FrSky Taranis QX7 Kumandam İçin Hangi Pili Almalıyım?

Tamer Öztürk

Kıdemli Uye
Katılım
23 Ağu 2015
Mesajlar
2,149
Tepkime puanı
1,587
Yaş
28
Konum
Gazimağusa/KKTC
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba.Yeni sipariş verdiğim kumandam için lipo ihtiyacım var.Lipo,Nimh,Li-ion,Li-Fe gibi pek çok seçenek var.Hangisi doğru seçenek olur karar veremiyorum.Mümkünse link paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.
Kumanda linki:
 
Emre abi pil yuvasının boyutları ve konnektörü hakkında bilginiz var mı? Araştırdım fakat ürün açıklamasında da yazmamışlar.Lipo'nun balans konnektörü uyar demişti bir arkadaşımız fakat emin olamadım acaba benzer bir konnektör mü yoksa balans konnektörü mü diye.Bir de farklı konnektör ile kullanabiliyor muyuz? Bilginiz var mı? Nanotech pil kalitesiz gibi geldi bana bu nedenle tercih etme taraftarı değilim.Veya bir abime 6xAA NiMH paketi de yaptırabilirim.Fakat konnektör ve yuva ölçüleri hakkında bilgiye ulaşamadım.
 
Konnektor 2s balans konnektoru (jst-xh) kumandanin icinden aa pil icin yuva cikacak zaten, paket yaptirmana gerek yok. Tabi aa ile kullanmak istersen. Olculer konusunda yardimci olamayacagim, kumanda artik bende degil.

Pilin kalitesini nasil degerlendirdin cok merak ettim ama :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Tamer Öztürk
Teşekkürler Emre abi.Pil yuvasıyla birlikte geldiğini biliyorum balans konnektörlü sanırım.Bu haliyle AA pille kullanılır ama nasıl şarj ederim onu düşündüm.Bildiğim kadarıyla NiMh pilleri balans portundan şarj edemiyoruz.Pili kalitesi konusunda ise, pilleri aldığımda Turnigy mavi renkli olanlardan ve 1 adet de nanotech almıştım.Şuan mavi olanların iç dirençleri gayet iyi durumdayken, nanotech'in iç dirençleri içleracısı.Yukarıda resimleri de eklemiştim.Belki benim şansımdandır ama bilemiyorum. :)
 
2 s 25 c 1300 mah kullanıyorum günü çıkarıyor ,pil yuvasını doldurmuyor üst tarafa sünger koydum hafifte oldu
 
  • Beğen
Tepkiler: Tamer Öztürk
Tamer merhaba. Öncelikle kumandan hayırlı olsun. Ben de geçtiğimiz aylarda merak ederek bir QX7 aldım. Şu an gayet memnun halde kullanıyorum.

Pil konusuna gelirsek, ürün hali hazırda 6adet AA pil yuvasıyla birlikte geliyor. Şayet sadece hafta sonları kullanan biri olarak, ben 6 adet AA pili takıyorum ve 2 uçuş günü çok rahat uçuyorum. Böylesi çok daha basit ve zahmetsiz geliyor bana.

Diğer yandan kumanda üzerinde herhangi bir şarj portu mevcut değil bunu da aklında bulundurmanı tavsiye ederim. NiMh pillerin şarjı için şöyle mod ürünü de mevcut hatta.

 
  • Beğen
Tepkiler: Tamer Öztürk
İlginiz için çok teşekkür ederim.Önerileriniz doğrultusunda gerekeni yapacağım.Selamlar.