Hexacopter Projem

Sterbefall

Yeni Uye
Katılım
9 Ara 2015
Mesajlar
10
Tepkime puanı
1
Yaş
34
öncelikle selamlar arkadaşlar .
Elektrik/elektroniğe ilgim ve rc taşıtlara olan merakım beni bu alana attı . Siz abilerim/Kardeşlerimden almayı umduğum yardımlarla Uzun süreli emek , bilgi ve beceri gerektiren bi çalışma yapmayı planlıyorum. öncelikle rc uçaklara merak sarmama rağmen bulunduğum bölge uçak iniş kalkış ve diger kullanım koşulları için pek uygun olduğu söylenemez bu yüzden bu düşüncemi bir kaç yıl ertelemek zorunda kaldım.
Yapmayı planladığım Hexacopter de uzak mesafeli uçuşlar ve tabiki fpv görüntü aktarımı, Telemetri ve GPS den tam anlamıyla yararlanmak istiyorum (irtifa hızı, uçuş pozisyonu,haritadan otonom uçuşlar pozisyon sabitleme vb.)
Kullanmak istediğim özellikleri kafamda netleştirmeme ragmen malesef bu konularda çokta fazla deneyimimin olmaması beni almam gereken donanım hakkında çok kuşkuda bıraktı.
Öncelikle gövde konusunda iki seçenek arasında kaldı, ilk seçenek RCT 800, Bu gövdeyi düşünmemin başlıca sebebi 80 cm'lik boyu. geniş alanı ve sonradan ekleyeceğim açılır kapanır iniş takımı için uygun olması.
digeri ise Tarot fy690s . Son derece saglam kullanışlı ve rct800 kadar olmasa da geniş bir alana sahip.
Motor sürücü + Gps + telemetri olarak Pixpilot v2.4.6( pixhawk PX4) veya Apm 2.8 ardupilot mega düşünüyorum tabi bunlar kit şeklinde tüm parçaları içinde paketler.
Kumanda ve alıcı olarak Radyolink r10d 10 kanal
Fpv olarak 600w boscam alıcı verici ve monitör dahil kit.
2/3 eksenli kamera montaj aparatı ve açılır kapanır iniş takımı.
Hexacopterin ağırlığını tahmin edemediğim için motor ve pervane konusunda net bir araştırma yapamadım.
projede özellikle önem verdiğim GPS konum bildirme, oto geri dönüş , gerekirse haritadan otonom sürüş ayrıca hexacopterin alıcıya olan uzaklıgı, konumu gibi bilgileri monitör yada bilgisayardan dogrudan izleyebilmek istiyorum. ortalama 3.000 tl bütçe ayırdım
özellikle motor sürücü- gps - telemetri- motor ve pil konusunda her türlü yardıma Aç olduğumu bilmenizi isterim
Her türlü öneri, yardım hatta eleştrilerinize açığım. şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Hexacopter Projem

Bence bu sistemi naza m lite (yazılımla v2 yapiliyor) emanet etmen çok daha verimli olur. Tabi kullananlardan destek alırsan daha kesin bilgi edinmiş olursun. Bu kadar pro bir sistem kurarken varsa çevrenizde organizasyon veya gruplar katılmanızı tavsiye ederim. Oluşacak sorunları daha hızlı çözersiniz bu şekilde forumdaki kaynaklarla çok iyi bir sistem oluşmuş olur.


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Hexacopter Projem

hocam naza ile ilgili gps ve özellikle telemetry konusunda çok bi bilgi bulamamam uzak tutmuştu ama önerininzi dikkate alıp daha detaylı inceleyecegim.
fiyat olarak da Pixpilot v2.4.6 ya göre yarı yarıya hesaplı görünüyor. teşekkürler.
 
Hexacopter Projem

Mini 250 racerdan tutunda hexalara kadar her türlü multikopter toplayan arkadaşların ortak yanlışı açık kaynak yazılımlı ucuz kontrol kartlarına ve diğer ucuz malzemelere yönelmeleridir. Ucuz malzemeler içinde de gerçekten fırsat ürünü olan malzemeler vardır. Ama özellikle olayın başında isek gerçekten hazır paket halinde , kullanma kılavuzu ile gelen ve tak uçur şeklindeki ürünleri tercih etmek en sağlıklısıdır. Açık kaynaklı yada kurumsal olmayan firmaların ürettiği kartların istendiği gibi uçması için işten çok iyi anlar hale gelene kadar yabancı kaynaklardan yüzlerce sayfa bilgiyi taramak gerekmektedir. Hele ki istenen uçuşun nasıl birşey olduğunu bilmiyorsak bu daha da işin içinden çıkılmaz hale gelmektedir. Bu durumda toplanan modeller adam gibi uçmayınca o kadar masraf ve emek üç kuruşa satışa konulmaktadır. Hele ki hexa gibi aşırı maliyetli bir makina için güvenmesi zor kartlar kullanılması bence kumar oynamaktır. 250 bir racer için kayıp kırım maliyeti kabul edilebilir bir maliyettir , o yüzden istenen her kart takılabilir. Ancak hexa gibi profesyonel makinalar için profesyonel ürünler kullanılmalıdır. Bu durumda sadece uçuş kontrol ve gps osd gibi eklentilerin maliyeti 3000 USD civarına gelmektedir.
Özetle benim önerim önce küçük bir şey toparlayıp oluşan pürüzlerin neler olduğuna bakmak sonra edinilen deneyimler ışığında ana modelin toplanmasıdır. Bu deneyimler edinildikten sonra inanıyorum ki tercihler çok değişecektir. Kolay gelsin.
 
Hexacopter Projem

İlker hocam açıklama için teşekkür ederim.
Dedigim gibi başlangıç olarak 3.000 tl civarında bi bütçe ayırdım o yüzden çok yüksek Kartlara yönelmemiştim.
Bir arkadaşımda fpv uçakla uğraşıyor ve skywalkwe x8 siparişi verdi. Hem uçak hemde benim hexacopter için uygun göreceğiniz bi kart varmı gps telemetri kiti içinde 1.200 tl civarı verebiliriz 2 adet alacağız.
DJII Naza V2- W/gps- ve PYB V2 hakkında bilgisi olan varmı 380 dolar civarı.