Einhell MG 135E Matkap İncelemesi

Levent Suberk

Tecrübeli Uye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
1,489
Tepkime puanı
2,320
Konum
Türkiye
İlgi Alanı
Hepsi
Einhell MG 135E hobi matkabı, Dremel matkapları benzeri bir matkap. Hız ayarlı matkap 135 Watt gücünde. Zorlanmadan her çeşit malzemeyi işleyebiliyor. Şaftı rulman yataklı olan matkap, burç yataklı ucuz matkaplardan bu yönden daha iyi. Kutusu içinde 169 parça aleti bulunuyor. Aletlerin hepsi iyi kalite. Çin malı bu matkap yurtdışında çeşitli markalarda da satılıyor. Benzerlerinin yarı fiyatına satılan matkabın bir de uzatma kablosu bulunuyor. Kablonun içindeki çelik spirali kullanmadan önce gresle yağlamak gerekiyor. Aslında spirali her 100 saatte bir gresle ince bir tabaka şeklinde yağlamak gerekir. Matkabın ucuna değişik çaplarda dört adet pensetten biri takılabiliyor. Bu pensetler yerine Einhell MG 135E'ye, Proxxon marka hobi matkaplarında kullanılan 8 mm ayarlı mandren takılabilir. Proxxon ayarlı mandrenin fiyatı yaklaşık 25 lira. Dremel matkaplarında kullanılan ayarlı mandrenler Einhell MG 135 E'ye uymuyor. Matkabı uzatma kablosu ile kullanmak için matkapla birlikte bir de stand veriliyor. Dremel aletlerinin tümü ile uyumlu bu matkabı çeşitli mağazalarda yaklaşık 185 liraya bulmak mümkün.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Einhell MG 135E Matkap İncelemesi

Her modelci de olması gereken güzel bir alet. İnceleme icin ellerine sağlık Levent bey.

Turker kardeşimde Dremel markasından var. Ben de geçen sene BİM de satılan 55 Tl olan Çin markasından bir tane aldım. Helici olarak cok aktif kullanmadığımız icin su ana kadar isimi gördü. Ama kaliteli ürün elbette her zaman daha iyidir.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Einhell MG 135E Matkap İncelemesi

Bende de Dremel 3000 var. Bu tip küçük el matkapları her modelcinin sahip olması gereken baş ekipmanlardan biri bence. Kesme, delme, çizme, oyuk açma, cilalama.... her türlü şeyde kullanılabiliyor. Özellikle DIY projelerle uğraşmayı sevenler için birebir.

Ben Dremel için yorum yapcağım; kaliteli felan ama matkapta, parçaları da çok pahalı. Mesela küçücük bir kesici disk 20-30 TL. Onun yerine banggood dan çin işi dremel aksesuarları almak daha ucuza geliyor, kalite biraz düşüyor ama önemli olan uygun fiyatlı olup, iş görmesi zaten.
 
  • Beğen
Tepkiler: Levent Suberk