Futaba 8FG ile Blade Model Uçar Mı? 8FG DSMX / DSM2 Modül Modifiyesi

7c hakkinda bir bilgim yok ne yazik ki. Ama trainer portu ayni ise, ayni sekilde calisacaktir diye tahmin ediyorum.
 
Teşekkürler. Peki siz bu modifikasyonu yaparken kullandığınız bir kaynak oldu mu? Bir de Blade modelleri yurtiçi / yurtdışı temin edebileceğim bir yer biliyorsanız söyleyebilir misiniz?
 
Bir de Blade modelleri yurtiçi / yurtdışı temin edebileceğim bir yer biliyorsanız söyleyebilir misiniz?
Yurtiçi

Yutdışı ise en çok parça Amerika sitesinde. Ucus takipsiz kargo ile $20 geçmeyecek şekilde sipariş verilebilir. Geçerse malum Amerikan firmaları faturayı düşük göstermediği için kesinlikle Vergi ödemek durumunda kalırsınız.

 
20 usd geçmeyecek derken kargo ücretini mi kastediyorsunuz yoksa kargo dahil toplam tutarı mı? Eğer son 5 sene içinde bir değişiklik oldu ise bilemem ama amainden 140 usd'yi geçen siparişim sorunsuz ulaşmıştı. Blade için Amainden RTF almayı denemiştim ama lipo pil olduğu için göndermiyorlar.

Emre Bey netten araştırıyorum. Şimdilik olumlu gibi. Harika bir fikir bu. Tekrar teşekkürler.
Yalnız birşeye takıldım verdiğiniz linkteki modül JR / Turnigy radyolar için olan ( hobbyking'de artık yok) neden bunun yerine Futaba için olanı tercih etmediniz? İki sene geçmiş üzerinden acaba diyorum o zaman Futaba uyumlusu yok muydu...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sok iki yilda bile gumruk mevzuatinda baya bir degisiklik oldu. Su anda kargo haric 22€ uzerinde gumruge giriyor.

Zamaninda futaba modulu stokta yok muydu yoksa baska bir sebep mi vardi hatirlamiyorum, ancak benim kumandam harici modul desteklemedigi icin benim acimdan fark etmiyordu. Zaten bu moduller arasindaki fark kasa sekli ve pinlerin yer degisikliginden ibaret genel olarak. Yayarlandigim kaynaklar vardi tabi ki, ama su anda hatirlayamiyorum. Genelde yararlandigim kaynaklari mesaj altinda belirtirim, ama bunda belirtmemisim.
 
20 usd geçmeyecek derken kargo ücretini mi kastediyorsunuz yoksa kargo dahil toplam tutarı mı?
Normalde kargo hariç ama PTT bu kısma pek dikkat etmiyor ve ne yazık ki kargo dahil toplam fiyat üzerinden işlem yapıyor :embarras: Sırf bu yüzden gereksiz yere 2-3 defa vergi ödemek zorunda kalmıştım :undecided:
 
Üzüldüm. Siz kuruş hesaplıyorsunuz gümrüğe takılmasın diye adamlar başka hesap yapıp yine vergi alıyor. Yazık. Belkide hiç umursamadan sipariş geçmek lazım. Belki takılmaz.. :yuppi:
 
Hocam çok teşekkürler... Süper bi konu olmuş... Keşke zamanında haberdar olsaydım. Şimdi iki kumanda ile alana gidiyor olmazdım. Ama ilk fırsatta jr ile vedalaşıp bi 14 kanal futaba bakarım artık.
 
Nerden başlasam nasıl anlatsam...
Burada sanki şıp diye oluverecek gibi anlatılan şey gerçekte öyle değil.:evil:

1) Konnektörlerin küçüklüğü lehim işlerini çok zorlaştırıyor. Özellikle hobbyking'in Futaba trainer konnektörü ısıya dayanıksız ve havyayı biraz dahi uzun tutsanız plastik erimeye başlıyor ve pinler eğiliyor. Eğilen pinleri tekrar ısıtıp düzeltmeyi becermek için bol şans ve çok sabır gerek.
2) Modül konnektörünü sökmek ciddi zor. lehim emme pompası ve lehim temizliği yapmak için kullanılan örgülü tel olmasa bu işi yapamazdım, modül bile hurdaya çıkabilir fazla ısıdan.
3) Ben hobbykingten Futaba uyumlu ve walkera devo protokolü de olan DSM2/DSMx modülü aldım ve bunun kutusu içine swich sığdırmayı beceremedim. Eskiden kalma çıkma parçalar içinden bir minyatür switch uydurup yapışkan ile sabitlemem gerekti.
4) Futaba 7c 'nin trainer konnektörünün 4 ve 5 nolu pinleri arasında kontakt kurulsa bile kumanda açılmıyor. Bunu dışarıdan ince ve tek damarlı bir iletken ile 4 ve 5 nolu pinleri birbirine bağlayarak da test ettim. Kumandada hiçbir hareket olmuyor. Tabi bu söylediğim bendeki 7c kumanda için geçerli. Ne yazık ki bu özellik bende çalışmadı. Standart olacağını düşünmüştüm ama bilemiyorum bende çalışmadı.

Fotolardaki lehim işleri için Emre Bey sizi tebrik ederim.%p

Bind işlemi gerçekleşti ama hala Nano CP S imi uçuramadım henüz. Motor ile ilgili bir tuhaflık var. Kısa bir süre çalışıp hemen duruyor. Onu da halledebilirsem uçuracağım umarım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Modülde arıza var.
Hobbyking'e bu sabah durumu yazdım. Biraz önce cevap gelmiş yenisini göndereceklermiş.
Modülü geri bile istemediler. Şaşırdım valla. Bir müşteri hizmeti örneği sanırsam...
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari