Hk450 Kurulum Sorularım

Hk450 Kurulum Sorularım

trex 450'den bütün klonlarına geçen kronik hastalık ve ilacı flip-grip mod :D

O zaman yukarıda slider ile ilgili söylediğim yönler tersine dönmüş olacak. Eğer bu modu yaptıysan, bahsettiğim yönler hem kumanda komutlarında, hem de düzeltme haraketlerinde tersine dönmüş olmalı. Kontrol ettim diyorsan sorun yok. Kuyruk dönüş yönü de doğruysa, gyroya yoğunlaşmak lazım...
 
Hk450 Kurulum Sorularım

Demek kronik bi sıkıntı o, ben yine beni buldu diyip sinirlenmiştim ;D
Gyronun limitini kontrol ettim, limiti en düşüğe getirmişim ayarlarken ve yine de tail slider bir tarafta sınıra dayanıyor. :(
 
Hk450 Kurulum Sorularım

Mustafa Furkan Haşimoğlu' Alıntı:
Herkese Merhaba :)

Elimdeki hk450 kiti kurmak için video izlemeye başladım.Yavaştan kuruluma da başlamak istiyorum.Forumda linkleri paylaşılan helifreak Finless Bob videolarını izliyorum.Sormak istediğim bir kaç soru var.Kit büyük bi miktarı kurulu geliyor, benim bunu sökerek gerekli yerlere thread lock ve yağ uygulayıp tekrar kurmam gerekiyor.Bunu yanlış anlamadım heralde değil mi?
Bir de bendeki thread lock zap 71. Bunu uygulamam durumunda sökmek için ısı uygulamam lazımmış.Bunu daha az uygulayarak engelleme gibi bi imkanım yok sanırsam?
Son olarak aşağıdaki gibi bi alyan anahtarını yurtiçinde bulmam mümkün mü?


Teşekkürler
Aradigin hex driver setlerini muaammer abi satiyo 35 tlye bence ona danis elinde 3 takim vardi galiba
 
Hk450 Kurulum Sorularım

Rasim Öztürk' Alıntı:
Alıntı yapılan mesaj üzerinden bir yıldan fazla geçmiş... :eek:f:
Arkadaş kuruluma 2015 te başlayıp ilk uçuşu 2016 da yapınca böyle olmuş
 
Hk450 Kurulum Sorularım

Dünkü denememden önce kuyruk kayışını biraz gerginleştirdim, kuyruk aktarma dişlisinin olduğu yerde kayışı ittirdiğimde yarı mesafe ancak gelecek şekilde ayarladım.Uçuş sırasında kumandadan gaini uç noktalara götürdüğümde yerde hem saat yönünde hem de saat yönünün tersinde hareket ettiğini gördüm. Bu iyi bir şey diye düşündüm, sonuçta orta noktayı bulursam bu iş çözülürdü mantıken :) Daha sonra orta seviye bi gain ile yerden biraz yükseldim ancak havada hiç bir şekilde rudder komutlarımı almıyordu. Kontrol etmek için servodan tail rodu söktüm ve elimle zorlamama rağmen tail sliderin ancak hareket ettiğini, tozlu zeminden dolayı kirlenip kitlendiğini fark ettim. Akşam kuyruk pal tutucuları ve sliderı söküp wd40 ile temizledim, öncekine göre çok daha rahat hareket edecek bir duruma geldi. Şimdi üzücü haber geliyor, bugün pazar yerine gittim. Yerler nisbeten daha temiz, zabıtalar da sağolsunlar izin verdiler. Daha yerden kalkacak gazı bile vermeden maalesef esc'den duman çıktı :(p Duman çıktığında kuyruğun normalden çok daha önce durduğunu fark ettim, acaba kayış falan koptu da motorun yükü azalıp anlık çok akım mı çekti diye düşündüm, kayış sağlamdı, ana dişli de sıyırma vs de yoktu, aktarmalar gayet sağlamdı. Biraz ilk uçuşları yapayım esky motor esc çiftinden kurtulurum diye düşünüyordum, onlar benden kurtuldu ;D
 
Hk450 Kurulum Sorularım

Furkan heli ayar videolarini izledin mi hic? Kuyruk gain ayari ile ilgili izlememissin o kesin [emoji4] neyse, anlattiklarindan anladigim, heliyi toplamak icin daha fazla arastirma yapman, yada bilen birinden yardim alman gerek. Kuyruk mekanizmasinin hareket etmeyecek kadar sıkısık olmasi mesela kabul edilebilir bir durum degil. Cok yuksek gain de oyle. Esc ile ilgili durum belki 10 farkli nedenden kaynaklanmis olabilir, ama bosta donen motordan olmaz. Motor bosta iken degil yukte iken akim ceker.
 
Hk450 Kurulum Sorularım

Mustafa Furkan Haşimoğlu' Alıntı:

Burada 9.1 ve öncesinin hepsini izlediğimi söyleyebilirim ve evet gaini izlememişim :)
Muhtemelen su konular da gozden kacti..





Bu arada ESC yanma bence tamamen tesaduf. En kaliteli dedigimiz elektrikler bile bazen bozulabiliyor.
 
Hk450 Kurulum Sorularım

Ah bu esc ler tambi süprüz yumurta.
Bende şunu hatırlatmak istedim. Modellerimizin karbon gövdesi enaz bi metal kadar iletkendir, dolayısıyla escyi sabitlerken hiç bi kablosunun, veya çıplak bi yerinin frame e değmemesi lazım bunuda bi göz önünde bulundurmak lazım.

Kablo aşınması yüzünde duman dumanna acil iniş yaptığımı bilirim. Neyseki esc kesmedide, yere inene kadar motor gücüm vardı. Ama kablolar baya hasar almıştı. Hatta cınnectördeki lehimler falan akmıştı vs.