Ekonomik Fiyata 450 Sınıfı Heli Nasıl Toplanır ? Klon (Clone) Olarak Tavsiyeniz

Align t6 kumandayı hiç tavsiye etmem. Çünkü alacağınız ikinci modelle birlikte değiştirmeniz gerekecek bir kumanda. Ama fiyat uygunsa düşünülür tabi. Ayrıca takip ettiğim kadarıyla dört dörtlük size özel bir ilan bulmanız olası değil. Hepsinin artı ve eksileri var. Kırımsız 450lere 3 Bin lira fiyat gördüm bir ara. Haliyle kırım yaşamış modellerle devam etmeniz lazım. Birkaç kırım yaşamış modeller veya eski modeller, dillerinden anlamayan kişiler için çok öğretici olurlar. Fakat çok sabır isterler. Tabi fiyatlarıda uygun olur.

Çevrenizde bu işle uğraşan bir kişiden model alın. Ve beraber uçuşlara gidin. Bu şekilde öğrenin. Tabi böyle bir şansınız varsa. Yada aldığınız uygun fiyatlı modelden aşırı birşey beklemeyin. Uygun fiyatlı helinin normal bir şekilde uçuyor olması yeterlidir fikrimce.

900 liraya 3 bataryası olan kumandası olan şarj aleti olan xk110 var. 100 liraya da sim dongle alın. O kumandayı hem xk110 için hemde sim için kullanabilirsiniz. Onunla iyice alıştıktan sonra 550lik bir heli ve rescueli bir üniteyle yola devam edersiniz. Yada tercihe göre 360/380lik bir heli ile devam edersiniz.

Doların bu yüksek halinde elde hiçbirşey yokken 450lik bir heli ile başlamak isteyen kişi sağlam bir şekilde başlamak isterse fiyatlar aşağı yukarı şu şekilde olacaktır.
1000₺ kumanda ve alıcıları.
1000₺uygun fiyatlı uçar halde ikinci el bir heli.
1000₺ iki pil ve birkaç el aleti, şarj aleti, sim dongle, birkaç yedek vs
Yani 3000/3500₺ civarı bir bütçeye ihtiyacınız var.
 
900 liraya 3 bataryası olan kumandası olan şarj aleti olan xk110 var. 100 liraya da sim dongle alın. O kumandayı hem xk110 için hemde sim için kullanabilirsiniz.
Kullandığım için yorum yazıyorum. Bence sadece 3 pil + xk daha mantımlı. Çünkü o kumanda kullandığımız hiçbir kumanda ile alakası yok. Onun yerine 1000-1250 TL fazladan verip Radyo master t16 ile xk konfigürasyonu size daha iyi gelecektir.