F-22 İçin Malzeme Listem - Öneri- Yardım

gokhanooo

Yeni Uye
Katılım
6 Mar 2017
Mesajlar
13
Tepkime puanı
0
Yaş
34
Arkadaşlar merhaba. F-22 by Steve Shumate yapmak istiyorum. Malzeme listeme göz atarmısınız. Yanlış birşey yapmak istemiyorum. Öncelikle yanlış anlaşışmasın. Forumda ve internette çok araştırma yaptım. Yanlız en yakın 2015 tarihli en eski 2011 tarihli yazılar bulduğum için belki yeni birşeyler çıkmıştır diye size sormak istiyorum.

Yapmak istediğim uçak:


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Malzeme Listem
Motor:
ESC:
Servo :
Pil :
Pervane :
Uçağın malzemesi olarak :

Bunların haricinde alternatif önerebileceğiniz parçalar varsa aydınlatırmısınız. Pil esc motor uyumu doğru olmuşmu. Birde sormak istediğim bir konu çoğu parça çin menşeili sitelerde markasız daha ucuza bulunuyor. Maliyeti düşürmek adına çin sitelerinden almamı önerirmisiniz. Bunların dışında bağlantıları yapmak için (örneğin yönlendirme kanatlarının hareketleri için kablolar , fiber tüpler vs. ) önerirmisiniz. Şimdiden teşekkürler.
 
Servo olarak şunu tek geçerim bu tip uçaklarda:

ESC olarak ben bunu kullandım benim depron uçaklarda ve hiç sorun yaşamadım:

Pil olarak bunu seçerdim ki 50 gr kadar daha hafif: (Her bir gramın önemi büyük, özellikle bu boyuttaki uçaklarda)

Motor olarak da ben bunu kullanıyordum, hem daha hafif, hem daha güçlü:

Tabi o motoru alınca da bu şart :


Yeni başlıyorsan Steve Shumate planları çok zorlar. Hem işçilik olarak en zor tasarımcılardan biridir, hem de benzer modellerle kıyaslayınca bu ustanın modelleri muadillerine göre epey ağırdır. Uçurmak ustalık ister. En azından malzemeyi tanımak, inşaat tekniklerini öğrenmek ve el melekesi kazanmak için daha basit (profil) modellerle yola çıkmalısın. Benim de ilk uçağım nispeten daha kolay olan FT'nin F22'siydi. İlk uçuşum 10 saniye sürmüştü. Sen de sadece video seyrederek hazırlanıyorsan beklemediğin kadar çabuk kırım yaşayacaksın...
Kolay gelsin. Benim başladığım günlere gittim şimdi :) :thumbup:
 
gökhan merhabalar, yorumlarım şu şekilde,

-servo olarak deniz beyin önerdiği hxt900 alman mantıklı olucaktır, iyi bir servodur.

-esc olarak eğer bu motoru kullanıcaksan 40A aşasında bir esc önermem çok ısınır.

-uçak planına baktığımda pil olarak 2200 mah pil kullanman bence o uçağı çok ağırlaştırcaktır, daha ufak bir pil öneririm, ben bunun benzeri f-14 uçağımda 1000 mah pil ile uçuyorum, ama tabiki senin motor 1000 mah pili yer bitirir :D. benim uçağın konu linki :

- pervane olarak o motorun ne olacağı önemli, eğer bu motoru kullanıcaksan 6x4, 6x5 olur, başka motor seçersen ona göre bakmak lazım.

- motor güzel bir motor ama dediğim gibi esc 40a aşası önermiyorum bide pili biraz hızlı bitiriyor o nedenle ya 2200 mah pil takıp uçağı ağırlaştırıcaksınki ağırlık merkezini ayarlaman zor olabilir o uçakta bu pille, yada ufak pil takıp kısa süre uçucaksın, tercih senin.
 
F-22 İçin Malzeme Listem - Öneri- Yardım

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Servoyu araştırdım siz dedikten sonra ve hxt900 e karar verdim. Deniz hocam 50gr daha hafif demişsiniz sanırım ama sanırım yanlış baktınız biri 196 diğeri 197 gr. Paket ağırlıklarının arasında 50gr fark var. Volkan hocamın söylediği gibi pili düşürmeyi düşündüm. 1500mah kullabilirim. Yine ilerleyen zamanda yardımlarınız için rahatsız edeceğim sizi. :laugh:
 
F-22 İçin Malzeme Listem - Öneri- Yardım

Hocam şu linkteki pervanelere bakarmısınız. Kargoda gramaja sıkıştım. 21 grama kadar pervane arıyorum.
https://hobbyking.com/en_us/gemfan-multirotor-crp-propeller-6x4-5-black-cw-ccw-2pcs.html
https://hobbyking.com/en_us/gemfan-propeller-6x4-5-black-cw-ccw-2pcs.html

Bu pervaneler motoruma uygun olur mu?
 
F-22 İçin Malzeme Listem - Öneri- Yardım

Nesine takıldın? İkisi de 21 gr altında..
 
bu pevaneler için multicopter demiş, uçurmazmı, uçurur ama hiç denemedim nekadar performasn verir bilemiyorum.
 
F-22 İçin Malzeme Listem - Öneri- Yardım

Volkan Güneş' Alıntı:
bu pevaneler için multicopter demiş, uçurmazmı, uçurur ama hiç denemedim nekadar performasn verir bilemiyorum.

Pervane pervanedir. Performans bakımından fark yok. Ancak multicopter pervanelerinden biri sağ tarafa dönerken en az bir tanesi de tersine döner. Pervaneye karşıdan baktığınızda saat yönünün tersine dönen bir pervane ise (patlar motorlu) uçak pervanesi diye adlandırılır (genel anlamda). Saat yönünde dönen pervaneye ise 'pusher' pervanesi denir, arkaya doğru takılmış bir motora ters takıldığı için. Ama elektrik motorları yaygınlaştığından beri bunun pek bir önemi kalmadı. Çünkü elektrik motorlarına dönüş yönünü istediğiniz gibi ayarlıyorsunuz. Performans olarak farkedebilecek husus pervane yönü değil, tipidir. Yani APC tipi pervane, Slowflyer tipi pervane gibi. Markalarına göre de performans değişiklikleri olabilir. Ama bizim uçurduğumuz uçaklarda bu farkları bariz şekilde ayırt edebilmemiz, hele ki bir acemi için kolay değil. Pervane tipi ve performansları konusunda bu forumda bir başlık olması lazım. Ayrı ve derin bir konudur.