Ev yapımı gövde tasarımı bana ait

Yahya ÖZTÜRK

Yeni Uye
Katılım
18 Nis 2018
Mesajlar
8
Tepkime puanı
5
Konum
gaziantep
İlgi Alanı
Hepsi
Catiada önce scetch ortamında çizip sonra ölçümlendirten sonra elime geçen Bir soğuk ilaç köpük kutusundan bir kenarı kesip çizip kesimini yaptım. Yapıştırma işlemini soğuk silikonla yaptım. İçine elektronik malzemeleri yerleştirmeden önce sağlamlaştırmak için gövdeyi koli bandı ile kaplasam bir nebze olsun sağlam olur kanaatindeyim. Sizlerden ricam şöyle olsaydı iyi olurdu dediğiniz bir şey varsa yazmanız.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

/

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Simdi ucak dizayn işine giriştiğinize göre uçağın temel uçma prensiplerini biliyorsunuz diye düşünüyorum doğru mudur ? Mesela kanat yükü gibi temel kavramları dikkate alarak bu uçağı dizayn ediyorsunuz degil mi ?
 
Evet kanat yükünü hesapladim 12gr/dm2. Trainer tarzı olacak ilk ucagim olacağı için üstten kanatlı kanati köpük kesim aleti yaptım onunla cord oranı plotter ile ayarlayarak kesip Monte yapmayı düşünüyorum evvel Allah'ın izniyle. Elektronik ile ilgili bir sorun Yok çok şükür hepsi mevcut. Sadece dediğiniz gibi köpük çok kırılgan en Ufak düşmede ki düşecektir illa dayanamaz gibime geliyor. Maalesef çoluk çocuk, aile, işimden dolayı ancak hafta sonu ugrasabiliyorum. Oda vakit olursa. Dediğiniz strafor malzeme sanırsam isim verebiliyor muyuz bilmiyorum Türkiye'nin yapı marketlerinden birinde var. 6 mm ve 3 mm kalınlıkta olanlardan değil mi. Oneriniz için teşekkürler Mehmet Bey.
 
Son düzenleme:
Koçtaş bir ara balsa levha satıyordu. Hala satıyorsa en ince kalınlıktan alıp, Uhu por kullanarak kapla ( her iki tarafa incecik katman sür, 10-15dk kurumasını bekle, hizalayıp birleştir) uçagın her yerini bu şekilde kapla. Sonra ince zımpara (220-400 arası) yapıp istediğin boya ile boyarsın. Uçağın çok daha sağlam olur bu şekilde.
 
  • Beğen
Tepkiler: Levent Suberk
Öncelikle selamun aleykum uzun bir ara oldu fakat işlerin yoğunluğu nedeniyle ara vermek zorunda kaldığım uçağı tamamladım Allah'ın izniyle çok şükür. Şimdilik hava muhaledeti nedeni ile deneyip tecrübe edemesemde azda olsa biraz tecrübe kazanmış olduk. resimleri değilde videoları nasıl yükleyeceğimi biraz kurdalayıp buraya atacağım inş.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
Gerçek uçuş öncesi simde uçak uçurduk değil mi ? Bu arada toplam ağırlık ne oldu ?
 
biraz simülatör çalışmışlığım var ama gerçeğinin yerini tutmayacağı kanaatindeyim. Ramazan ayından sonra inşallah denemesini yaparım. Oruç ağız çekilmez şimdilik bununla yetineceğim. toplam batarya dahil 450 gr geliyor mutfak terazisi bozuk değilse:)) boyutları küçük yaptım uçağın boyu 40 cm ve kanat boyu glider gibi ama olsun kolay süzülsün diye 80 cm yaptım. Kanat profili naca 12 150 mm chord uzunluğunda.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Burak ERDOĞAN
Tatli bir model olmus ellerinize saglik :) fakat boyuta gore biraz fazla agir gibi :) insallah ucusuda yuzunuzu guldurur :) ucus videolarinida gormek isteriz :)