Hobbyking Hesabı Hacklenmesi

Hobbyking hakkında yerli yabancı olumsuz yorumları okudukça hayret ediyorum. Bana hep iyi davrandılar :rolleyes:
Bana da öyle Deniz abi.Şuan Hobbyking hesabımı kontrol ettim ve herhangi bir ters durum yok.Yakın zamanda FrSky Taranis QX7 kumanda sipariş vermiştim Aliexpress'den hemen iptal edip Hobbyking'den sipariş verdim.En azından $10 fazla öderim olası bir problemde mağdur etmezler kafam rahat olur düşüncesindeyim.Allah var şimdiye kadar mağdur etmediler beni.
 
Mağduriyet başka bir şey memnuniyet başka birşey :)

Allah için beni de hiç mağdur etmediler, bozuk çıkan malda para iadesi yapıldı hızlıca. Öte yandan hiç memnun da etmediler :) bir iki tane istisna ürünleri dışında hiçbir zaman paramın karşılığını almışım gibi hissetmedim. Evet malların fiyatları ucuz, ama kaliteleri daha da ucuz… Hizmet konusunda da son seneki siparişlerim haricinde hep saçma sapan süreler beklemek zorunda kaldım (siparişin hazırlanıp postaya verilme süresini kastediyorum).

Şimdi bu olayın nasıl sonuçlanacağını merakla bekliyorum bakalım...
 
Senin gibileri memnun etmeye çalıştığı için bu hale geldiler...
 
Bunu yapan HK'nın ta kendisidir bence. Artık hırsızlık böyle birşey. "Biz seni korumakla mükellefiz" şeklinde davranıyorlar. Baktılar karşıdan çıt yok, umursayan yok, e o zaman uydur bir hacklenme tiyatrosu geç hayali siparişi....

HK bana üç kez üst üste bozuk verici modülü gönderdi. OrangeRX in hatalı ürünlerini geri göndermek yerine sana, bana kilitlemeye çalışıyorlar. Paramı da geri ödemek yerine aynen bu örnekteki gibi "store credit" olarak tanımladı. Alay etmekten farksız bu yaptıkları. Hem bozuk ürün gönderiyorlar hem de daha fazla bozuk ürün satmak için ödediğin rakamdan biraz fazlasını (zoka) "store credit" olarak tanımlıyorlar. Çin işi. Bu hobiden soğudum nerdeyse bu zıpırlar yüzünden.
 
Levent, fikirlerimi açıklamak için senin onayına ihtiyacım olduğunu sanmıyorum.
 
Firmaların ayakta kalmak için maliyeti düşürmek ve süregenliği sağlamak adına, kaliteden taviz verip , hızlı ve ucuz ürün satmaya çalıştıkları bilinen bir gerçek , puan veriyoruz falan , zaten bankalardan alışık olduğumuz ticari bir hile.Ancak hacklamak veya daha ağır tabirle hırsızlık bence de ağır bir itham olur.Kargo hileleri, çıkmayan mala sahte takip noları zaten başka çin firmalarından alışık olduğumuz durumlar.
Çalmak ise firmayı bitirecek bir hamledir ve bence HK en kısa zamanda bu soruna çare bulacaktır.Kaldı ki bu işi yapan sadece bir elemanın yediği nane ise , münferit bir olay olur ve yine HK bu sorunu berteraf edip zararları tazmin edecektir. Böyle olacağını tahmin ediyorum çünkü güçlü bir firma , dünyada pek çok deposu olan ve ayrıca tek işi hobi olmayan lojistik ve kargo firması.
Helikraft diye bir çin firması zamanında batmıştı , onda da böyle bir hacklanma hikayesi vardı ama bu durum o zamanki kadar dramatik değil diye düşünüyorum, ya da temenni ediyorum.:saygilar: