Helicommand BIND Problemi

Helicommand BIND Problemi

Rasim Öztürk' Alıntı:
7.kanalın servo travel sağ değeri ile ben horizontal gain değerini değiştirebiliyorum. 100 iken çok ani levela alıyor switchi çekince. 50 iken daha yavaş... 20 iken daha da yavaştan levela topluyor. yüzde 8-9 değerinin altında ise rigid modda oluyorsun ve turuncu yanıyor. Paylaştığın ekranda gain değeri 1... O değerde turuncu yanar. 8 den sonra yeşil yanar.

Şu gain değerinde normal yani yeşil yanmaması.

O gain değerini nasıl arttıracağız o zaman , atladığım bir şey var demekki diyorum ama bir türlü bulamadım.
Yardımcı olabilirmisin Rasim abi sana zahmet. Bir sürü video izledim ama denk gelemedim
 
Helicommand BIND Problemi

Valla bu forumda bavarian konusunda bi mix paylaşmıştım. Ordaki gibi yapınca mixleri... Gear/mix switchi self levelı devreye alıyor çıkarıyor. Trainer/bind butonu da rescue yu devreye alıyor.

Yine o paylaştığım helifreak yazısında aux2 kanalının (head gyro atadığımız kanal) servo travel sağ değerini değiştirdikçe horizontal gain değerinin nasıl değiştiği anlatılıyor. Onun da anlamı işte dediğim gibi ne kadar yüksekse ünite o kadar hızlı düzleme topluyor switchi çekince. Ne kadar azsa o kadar ağırdan alıyor.

Mix olayını matematiği ile açıkla dersen de onu ne ben açıklayabildim ne de forumda bir açıklamasını gördüm. Tamamen tecrübeye dayalı bazı değerler buluyorlar sanırım yabancı arkadaşlar, bizler de copy paste yapıyoruz.
 
Helicommand BIND Problemi

Rasim abi eğer ''Head Gyro Gain'' kısmını diyorsan onu zaten ayarladım. 0-40-60 olarak değiştirebiliyorum. Doğru diyorsun , mesela 40 yaptığımda rengi değişiyor ama yine turuncu-sarı renkte. Bi eksiklik var ama ney çözemedim :)
 
Helicommand BIND Problemi

Valla ben de çözemedim Doğukan. yeşil olması lazım o değerde...

Sen herşeye sıfırdan başla artık. Olmazsa da kocaeliye gönderirsin.
 
Helicommand BIND Problemi

Herşeyi sıfırdan tekrar yaptım. Sonuç yine aynı. Servolar tekrar yavaşladı. Yaklaşık 3 saattir başındayım ama 1 arpa boyu ilerleyemedim hala :)
 
Helicommand BIND Problemi

Horizon menuden horizon modu seçtikten sonra kumandadan miksi yapıp , ilgili stick ile horizom moda alınmadığı sürece turuncu yanar. Turuncu demek dengeleyici açık değil normal fbl modunda çalışıyor demektir. İlla yeşil olacak diye birşey yok.
 
Helicommand BIND Problemi

İlker Sönmez' Alıntı:
ilgili stick ile horizom moda alınmadığı sürece turuncu yanar. Turuncu demek dengeleyici açık değil normal fbl modunda çalışıyor demektir. İlla yeşil olacak diye birşey yok.

Orasında zaten hemfikiriz İlker abi... Bu sayfanın başında Doğukan demiş ki, horizontal stab. çalışmıyor, kutucuğu yanmıyor...

Ben devreye alındığı süreceyi kastettim yani mixleri devreye aldığı zamanları yani mix switchini on konumuna getirdiği zamanı.
 
Helicommand BIND Problemi

İlker abi şunu yazmakla o kadar büyük sevap işledin ki...
Ben yanlış kutucuğu işaretliyormuşum saatlerdir. Öfkeden ne yaptığımın farkında değilmişim meğersem , ezberden iş yapıyordum.
Allah bin kere razı olsun valla nasıl sevindim , şuan normale döndü Rescue , Horizon hepsi çalışıyor. Görünürde problem yok.
Normal beklerken Turuncu-Sarı , Rescue çektiğimde Yeşil yanıp sönüyor. Swashplate yukarı doğru çıkıyor. Her zaman olduğu gibi.
Düzeltme yönleri doğru , swash hareketleri doğru. Servolar eskiye oranla biraz yavaşladı gibi geldi ama bununda sebebini yarın araştıracağım.
Yine kendim ettim kendim buldum , 3 saattir gözden kaçan bir seçenek yüzünden uğraşıyormuşum , rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın :embarras: :embarras:
 
Helicommand BIND Problemi

Mesele Horizon tab da Horizon seçeneğini seçmemek miymiş :)

Bu başlığa rağmen mi?

https://www.rckolik.com/bavarian-demon-3sx-helicommand-hc3sx-kumanda-montaj-kurulum-ve-ayarlar-t3579.0.html
 
Helicommand BIND Problemi

Hayır Rasim abi o konuyu bu forumda en çok ben okumuşumdur 2 gün de emin ol :lollol:
Horizon sekmesinde Upright-self level yerine , Norm&inv seçeneğini seçmişim kaç kere ne alakaysa :embarras:
Bu sadece Rescue / horizon için çözüm oldu. Şuan üniteye eskisi kadar güvenemiyorum , kumanda açıkken gücü kesip tekrar güç versem bind için flaşlamaya başlıyor. Tekrar güç kesip verdiğimde bu sefer satellite ışığı yanıp yanıp sönüyor.
Onunda çözümü kumandayı kapatıp tekrar açmak ve helikoptere yeniden güç vermek. Önceden bu şekilde değildi adım kadar eminim :rolleyes:
Servolarda şuan biraz garip eskisi gibi değil onlarda , yine derdim başımdan aşkın. :lollol:
İnşallah bunlara da yavaş yavaş çözüm bulacağım.
Mehmet abi bu hafta sonu denemeyi yaparım , ama görmek istersen elbette sana kargolarım.
Senin de değerlendirmelerin önemli. Herkese teşekkür ederim tekrardan %p
 
Helicommand BIND Problemi

Doğukan Ocak' Alıntı:
....Mehmet abi bu hafta sonu denemeyi yaparım , ama görmek istersen elbette sana kargolarım.
Senin de değerlendirmelerin önemli. Herkese teşekkür ederim tekrardan %p
Doğukan burada karar senin, ben sana bırakıyorum. Şayet kesin bu arızalanmış der ve bunu almanya ile çözüme kavuşturursan bana gönderme de gerek yok.
 
Helicommand BIND Problemi

Mehmet abi bir de gönlüm DSMX ile denemek istiyor. Belki o işi değiştirir. Bu hafta sonu da geçsin , şuan problemsiz gözüküyor ama elektroniğe de güvenmek yanlış olur. Yarın hover denemesi ve ne kadar mesafeden kumanda alıcı haberleşiyir deneyeceğim bakalım neler oluyor
 
Helicommand BIND Problemi

Tekrar selamlar ,
Bugün evin yanında 2 dakikalık deneme amaçlı hover yaptım , problemlerden sonra ilaç gibi geldi.
Çok şükür her şey düzgün çalışıyor , 100 metre ilerleyerek sinyalde kopmalar oluyormu diye baktım. Onda da bir problem çıkmadı.
Servoların hızları normal. Satelliteler tek seferde kumanda ile eşleşiyor. Horizon/Rescue sorunsuz çalışıyor.
Aklıma takılan tek bir şey var , kumandayı açtık helikopterde BEC ve ESC'ye güç verdik satellite ışıkları sabit yanmaya başladı. Daha sonra sadece helikopterden gücü kesip tekrar verdiğim de satelliteler yanıp yanıp sönmeye başlıyor (bind için flaşlama değil normal yanıp sönme) ama bind oluyor servolara komut verebiliyorum. Bildiğim kadarıyla bunun sebebi kumanda ile düzgün şekilde haberleşemediği. Sonra bunu düzeltmek için helikopterden gücü tekrar kesip , kumandayıda baştan kapatıp açmam gerekiyor. Önce kumandayı tekrar açıp sonra helikoptere güç verdiğimde satellite ışıkları sabit yanmaya başlıyor problem çözülüyor. Aklıma takılan önceden böyle olmuyordu , kumandayı kapatıp açmama gerek kalmadan satelliteler düzgün şekilde haberleşebiliyordu , sizce bunun sebebi ne olabilir ?
Bunun yüzünden hala tereddütteyim , umarım bir problem çıkarmaz ama çıkarırsa Mehmet abi senin kapını çalacağım kusura bakma :laugh: :laugh:

Problemi nasıl çözdüğümü özetlersek ;
Yüzlerce denememe rağmen bind olmayan satellitelere çözüm olarak BEC devresinin voltajını Castle Link ile yeniden update yapmak oldu.
Bilgisayarda zaten 6V gösteriyordu ama ben min. olan 5.5V yaptım , daha sonra tekrar 6V'a çıkardım.
Bunları yaptıktan sonra satelliteler tek seferde flaşlamaya başladı.
Bu sefer bind oldu ama servolarım eskiye oranla yavaş hareket ediyordu.
BEC'i tekrar 6V olarak güncelledim ve şuan sorunsuz şekilde her şey çalışıyor.
Çözümü bumuydu ama hala emin değilim. Siz üstadlar eminim daha iyi yorumlarsınız :saygilar:
Bundan sonra benzer problemi yaşayanlar için ufak bir tavsiye olabilir.
Tekrar bir problem çıkarsa DSMX satellite ile denemek istiyorum , eğer problem yaşayanlar olursa varsa ellerinde DSMX satellite ile denemelerini tavsiye ederim.
Cenk abide de olan problem DSMX satellite ile çözülmüş.
Yardımlarınızı esirgemediğiniz için çok teşekkür ederim , ayrıca Mehmet abi kafanı biraz şişirdiğim için de kusura bakma :laugh: :laugh:
:RCKolik: :RCKolik:
 
Helicommand BIND Problemi

çok sevindim doğukan inşallah bundan sonra hiç problem yaşamazsın 700 le uçuşunu yakın zamanda canlı izlemek isterim :thumbup:
 
Helicommand BIND Problemi


Muammer Akbulut' Alıntı:
çok sevindim doğukan inşallah bundan sonra hiç problem yaşamazsın 700 le uçuşunu yakın zamanda canlı izlemek isterim :thumbup:

Muammer abi sağolasın yakın zamanda ziyaret edeceğiz TRHG ekibini :laugh: