Esc ve İvmeölçer kalibrasyon sorunu

Koray Polat

Yeni Uye
Katılım
11 Tem 2017
Mesajlar
45
Tepkime puanı
11
Yaş
35
İyi günler herkese,

zmr250/2600 kv motor/30A ESC/Spracingf3/1300 mah 4s lipo 65-130C sistemimde,

Esclere ve ivmeölçere betaflight üstünden kalibrasyon yapıyorum. Birkaç gün sonra bu ayar bozuluyor yani angle modda bariz şekilde bazı motorlar daha yavaş dönüyor arm edilip biraz yükseldiğimde sağ arkaya doğru çekiyor kumanda üstünden trimlerle düzeltiyorum ama bir süre sonra yine aynı şekilde çekme yapıyor. Yeniden betaflight ile kalibre ettiğimde düzeliyor. Dipnot olarak şunuda söylemek lazım ki acro modda herşey normal ama daha tam quada hakim olamadığım için angle yada horizon modda uçuş yapıyorum. Bu durum normal mi yani arada bir yeniden kalibre etmek gerekir mi? Yoksa bir çaresi var mıdır? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Kontrol kartı üzerinden tüm esc'leri aynı anda kalibre etmeden önce, her bir esc'yi tek tek ve ayrı olarak alıcı aracılığıyla kalibre edin. Ondan sonra frame'e bağlayarak kontrol kartı üzerinden nihai kalibrasyonu yapabilirsiniz. Bunu yapmadığınız vakit mutlaka sorun çıkar.
 
Esc ve İvmeölçer kalibrasyon sorunu

Teşekkürler deniz bey yarın deneyip sonucu paylaşırım. Bu durum benim için zor oluyor bir laptopum yok ve quad hep yanımda tam bir boş vakit bulup çıkarıyorum hevesim kursağımda kalıyor [emoji5]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Esc ve İvmeölçer kalibrasyon sorunu

Başta kalibrasyondan kaynaklandığını düşündüğüm sorunu sonunda çözdüm :) O kadar kalibrasyon ve pervane değişiminden sonra sorun yinede çözülmedi bunun üzerine tek tek tüm kabloları kontrol ederken çekme yapan taraftaki escden gelen güç kablosunun lehiminin kopma noktasına geldiğini farkettim yeniden lehimledim ve sorun çözüldü. Heralde istenilen akım alınamadığı için daha az dönüyormuş. :halay: