Fly Fly DG-1000 2,63 M. Elektrik Planör

Fly Fly DG-1000 2,63 M. Elektrik Planör

Cahit Kaş' Alıntı:
Özelliklerinde entegre bir devre olduğu yazıyor ama neresinde bilmiyorum.

Şu fotoyu başka bir sitede buldum. Bahsettiği devre kontrol devresi galiba ama yukarıda yazdığım gibi o devreden sisteme sadece motor kabloları çıkıyor.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Fly Fly DG-1000 2,63 M. Elektrik Planör

The chassis is made of quality aluminum and carbon fibre, the rubber tire is mounted on an aluminum rim. The retract is powered by a reliable gear motor, it comes out in about 1 sec. The retracts is connected like a servo directly to the receiver. Interestingly, the retract is made entirely without limit switches, the electronic control unit has an overcurrent detection, so the motor shuts off when it reaches the mechanical stops and can only start in the opposite direction again.

Akıllıca bir sistemmiş. İlgilenenler için çevirmek gerekirse kabaca; Sistem alıcıya servo gibi direk bağlanıyor ama ilginç olan kısmı limit sviç bulunmuyor. Kontrol ünitesinde yüksek gerilim sensörü mevcut. Gerilim yükseldiğinde motoru durduruyor ve sadece aksi yöne çalışacak şekilde hazır bekliyor.

Sevdim bunu ama bu şekilde bir devre hazırlamak kolay olmayacaktır sanırım. Aramızda elektronik mühendisi yoktu değil mi? :yuppi:
 
Fly Fly DG-1000 2,63 M. Elektrik Planör

Var ama bunları coktan unuttu Nesimi Bey :) :)


Cep telefonundan Tapatalk 2 aracılığı ile gönderildi.