Gps gereklimi . Gps Tam olarak neler yapar

hakan aydemir

Yeni Uye
Katılım
24 Şub 2018
Mesajlar
9
Tepkime puanı
4
Yaş
23
Konum
1181. sokak no:23 OSTİM ANKARA 06374
İlgi Alanı
Uçak
Gps gereklimi F450 topluyorum şimdiye kadar gps'e ihtiyaç duymadım dronumu çok uzaklaştırmayı düşünmüyorum .şimdilik ... ilerde geliştirme yaptigim zaman ihtiyac duyarmıyim biraz arastirdim ama gps konusunda pek bisi bulamadim alacaksam nasıl birşey tercih etmeliyim
 
drone kullanmamakla beraber, uçağıma yakın zamanda bende gps taktım, gps ile yapılabilicekler basitçe şu şekilde benim gördüğüm,
- otomatik eve dönüş ayarlayabiliyorsunuz
- verdiğiniz bir rotada kendi kendine uçmasını ve çekim yapmasını sağlayabiliyorsunuz
- eğer osd ile birlikte kullanırsanız ekranda anlık gps kordinatını görebilir ve kaybolması durumunda uçağınızı yada dronunuzu rahatça bulabilirsiniz. (çok uzağa uçanalr için faydalı bir özellik)

hangi gps alınması konusuna gelince ben 2 tane gps denedim , falza deneme şansım olmadı, neo m6 ve neo m8. ikiside aynı işi yapmakla birlikte neo m8 olan versiyonu çok çok çok daha hızlı bir şekilde daha fazla uydu bulduğunu alanda gördüm, uyduyu nekadar hızlı ve bol bulursa okadar hızlı uçuşa başlayıp daha sağlıklı koordinat bilgisi alabiliyorsunuz, o nedenle ben neo serisinden m8 öneririm, ama daha ufak başka gpslerde vardır eminimki, kullanan arkadaşlar yazarlar. benim bildiklerim şimdilik bukadar, bende dediğim gibi yeni yeni gps kullanmaya başladım.
 
Kullanılan karta uygun GPS modülü olmazsa olmaz gibi birşey.
M8N kullanıyorum. Yoğun bulutlu havada iki katlı binanın beton kat aralarına rağmen ev içinde bir kaç dakikada etkinleşiyor.
Gps e uygun kontrol kartları neler . Şimdilik kontrol kartı alsam sadece ucucak hale getirsem sonrasında gps alsam