Fastlad ve Midland'dan Sipariş Nasıl Yapılır ? Nelere Dikkat Etmek Gerekir ?

Halim

Yeni Uye
Katılım
1 Eki 2016
Mesajlar
33
Tepkime puanı
0
Yaş
33
Değerli abilerim

bu siteden alışveriş güvenli midir ? Hiç siparişiniz oldu mu ? Nelere dikkat edilmesi lazım alışverişimizi yaparken ? :saygilar:



Bu konu aşağıdaki mesaj taşınarak yönetim tarafından oluşturulmuştur.
 
Şimdi baktım, sadece münferit olarak 39 tane siparişim olmuş, toplamı kaç pound bilmiyorum... Ama çok :D Bu sayıda ortak verdiğimiz siparişler falan yok.

Alışveriş yaptığımız iki temel siteden biridir, diğeri


Alışveriş yapılırken dikkat edilmesi gerekenler;

1- 2kg a kadar olan alışverişlerde Royal Mail / PTT kullanmak. Ortalama bir haftada teslim edilir. Gümrüğe girme riski fiyat uygun gösterildi ise azdır. " International Order Shipping (up to 2kg, £30 compensation)"

2- 75 eurodan fazla olan siparişlerde (pound karşılığı hesaplanabilir), faturayı düşük göstermelerini adamlardan rica etmek... Bunun için alışverişi tamamlarken "Comments" kutucuğuna talebimizi yazıyoruz. "Please write the amount as £35 on the invoice" gibisinden...

3- 2kg dan ağır olan siparişlerde DHL kesinlikle kullanmamak. Düşük gösterme talebine ek olarak UPS ile göndermelerini rica etmek... Paypal olayları ülkede sıkıntı olduğundan dolayı, kargo bedelini de toplam sepet bedeline eklemelerini rica etmek...

4- Sorular/sorunlarla ilgili olarak orders@fast-lad.co.uk adresine mail atmak, iletişim halinde olmak...

veya

5- Tüm bunlarla uğraşmak sıkıntıysa, ingilizce sorunsa, uğraşamam diyorsanız... Bu forumda çok barınamıyorlar yaklaşım tarzlarından dolayı fakat bazı kişiler var sizin adınıza alışveriş yapabilen, süreçleri yürüten, hesapları olan, bahsi geçen yerlerle sürekli alışveriş halinde olan, yardımcı olmayı seven... Doğrudan şu kişi bu kişi diyemem şimdi burda fakat;

Siz "ben şunu şunu alacağım, yardımcı olacak var mıdır?" yazın mesela bir "Aranıyor: xxx" ilanı ile... Onlar size ulaşır :D
 
Fastlad ve Midland'dan Sipariş Nasıl Yapılır ? Nelere Dikkat Etmek Gerekir ?

Şu konuyu da buraya link olarak vermiş olalım %p

Fast-Lad'dan Alışveriş sırasında DHL kargo istemediğinizi belirtin !!
 
Fastlad ve Midland'dan Sipariş Nasıl Yapılır ? Nelere Dikkat Etmek Gerekir ?

Herkese merhaba,

Yılbaşı indirimleri yüzünden ben de Fastlad'e para kaptıranlara katılmış bulunuyorum. :laugh: Ne zamandır aklımda olan DX6'yı gümrüksüz, sıkıntısız, sorunsuz şekilde bugün teslim aldım. :hoppa:

Fastlad'den ilk kez alışveriş yapan biri olarak, öncesinde kafama takılan pek çok şey olmuştu. Tabi yine eşsiz forumumuz imdada yetişerek, bir tek bu konuya bakmamın yeterli olduğunu gösterdi. Rasim abiye hem paylaşımı hem de telefondaki desteği için çok teşekkür ederim. :saygilar:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Yalnızca güncel ilaveleri yapmak ve benim gibi ilk kez kullanacaklara biraz daha detay vermek adına müsadenizle bir kaç ekleme yapmak istiyorum.

*Kargo Seçimi ve Ödemesi:
Malum DHL kargo ASLA istemiyoruz ve UPS ile göndermelerini istiyoruz. Bunun için yapmanız gereken tek şey; kargo seçim ekranında en altta bulunan "Please Hold For Further Instruction £0.00" seçeneğini seçmek ve alttaki "Comments" alanına, UPS kargo ve faturayı düşük gösterme talebinizi yazmak. Ürünün ödemesini yaptıktan sonra kendileri size bir link atacaklar ve sanki bir ürün alıyormuş gibi yaklaşık £27'luk UPS kargo bedelini kredi kartınızla ayrıca ödemiş olacaksınız.


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



*Ödeme Sayfası Problemi (Global Irıs) :
İlgili konuları okuduğumda Global Irıs sayfası üzerinden ödeme yapamayanlar görmüştüm. Benzer durum benim de başıma geldi. Confirm Order butonuna bastıktan sonra Global Irıs sitesine yönlendirilemeden direkt olarak Fastlad'e geri yönlendiriliyordum. Durumu mail attım ve Andy bir kaç denemeyle çözüme kavuşturdu.

Durum şöyle ki; Posta adresi bilginiz eğer çok uzunsa yada noktalama işareti içeriyorsa, Global Irıs tarafından ilginç şekilde red ediliyor ve ödeme sayfasına ulaşamıyorsunuz. Andy adresimle 7-8 deneme yaparak noktalama işareti olmayan ve mümkün olan en kısa adresi kullanmamı söyledi ve artık benim de bir Spektrum'um olmuş oldu. :thumbup: :halay:
Benzer durum başına gelenler olursa, kayıtlı posta adreslerini değiştirmeyi deneyebilirler.


- Comment kısmına tam olarak ne yazmalıyız diyenler için:
"I don't want to use DHL courier service."
"Could you please send the parcel by UPS courier?"
"Please write the amount as £...* on the invoice"


*(Fatura değerini boş bıraktım, güncel kur ve gümrük muafiyetlerindeki değişmelere göre doldurmak gerekecek ne yazık ki.)

Faydalı olması dileğiyle.. :saygilar:
 
Fastlad ve Midland'dan Sipariş Nasıl Yapılır ? Nelere Dikkat Etmek Gerekir ?

Ben genelde şu şekilde yazıyorum:

Please send with UPS
Please declare as £... for easy customs clearance
 
Fastlad ve Midland'dan Sipariş Nasıl Yapılır ? Nelere Dikkat Etmek Gerekir ?

Bende O kredi kartı ödeme ekranından geçemedim ve ödeme bölümüne "Credit/Debit Card by phone" seçeneğini seçtim, sanal kartımın bilgilerini Mail attım oradan ikinci link felan demeden hepsini çektiler.
 
Hadi hayırlı uğurlu olsun Can, güzel Kuman'da :bravo: Kirimsiz keyifli bol uçuşlar şimdiden :D

Gunden bilgilendirmeler diger konumuza da tasinmistir :RCKolik:



Sent from my iPhone using Tapatalk