güneş panelli hexacopter

Mustafa Baydaş

Çalışkan Uye
Katılım
18 Nis 2016
Mesajlar
201
Tepkime puanı
1
Yaş
30
İlgi Alanı
Multikopter
S.a ben yeni bir hexacopter projesi yapmak istiyorum.Güneş panelleri kullanarak uçuş süresini artırmak ve şarj sorununu ortadan kaldırmak için .Siz değerli form üyelerinden solar panellerin bağlantıları ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum...
 
güneş panelli hexacopter

Beğendim Neden;

Hayal gücü var.

Olabilir mi ? Bence halihazırda kullanılan motorlar ve güneş panelleri (%10 verimli olduğunu okumuştum) ile günümüz şartlarında yapılması mümkün olmayabilir.

Ancak desteklenmesi gereken bir çaba.
 
güneş panelli hexacopter

Mustafa, Ali beyin dediği gibi, şu anki teknolojiyle bu dediğini pratikte yapamazsın gibi geliyor bana da. Bir güneş panelinden kendi ağırlığını kaldırmaya yetecek kadar enerji almak bildiğim kadarıyla mümkün değil. Ama güneş enerjisi konusunda sürekli çalışmalar yapılıyor. Belki birkaç yıl içinde yeni şeyler çıkar. Güneş panellerinin veya motorların verimliliği artabilir, neden olmasın..
 
güneş panelli hexacopter

Emre Beye katılıyorum.

Teknoloji sürekli gelişiyor. bundan 5-10 yıl önce kibrit kutusu büyüklüğünde nanocopterler yapılacağı ve görüntü aktarılabileceği söylense idi kimse inanmazdı.

Gelişmiş toplumlar hayal ettikleri ve bunun üzerine araştırma yaptıkları için gelişiyorlar. O yüzden düşüncenize saygı duydum ve beğendim. Neden olmasın.
 
güneş panelli hexacopter

Teşekkür ederim.Bu konuda biraz araştırma yaptım.Bazı yabancı kaynaklarda quada yapmışlar .%25 verim almışlar.Yeni teknolojiyle üretilmiş çok hafif paneller var. Ama sorun yeterli miktarda watt sağlayacak paneli bulmak.Size katılıyorum ama model uçaklarda kullanılabilir.
 
güneş panelli hexacopter

Belki de hareket şeklimiz yanlıştır.

Bakınız: Victor Schauberger
 
güneş panelli hexacopter

Uçan modelin üzerinde şuanki teknoloji ile bence de anlamlı bir fayda elde etmek çok zor. :-\

Bana kalırsa elektrik olmayan yerlerde pillerimizi şarj etmek için güneş enerjisinden faydalanmak üzerine gitmek daha mantıklı. %p Kabul ediyorum diğeri kadar heyecan vermiyor elbette. :laugh:

Malum biz sahaya jeneratör taşıyoruz enerji ihtiyacımızı karşılamak için. :rolleyes: Oysa güneş enerjisi ile pratik, taşınabilir ve verimli bir sistem olsa güzel olmaz mıydı. Hem yakıt gibi bir kimyasalla uğraşmazdık, gürültüden kafamız şişmezdi ve doğaya karbon emisyonumuz sıfır olurdu. :coolxf:
 
güneş panelli hexacopter

Türker Hocam, sen de taşınabilir bir hidroelektrik santrali yapsan, ne güzel olurdu :) ...

Bu arada ben de bir hesaplara girişeyim, panellerin santimetrekaresinden ne kadar watt alınıyor, en hafif panel hangisi diye ...
 
güneş panelli hexacopter

Mustafa kardeşim,

Direk bunu solar panel ile beslemek arkadaşlarında dedikleri gibi biraz, hatta çok zor olabilir. Belki güneş paneli ile bataryayı
besleyip uçuş süresini uzatma üzerine çalışabilirsin.
 
güneş panelli hexacopter

model uçakta deneyen var bunu hatta 91km olan fpv rekoru güneş paneli destekli bir rc uçakla kırıldığını biliyorum ama uçaklarda motoru kapayıp yada minimumda çalışarak süzülme ve quad.lara göre daha fazla ağırlık taşımaya imkan verdiğinden hayata geçirmek kısmen daha kolay bu projeyi.
Çok rotorlular dikey olarak havalandıklarından motorlar sürekli yük altında ve akım çekiyor. gerek pili besleyecek büyüklükte panel yerleşimi gerekse performans/ağırlık sorunu bu işi yapmak için en büyük sıkıntı.
fikir güzel, güneş panelleri de her geçen gün teknolojisini yeniliyor. araştırmaya panellerden başlamak lazım..
 
güneş panelli hexacopter

Tamamen şans eseri tam da aranılan bilgileri özetleyen güzel bir video buldum. Mevcut teknolojiye göre bu iş ancak uçaklarla yapılabilir gözüküyor.

Ama IHA yönetmeliği sonrası bunun için çaba sarfetmek ne kadar mantıklı tartışılır. Zira bu tür uzak mesafe uçuşlar da bildiğim kadarı ile artık izne tabii..

NOT: Videonun 06:50'den sonrasında güzel özet teknik bilgiler mevcut :)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
güneş panelli hexacopter

Uçaklarda ilk kalkış enerjisini belirli bi irtifaya gelene kadar lipodan besleyip. Daha sonra güneş paneli desteğiyle motor çevrilse olabilir gibi.

Tabi bunun için planör gibi dev kanatlı muhteşem süzülebilen bi uçak modelinin seçilmesi lazım

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
güneş panelli hexacopter

Güneş enerjisi kullanarak uçuş yapan deneysel planörler var. Tam da dün denk geldi NTV'de gördüm. Solar Impulse 2, 3 günlük uçuş sonrası Kaliforniya'ya iniş yapmış.


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
güneş panelli hexacopter

Bildiğim kadarıyla üniversitelerde de benzer projeler var. Lakin Mehmet abi nin dediği gibi uçak üzerine.