ESC Programlama - Manual Ayar Nasıl Yapılır ? (ALIGN)

ESC Programlama - Manual Ayar Nasıl Yapılır ? (ALIGN)

Oktay bey merhabalar,

Yurtiçinde kullanılan belli başlı kumanda markalarının bir çoğunu birebir kullanma veya teknik verilerini inceleme fırsatım oldu.

Flysky/Turnigy, Walkera, FrSky, Spektrum, JR, Futaba, Graupner, Hitec ve hatta 2.4Ghz frekansında çalışan bir çok oyuncak firmalarının kumandaları ...

Yurtiçinde pek popüler olmasa da yurtdışında popüler olan JETI, Multiplex, Sanwa gibi markalar...

Bu kumandaların hepsi kontrol sinyali olarak (alt ve üst limitte biraz farklılık olsa da)1000us - 2000us arasındaki kontrol sinyalini kullanır. Ayrıca piyasada bildiğim gördüğüm tüm servolar, tüm ESC'ler, tüm gimbal kontrolcüleri, tüm RC modeller için üretilmiş uzaktan kontrollü ışık sistemleri 1000us - 2000us arasındaki kontrol sinyalini kullanır.

Google üzerinde "RC Control Theory", ya da "RC Servo Theory" diye arattığınız zaman bulacağınız tüm kaynaklar, size olayı 1000us - 2000us arasındaki kontrol sinyali üzerinden anlatır.
https://en.wikipedia.org/wiki/Servo_%28radio_control%29

Arduino ya da benzeri elektronik forumlarında, "servo control", "ESC control" v.b gibi konuları arattığnızda çıkan tüm örnekler 1000us - 2000us arasındaki kontrol sinyalini temel alarak verilir.

Burada anlatmaya çalıştığım nokta, RC modelciliği endüstrisinde standardın bu yönde olduğu. Standartlar bu yönde iken, bir üreticinin, "ben 200us - 1200us aralığında kontrol sinyali kullanacağım, ben değil ama tüm endüstri standart değiştirsin" demesi, sadece boş bir laf olmuş olur. Ki ürünlerinin bu şekilde çalıştığını bile bile, biz durumun bu yönde olduğunu farkedene kadar ısrarla saklamaları ayrıca bir art niyet göstergesidir.
 
süper bi anlatım her zamanki gibi...
450 size multicopter kit olarak sipariş verdim.
bundan çıkan esc lerde bu işlemler yapılmalı mı yoksa ayarlımı gelir acaba?
 
iyi günler üstat. bir sorum olacaktı! rc nitrolu aracıma bu esc ayarını nasıl yapabilirim?
 
ESC Programlama - Manual Ayar Nasıl Yapılır ? (ALIGN)

özkan ayazoğlu' Alıntı:
iyi günler üstat. bir sorum olacaktı! rc nitrolu aracıma bu esc ayarını nasıl yapabilirim?
Aracınız nitrolu ve siz ESC ayarını nasıl yapacağım diye soruyorsunuz. :eek: İşiniz baya zor. :lollol: :lol: :lol:

Ayrıca bu forumda biz nezaketende olsa tanışma konusu falan açıyoruz sorularımızı sormaya başlamadan önce. :angry: Üyelik sonrası gelen mesajı okumanızı tavsiye ederim. :eek:kuyun: