Ekipmana göre motor önerisi

sefa_bkr

Yeni Uye
Katılım
11 Haz 2017
Mesajlar
15
Tepkime puanı
0
Yaş
30
İlgi Alanı
Multikopter
Merhabalar.
Kendi topladığım quad da motorların arıza vermesi nedeniyle motorları değiştirmeyi düşünüyorum. Sistemin özellikleri şöyle;
APM 2.6
3s 5200 mah 30c lipo pil
Hobbywing 4x25A esc
Emax x2212 1400 Kv motor

şuan motorlar dahil toplam ağırlık 1900 gr. Ağır olduğunun farkındayım fakat frame tasarımıda bana ait.
Araştırmalarım sonucunda SunnySky X2216 800 Kv motorlar buldum. Ürün linki
Satıcı sorunsuz görünüyor. Daha önce Banggood dan sipariş verenler tecrübelerini aktarırsa çok sevinirim.
Ayrıca şuan ki emax motorlarla karşılaştırdığımda hem verimliliği çok fazla hem az amper çekiyor hemde daha fazla Thrust değeri var. Esc ve lipoya çok uygun görünüyor.Bu motor işimi görür mü? Ayrıca ekipmanlarımı göz önünde bulundurarak bulduğum en fazla thrust değerine sahip motor. Daha fazla thrust değerine sahip motor varsa tabi lipo ve esc ye uygun önerilerinizi beklerim. Tecrübelerinizi aktarırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
 
Ekipmana göre motor önerisi

Abilerim kardeşlerim yardımcı olacak yok mudur? :-\
 
Ekipmana göre motor önerisi



sefa_bkr' Alıntı:
Abilerim kardeşlerim yardımcı olacak yok mudur? :-\

Sevgili sefa
Sayet ayni prop kullanilacaksa motor degisiminden performans artisi cok cuzi olacaktir. Velocity constant dand dolayi. Bu lipo ve 10 luk prop ile ciddi performans artisi ancak sunnysky x2216 1250 kv ile olacaktir. Halahazirda kullandigim bir motor olup 4s de 9 luk prop ile %20 throtle ile hover yapiyor. Gaz acinca performansi gercekten etkileyicidir. Banggood da var. Orijinaldir. Memnun kalmama ihtimalin yok denecek kadar az

Sevgi ve saygilarimla

Sakir polay

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ekipmana göre motor önerisi

Şakir bey cevabınız için çok teşekkür ederim. Frame tasarımından dolayı 12" e kadar prop kullanabiliyorum. Dolayısıyla esc ve lipo dahilinde en fazla thrust değerine sahip bir motor arıyorum.
Önerdiğiniz Sunnysky x2216 1250kv motoru inceledim. 1047 propla 29A akım çekiyor. Bu benim esclerimin sınırını aşıyor. (Elimde 4x25A esc var)
Eğer 9060 prob kullanırsam 20.8A akım çekiyor. Thrust değeri ise 1040g Bu değerler uygun olmakla birlikte daha büyük prop kullanabileceğimden daha fazla thrust değerine sahip motorlar arıyorum. Aynı zamanda da X serisinden ziyade daha az amperler çekmesinden dolayı V serisine kaymış durumdayım. Burada da şöyle bir sorunla karşılaşıyorum. Sunnysky ın resmi sitesinde v2216 boyutunda bir motor göremedim fakat satıcılarda var. Dolayısı ile orjinal olup olmadıkları konusunda şüphelerim var. Özetle 25 amperden fazla akım çekmeyecek 12" propa kadar max thrust değerine sahip bir motor işimi görecek. Orjinal olup olmaması ve esc min 25A olması nedeniyle zorluklar yaşıyorum. Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.
Teşekkür ederim. :saygilar:
 
Ekipmana göre motor önerisi

Sevgili Sefa.

Üreticilerin test aşamasında kullandıkları yöntem statik testler olup uçuş sırasında amperaj fevkalade daha az olmaktadır. Örnek olarak ben kendi sistemimde full throtle da sunnysky x2216 1250 kv motorda maksimum 15 amper çektiğini saptadım.

Frame 12 inch propa uyuyorsa o zaman 650 kv civarında motor fevkalade daha az amper çekip uçus süresini artıracaktır. G/W değeri 6 ve üstü motor verimi yüksek olarak kabul edilir. Aliexpress veya banggod da sunnysky v2216 650 kv motor lar var. orijinal olanlardan memnun kalmama ihtimalin neredeyse yoktur.

sevgi ve saygılarımla

şakir polay.
 
Ekipmana göre motor önerisi

Şakir bey cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Okul dolayısıyla cevap veremedim. Fakat hala karar vermiş durumda değilim. Önerdiğiniz motorun thrust değeri çok güzel. Çektiği akım olarak 15A ölçmeniz beni bu motora itiyor fakat bu bir proje kapsamında olduğundan motor seçimini rapora yazarken değerlerin esc nin üzerinde olmasından dolayı durumu açılmakta sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum. Bu yüzden x2216 1100kv motorun 1047 propla 21.9A çekmesi ve thrust değerinin 1180 gr olmasıyla bunu tercih etmekte yarar olduğunu düşünüyorum.
12" prop kullanabileceğim için öneriniz üzerine 650kv motorlara baktım. v2216 serisi 650kv motor 3s pil ile 1238 propla 9.4 amper çekiyor fakat thrust değeri 780gr da kalıyor. Ağırlığı hesaba kattığımda bu güzel motorları tercih edemiyorum.
Ayrıca sunnysky ın resmi sitesinden alibabaya verilen bağlantıdan x2216 1100kv motorlar için iletişime geçtim. Tanesi 20 dolardan gönderebiliyorlar. Hala önerilerinize açığım.
Teşekkür ederim. :saygilar:
 
Ekipmana göre motor önerisi

Merhabalar son olarak durumu bildiriyorum.
Aliexpress den x2216 1100kv motorlardan tanesini 20$ a almış bulunmaktayım. Bu motoru tercih etmemdeki sebeplerden birincisi 25A den fazla çekmemesi. Diğeri ise eğer ileride 4s kullanmak istersem (esc 3-4s uyumlu) yine 25A akımı geçmeyecek şekilde uygun prop ile 1360g throtle elde edeceğimdir.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Saygılar... :saygilar: