Esc seçimi konusunda yardım

FATİH ERAYDIN

Yeni Uye
Katılım
22 Mar 2018
Mesajlar
3
Tepkime puanı
1
Yaş
32
Konum
artvin
İlgi Alanı
Hepsi
Merhaba,
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


2 tane türbin tipi motor kullanıp senkron çalıştırmak için esc araştırdım ancak bulamadım. Quadrokopter için olanları kullanmayı düşündün ancak her biri 55 amp akım çekebilir durumda. Acaba özel bir ismi var mı bu tip esc lerin ? Bu iki motoru senkron çalıştırabileceğim bir esc bulmam konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Her bir motor icin ayri bir esc kullanmaniz gerekir. Multiler icin olan 4’lu escler de aslinda ayni kasanin icindeki 4 ayri escden baska birsey degildir. Motorlariniz ve escleriniz ayni marka, ayni model olmali. Bu sekilde tek bir kanala Y kablo ile, veya ayri kanallara mix veya kumanda ozelligine gore daha farkli yontemlerle iki motoru senkronize calistirabilirsiniz. Esc’lerin bec devreleri icin de ozel dikkat gostermeniz lazim. Birden fazla esc kullanilan multi konularinda daha ayrintili bilgi bulabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: FATİH ERAYDIN
Bazı DIY multikopter uygulamalarında kontrol kartı ile iletişimin hızlı ve güvenilir olması amacıyla ve dolayısıyla "senkronun" azami derecede olması için SimonK yazılımı ile donanmış ESC'ler kullanıyorduk. SimonK ESC olarak Google amcaya bir sor istersen.
 
  • Beğen
Tepkiler: FATİH ERAYDIN