E-revo için Lipoları aldım

berkerden

Uye
Katılım
6 Ağu 2014
Mesajlar
51
Tepkime puanı
0
Yaş
33
6-7 ay önce E-revo aracım için bol bol sorup almaya çalıştığım lipolarımı çok şükür 1 ay önce aldım. Dediğiniz gibi rodaj işlemlerini falan ilk 3 kullanım daha dikkatli olmak kaydı ile 5 kullanımda yaptım. 0.8C ile doldurup 3.85 volta kadar ani gaz vermeden kullandım. Aracı sakin kullanarak yaptım çünkü aldığım piller çok büyük ama şarj aletiminin deşarjı çok yavaş olduğu için 2-3 gün durmadan bununla geçecekti.

Aldığım piller Gens Ace 3s 5000 mah 45c ve seri şekilde bağlılar.

Baya bir bekledim ama o zamanki fiyatından ucuza, hele ki şu anki dolar kurunu falan düşünürsek, çok iyi fiyata almış oldum. Bu yüzden sevinçliyim.

Sert kullanımdan sonra piller sadece çok az ılınıyor, ısınıyor demek mümkün değil. Nimhlar sert kullanım sonucu hissedilir derecede ısınıyordu. Performans olarak ise nimh pilden sonra kesinlikle başka birşey haline geldi ve harika oldu diyebilirim, ayrıca çok da tehlikeli. Kesinlikle elinin ayarını koruyabilecek kişilere 6s öneririm. Gücü, atikliği ve hızı işte bu diyeceğim kadar iyi. 4s olsaydı da güç ve atiklik iyi olacaktı ama stok dişli ile hızı yeterli olmayacaktı bence. Bu yüzden kontrollü kullanabilecekler için 4s yerine 6s almaları daha çok ihtimali tek bir sistem ile elde etmeleri için iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ama aksi durumda olan kişiler için 4s daha güvenli olacaktır tabi ki.

Araba tatmin eden hıza ulaştığı ve yeter artık dedikten sonra bile gaz tetiğinde hala yer olması insanın aldığı keyfi kesinlikle arttırıyor. Aynı hıza ulaşıp gaz dipte olsa bu hissi uyandırmaz diye düşünüyorum. Hele o ciddi hıza ulaşınca yanından geçerkenki sesi gerçekten mükemmel :)

Araba ile peşinden takiple orijinal 18/65 dişli oranı kullanarak 80km ye çıktım hala gaz vardı tetikte. Ama korktum ve üzerine çıkmadım, çünkü bir anda herşeyin mahvolabileceği bir hız. Ayrıca lastikler de yavaş yavaş şişmeye başlıyor tabi.

Şöyle çıkıp 1 saat falan keyif alıp gazlayıp geldikten sonra bile voltaj 3.85 civarında olabiliyor bu yüzden yüksek kapasite gerçekten iyi oluyor. Tadı damağında kalacaklar illa ki olacaktır ama yetiyor yani :) Tekrar şarj edip bekleme konumuna almam da gerekmiyor her seferi için. Şimdiye kadar 7 kere kullandım, 2 kere 3.7 volta yakın boşalttım diğerleri hep 3.85 civarıydı. Bakalım inşallah sorunsuz, sıkıntısız, uzun vade kullanabiliriz.

Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

İyi günler...

(Bu yazımı direk başka forumlara da koyabilirim sonra gören arkadaşlar yine heryere yazmış demesin lütfen bu kadar olayı baştan farklı dille anlatmaya gerek yok, tecrübemden daha çok insan yararlansın ve sorduğum yardım istediğim arkadaşlar, sonuçtan haberdar olsun diye yazıyorum.)
 
E-revo için Lipoları aldım

Demek ki tercihinden oldukça memnunsun Berk %p En önemlisi de bu zaten :) Bol keyifli sürüşler ;)
 
E-revo için Lipoları aldım

Evet şimdilik çok memnunum bütün yardımcı olan arkadaşlara ve size çok teşekkür ederim :saygilar: :RCKolik: