Great Planes P51 D Mustang

Great Planes P51 D Mustang

Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar!

Motor konusunda artık yapılabilecek bir şey yok! 4 zamanlı motor koymak demek, burunu yeniden inşa etmek demek! Çünkü kullanılacak motora göre, motor duvarı, üst kaput inşaası, alt kaput açıklıkları ve gaz servo yerleşimi değişik yapılıyor. Baştan elimde olsaydı olurdu. :( Artık bu şekilde idare edeceğiz!

Sümer Yamaner' Alıntı:
...
İniş takımlarının retractlı olmadığını sanıyorum. Bu durumda biraz daha büyük tekerlek kullanıp telleri de biraz öne doğru bükerseniz inişteki burun sürtme sorununu büyük ölçüde ortadan kaldırırsınız. Uçağa tepeden baktığınızda tekerleklerin ön kısmını kanadın hücum kenarının önünde görecek şekilde ayarlayın derim.

Evet, retraklı değil! Bu modele fazla kafa yormadım doğrusu! Yalnızca elimdeki malzemeleri kullandım, ilave birşey almadım. İniş takımlarını biraz öne doğru bükmeyi ben de düşündüm. Deneyeceğim. Büyük tekerlek konusunda ise, pistimiz sahamız yüzünden modellerim kısmen "bush plane" kıvamında. Ama buna biraz daha büyük olsa da iniş takımı telini bükmeden pek işe yaramaz sanırım! Bir de uçuş sırasında sıfır rüzgar olunca, model yavaşlamıyor ve kapaklanıyor.