Extra300S Uçak Planı Formatı

Tamer Öztürk

Kıdemli Uye
Katılım
23 Ağu 2015
Mesajlar
2,149
Tepkime puanı
1,587
Yaş
28
Konum
Gazimağusa/KKTC
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba Extra300S modelini yapmaya karar verdim.Aslında bu modeli balsa ile de yapmayı düşündüm fakat kaplama ütüsü,oracover film..vs elimde olmadığı için vazgeçtim.Bütçeme daha uygun olacağını düşündüğüm için kırtasiyede satılan depron benzeri malzemenin karton ile kaplanmış olan malzemede karar kıldım.Yapacağım modelin kanat açıklığını 120-140cm civarı olacağını düşünüyorum.Planı bilgisayarıma indirdim ve anladığım kadarıyla Corel Draw formatlı.Autocad ile açıldı problem yok.Autocad ile .pdf formatına export etmeyi denedim ama olmadı.Planının çıktısını almaya gittiğimde plan bilgisayarda açılmazsa diye çekiniyorum.Bu nedenle .pdf formatına orjinal boyutunda çevirilebilirse sorun olmayacağını düşünüyorum.Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Planın linki;
 
Extra300S Uçak Planı Formatı

Size Edge 540 versek olurmu :)

 
Extra300S Uçak Planı Formatı

tamerkaymakci' Alıntı:
Size Edge 540 versek olurmu :)

Tamer abi çok teşekkür ediyorum.Aslında o da olabilir ama pdf dosyaları parça parça verilmiş.Biraz inceledim daha karmaşık görünüyor.
 
Extra300S Uçak Planı Formatı

Tamer, aslında yapımı çok daha kolay. Depronu planda yazan ölçüye göre kesip, yine planda tarif edildiği gibi yapıyorsun. Adım adım ne yapman gerektiğini de anlatıyor. Sonunda 116cm kanat açıklığında bir edge 540 ın oluyor :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Emrah İnan
Extra300S Uçak Planı Formatı

Aslında söyle abi mesela talimatlar anlatılmış birkaç sayfa sonra a0 boyutuna benzer plan verilmiş.Hepsi A4 boyutunda olacağını sanmıyorum.Eğer öyleyse pdf olan dosyanın atıyorum sadece 6.sayfa a0 diğerleri a4 boyutunda olacak.Nasıl ayarlanır bilemiyorum.Biraz karışık.Muhtemelen kullanılan program buna izin vermeyecektir.
 
Extra300S Uçak Planı Formatı

O parcalar bire bir boy. Pdf dosyasini, baski yuzdesini degistirmeden a4 e cikti aliyorsun. Deprondan da kesiyorsun.