümündeki ilanlarla ile ilgili uygulanacak kurallar aşağıda yazıldığı şekildedir. Bu kurallara uygun olmayan ilanlar Forum Yönetimi tarafından kaldırılacaktır.

İlan Verme Kuralları


TİCARİ İLAN VERME KURALLARI :
23. Forumumuza REKLAM VERME ve sonrasında TİCARİ İLAN AÇMA kuralları ve bu çercevede sunulan imkanlar aşağıda belirtilmiştir. Bunun harici ticari ilan ve reklam içerikli paylaşımlar kesinlikle yasaktır.

REKLAM Verme Kuralları ve Sunulan İmkanlar


BİLGİLENDİRME ve ANLAŞMAZLIKLARIN GİDERİLMESİ :
24. Forumun işleyiş ve kuralları konusunda katılımcıları bilgilendirmek forumun veya moderatörlerin görevi değildir. Katılımcılar bu kuralları okuyup, uymak zorundadır.

25. Üyeler herhangi bir zamanda forum kurallarına aykırı bir durumla yada mesajla karşılaştıklarında durumu yöneticilere ÖZEL MESAJ yoluyla veya “moderatöre rapor et” linkini kullanarak bildirebilirler.

26. Bir üye ile sorun yaşanması halinde durum yöneticilere bildirilir. Bunun dışında başvurulacak yöntemlere izin verilmez ve gerekli önlemler sadece yöneticiler tarafından alınır. Üyelerin bir başka üyeyi uyarması, ikaz etmesi veya bir konuda zorlaması kesinlikle yasaktır.

27. Forum yönetiminin herhangi bir anlaşmazlık halinde hakem olmak gibi bir yetkisi veya sorumluluğu bulunmamaktadır.


ÜYELİKTEN AYRILMA / ÜYELİK İPTALİ :
28. Forum üyeliğinizi dilediğiniz an iptal edilmesini talep ederek kullanıma kapattırabilirsiniz. Ancak üyelik iptali o güne kadar yazdığınız mesajların ve forumdaki sorumluluğunuzun sona erdiği anlamına gelmez ve bunlardan doğacak her türlü kanuni sorumluluğunuz devam eder. (Üyelik iptali ile birlikte, üye bilgileri ve hareketleri silinmez, sadece üyelik kullanıma kapatılır.)

29. Forumda açılan tüm konular ve mesajlar, üyenin kendi isteği ile üyeliğinin iptali veya davranışları sonucunda uzaklaştırılması halinde dahi silinmez.


TELİF HAKLARINI KORUMA ve İZİNLER:
30. Forum dahilinde, Telif Hakları Yasası ile korunma altına alınmış ve bir bedel karşılığı temin edilen plan , yazılım ve programların lisans hakları ihlal edilemez ve paylaşılamaz.

31. Forumda yayınlanan yazı ve diğer içeriklerin forum dışına taşınması ve kullanımı yöneticilerin iznine tabidir. Foruma yazan her katılımcı, yayınlanan içeriğin forum çerçevesindeki sahipliğini münhasıran foruma devretmiş olur. Forum yöneticileri, bu içeriği uygun gördüklerinde değiştirme veya tamamen kaldırma hakkına sahiptirler.

Bunun dışında üyelerden yayınlanan içeriğin değiştirilmesi, silinmesi gibi haller için yapılan taleplerin değerlendirilmesi, forum yöneticilerinin tasarrufundadır.

32. Kaynak göstermek koşulu ile forumda alıntı yazılar ve resimler yayınlanabilir. Alıntı yapılan sitenin yöneticisinden izin alındığı kanıtlanabilmeli ve istendiğinde üye tarafından forum yönetimine iletilmelidir.

33. Forum kurallarının güncellenme veya yenilerinin eklenmesi hakkı forum yöneticilerince her zaman saklıdır.

34. Foruma üye olan herkes bu şartları kabul etmiş sayılır.