İlan Verme Kuralları - ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,396
Tepkime puanı
43,380
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Forumumuz “Alım-Satım” bölümündeki ilanlarla ile ilgili uygulanacak kurallar aşağıda yazıldığı şekildedir. Bu kurallara uygun olmayan ilanlar Forum Yönetimi tarafından kaldırılacaktır.

1-) İlan bölümünde sadece üyelerimize ait kullanılmış veya kullanılmamış RC Model ve ekipmanlarının satışı yapılabilir. Hobi harici ekipmanlar ve ticari amaçlı satış ilanı açmak yasaktır.

2-) Şu aşamada Alım-Satım ilanları için “Aktif Üye” statüsü sınırlaması uygulanmamaktadır(En az XYZ mesaj sayısına sahip kullanıcı)

Fakat forumumuza sadece ilan vermek ve satış yapmak maksadıyla üye olduğu anlaşılan, ilk mesajını veya konusunu satış ilanı olarak açan, hiçbir paylaşım ya da katkıda bulunmayan üyelere yönetim tarafından çeşitli yaptırımlar uygulanabilir, açılan konu ya da yazılan mesaj silinebilir. Yaptırımın şekli forum yönetiminin tasarrufundadır.

3-) İlanlarda ürün tanımı, özellikleri ve EN AZ 1 fotoğraf ile açıkça ve ürünün güncel hali olacak şekilde belirtilmelidir. Tanımı olmayan, fiyatı açıkça yazmayan ilanlar yayından kaldırılır.
Aynı şekilde başka platformlarda açılan ilanlara verilen linkler geçerli sayılmamaktadır.

4-) Satıcı ya da ürün arayan üye ile özel mesaj yolu ile irtibata geçilmelidir. Ürünle ilgili detaylı bilgi isteme gibi durumda sadece 1 kez tüm soruları içerecek şekilde konunun altına mesaj yazılabilir. Bunun harici ilan konusunun altına mesaj yazmak KESINLIKLE YASAKTIR.

5-) Satışa konu olan ürünün ayıplı olduğu, ticari amaçlı bir ilan olduğu veya fahiş fiyata satıldığı düşünülüyorsa özel mesaj ile forum yönetimine bildirilebilir, kesinlikle ilan konusunun altına mesaj olarak yazılamaz. Yapılan bildirim sonucu ilanın kişileri aldatmaya yönelik olduğu tespit edilirse ilan kaldırılır ve ilan sahibi süreli ya da süresiz forumdan uzaklaştırılır.

6-) Alım-Satımı tamamlanan ilanlar aktif ilanların bulunduğu bölümden ARŞİVE taşınmaktadır. Böylece Satış bölümünde sürekli aktif ilanlar bulunmaktadır.
Başka üyelerimizi ilan mesajları ile rahatsız etmemek adına İlan sahipleri, ilanlarının güncelliğini koruyabilmek adına HAFTA da en fazla 1 kere ilanlarını güncelleyebilirler. Birden fazla ilanı bulunan üyeler, aynı gün içerisinde sadece 3 ilanı açılabilir ya da güncelleyebilirler.


1 Hafta süre dolmadan yapılacak Ilan Güncellemeleri (Fiyat değişimi, yeni ürün ilavesi... ) gibi durumların paylaşılması sırasında yeni mesaj yerine mevcut ilanın "Yeniden Düzenlenmesi" yoluna gidilmesi önemle rica olunur.

Aksi taktirde öncelikle yönetim tarafından birden fazla güncelleme mesajları silinerek bir kerelik uyarılacaklardır. Durumun devam etmesi durumunda ilanını silinip süreli olarak ilan açamama cezası verilebilecektir. Ceza süresi yönetimin tasarrufundadır.

7-) Alım-Satım işi tamamlandığında yahut iptal edildiğinde ilan sahibi tarafından ilan düzenlenerek bu durum belirtilir. Forum yönetimi tarafından gerekli düzenleme yapılır, konu kilitlenir ve ARŞİV kaydırılır.

8 -) Forumun her bölümünde olduğu gibi Alım-Satım bölümünde de Türkçe’nin doğru olarak kullanılmasına gereken özen gösterilmelidir. Kurallara uymayan ilanlar yönetim tarafından silinebilir.

9-) Forum Yönetimi, alım satımlarla ilgili olarak taraflar arasında doğabilecek herhangi bir sorundan veya anlaşmazlıktan hiçbir şekilde sorumlu değildir, alım satım yapan taraflar arasında çıkabilecek sorunlar ve anlaşmazlıklar halinde forum içerisinde veya hukuki bir platformda hakemlik yapmaz, taraf olmaz.

Forumda yapılan alım satımların tüm hukuki sorumluluğu alım satımı yapan taraflara aittir. Forum Yönetimi bu alım satımlardan dolayı hiçbir hukuki sorumluluk kabul etmez.

10-) Bu kurallar yayınlandığı tarih itibariyle yürürlüğe girer ve forum üyeleri tarafından okunmuş ve kabul edilmiş sayılır. Forum üyelerine bundan böyle ayrıca herhangi bir uyarı yapılmasına gerek duyulmayacak ve kurallara aykırı bulunan ilanlar silinecek veya kilitlenecektir. Ayrıca kurallara uymayan ilan sahibi üyelere, üyelik iptaline kadar varan çeşitli yaptırımlar uygulanacaktır.

11-) Değişik nedenlerden dolayı 4 kanal RC Helikopter model ve ekipmanları ile RC Araç satış ilanı açılmaması rica olunur. Açılan bu tür ilanlar herhangi bir ikaza gerek kalmadan yönetim tarafından kaldırılabilecektir.

12-) Satış ilanları için 3 ay, Aranıyor ilanları için 1 aydan daha eski güncellenmemiş tüm ilanlar Yönetim tarafından KİLİTLENIP, ARŞİVE taşınabilir.


TİCARI ILAN İle ilgili Koşullar :
13-)
TICARI amaçlı ilan, ancak foruma reklam veren firmalar tarafından aşağıda belirtilen kurallar çercevesinde verilebilir. Bunun harici her türlü TICARI içerikli ilan verilmesi yasaktır.



14-) Normal ilanlarda olduğu gibi TICARI ilanlarda da yaşanacak problemlerden forum yönetimi herhangi bir şekilde sorumlu değildir.

15-) Ticari alışverişlerde yaşanan sorunlarda üye, firmaya özel bölümde konu açarak sorununu dile getirip firma yetkililerine şikayetini aktarabilir.
Fakat problemin polimik aşamasına gelmesine kesinlikle izin verilmez ve yönetim gerekli gördüğü durumlarda konuyu kilitleme ve kaldırma hakkını saklı tutar.


Göstermiş olduğunuz anlayış ve destek için tüm üyelerimize teşekkür ederiz.

Saygılarımızla

RCKolik Forum Yönetimi

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------

ILAVELER - 04.03.15

Sevgili arkadaşlar ,

Son günlerde forumumuzdaki yeni model alma ve eski parçaları ihtiyacı olanlara satma işleri yoğunluk kazandı. Bu sevindirici bir durum çünkü herkesin kendini biraz daha üst düzeye getirme çabasını göstermekte :)

Ancak çoğunluğun forum konularını takip etmekte kullandığı son gönderilen mesajlar bölümünde, hızlı bir akışa neden olması sebebiyle mümkünse :

a- Satış ilanların ilgili parçalar ve modeller başlıkları altında tek ilanda toplanması , her parça yada parça grupları için ayrı ilan açılmamasını

b- Satış ilanı konularında eklenen malzeme ve satılanların çıkarılmasının daha önceki mesajlar güncellenerek yapılmasını , ekleme ve çıkarmalardan herkesin haberi olması için yazılan yanıtların günde bir defayı geçmeyecek şekilde toplu olarak tek mesajda yazılmasını

c- Satış konularına diğer arkadaşlar tarafından ilandaki yanlışlıkların belirtilmesi haricinde yorum yazılmamasını , alım satım işlerinin özel mesajla halledilmesini

d- Satış ilanlarında eklenen yada satılan bir şey yoksa kurallar gereği haftada bir güncelleme yapılmasını

e- Modeller ve yedek parçalar konusunda birden çok ilanı olan arkadaşların her gün ilanlarından sadece bir tanesini güncellemesini rica ederim.

Herkese hayırlı satışlar dileriz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kemal GÜLTEKİN
İlan Verme Kuralları

Aramıza yeni katılan arkadaşlar için de bir hatırlatma olsun. Özellikle 6.Madde'ye dikkatinizi çekiyorum arkadaşlar ;)

Zira son konulardan forumu takip eden benim gibi üyelerimiz için, ilanların sıklıkla güncellenmesi, forum takibini zorlaştırıyor diye düşünüyoruz.

Anlayış ve desteğiniz için teşekkürler :saygilar:

-----------------------------------------------------------

6-) Alım-Satımı tamamlanan ilanlar aktif ilanların bulunduğu bölümden ARŞİVE taşınmaktadır.
Bu nedenle ilan sahipleri, ilanlarının güncelliğini koruyabilme adına HAFTA da en fazla 1 kere ilanlarına güncellik verebilirler. Birden fazla ilanı bulunan üyeler, aynı gün içerisinde sadece 1 ilanı güncelleyebilirler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emrah İnan
İlan Verme Kuralları

Konuyu bir kere daha güncelleyelim ;)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Aramıza yeni katılan arkadaşlar için de bir hatırlatma olsun. Özellikle 6.Madde'ye dikkatinizi çekiyoruz arkadaşlar ;)

Zira son konulardan forumu takip eden benim gibi üyelerimiz için, ilanların sıklıkla güncellenmesi, forum takibini zorlaştırıyor diye düşünüyoruz.

Unutmayalım ki diğer forumlardan farklı olarak satışı tamamlanmış ilanlar arşive kaldırılıyor. Dolayısıyla SATIŞ bölümünde her daim aktif ilanlar ön planda oluyor

Kural dışı ilan güncellemelerinde, "Güncel" mesajı 2. bir duyuru yapılmadan moderatörler tarafından silinebilir.

Anlayış ve desteğiniz için teşekkürler :saygilar:

-----------------------------------------------------------

6-) Alım-Satımı tamamlanan ilanlar aktif ilanların bulunduğu bölümden ARŞİVE taşınmaktadır.
Bu nedenle ilan sahipleri, ilanlarının güncelliğini koruyabilme adına HAFTA da en fazla 1 kere ilanlarına güncellik verebilirler. Birden fazla ilanı bulunan üyeler, aynı gün içerisinde sadece 1 ilanı güncelleyebilirler.
 
Özellikle 11.Madde'ye dikkatimi çekti. Nedenini merak ettim. Bir sakıncası yoksa öğrenmem mümkün mü? Böyle Soru sormakla Saygısızlık ettiysem affola. saygılarımla iyi günler.
 
İlan Verme Kuralları

Kuralları yazan Mehmet bey olduğundan cevap vermesi gereken odur ki yazacaktır da. Ama ben de anladığım şekilde cevap yazayım. "forum çöplüğe dönmesin" diye konulmuş bir kuraldır. Başka forumlarda bu yaşanmıştır ki bu kural konulmuştur. Ben de ilkin 4 kanallı ile başladım ama zaman kaybı olduğunu anlamak uzun sürmedi.
Bu hobiye meraklıysanız ilk yapmanız gereken tanışma bölümünde konu açıp forumu okumaktır bence.
 
İşte bu tipte heliler el alışkanlıklarımızı bozar, bize pek bir şey kazandırmaz, falan da filan da... denilebilir. Ama temel sebep Cahit hocamın da dediği gibi forum çöplüğe dönmesin'dir.

Okumayı araştırmayı sevmeyen, forumun üst tarafında yer alan "Ara" bölümünden bihaber olan, selamsız sabahsız gelip "helikopterim havalanmıyor", "helikopterim kendi etrafında hızla dönüyor" gibi konular açan, hatta bir konu açmakla yetinmeyip olayı daha da abartan, bimeksten aldığı heli ile alakalı burda teknik destek bekleyen tipler türeyecek. Ben arduino ile led ve buzzer konusu okumak isteyeceğim veya kbar ünitenin nasıl programlandığını öğrenmek isteyeceğim ama bu "çöp" konular ve satış ilanları arasında bulmakta zorlanacağım, forumun okunurluğu azalacak... Onu da geçtim soran zıpçıktı arkadaş sorusuna da cevap bulamayacak çünkü bilen de yazmayacak, aynı şeyleri onlarca yüzlerce kez yazdıkları için artık içlerinden yazmak gelmeyecek. Çöp bir tane forum var zaten, ikincisine gerçekten gerek yok. Yazıktır emeklere...
 
  • Beğen
Tepkiler: Emrah İnan
Gerçekten çok açıklayıcı bir cevaplar oldu. Çok teşekkürler.Bu forumda sizler gibi kaliteli üyeler olduğu sürece hiçbir zaman çöplüğe dönüşmez İnanın bana. Çok teşekkür ederim. Saygılarımla
 
İlan Verme Kuralları

HOCAM İLANIMI ACİL OLARAK VERMİŞTİM İHTİYAÇTAN DOLAYI ELİMDEKİ V911 YEDEKLERİ VE HELİLERİ SATMADAN NASIL BİR ÜST MODEL İÇİN PARA BİRİKTİREBİLİRİM
HATALIYSAM ÖZÜR DİLERİM
AYRICA KALDIKİ RAHATSIZLIĞIM NEDENİYLEE HOBİYİDE BIRAKMAK ZORUNDA KALACAĞIM GİBİ GÖRÜNÜYOR.
BOYUN VE BEL FITIKLARIM YÜZÜNDEN

İLAN VEREREK GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ YAPTIYSAM ÖZÜRDİLERİM..
YAŞ 37 GAZİANTEP
NEZİH .AKADİR ATAY
BOL KIRIMSIZ GÜNLER DİLERİM
 
İlan Verme Kuralları

NEZİH ATAY' Alıntı:
HOCAM İLANIMI ACİL OLARAK VERMİŞTİM İHTİYAÇTAN DOLAYI ELİMDEKİ V911 YEDEKLERİ VE HELİLERİ SATMADAN NASIL BİR ÜST MODEL İÇİN PARA BİRİKTİREBİLİRİM
HATALIYSAM ÖZÜR DİLERİM
Öncelikle tekrar geçmiş olsun Nezih Bey. Hata durumu söz konusu değil. Sadece forumda 4 kanal model ilanı verilmesin diye koymak zorunda kaldığımız bir kuralı mecburen uyguluyoruz, olay bundan ibaret. Siz ne kadar haklıysanız, inanın bizler de o kadar haklıyız. Anlayışınız için tekrar teşekkür ederiz :saygilar:
 
İlan Verme Kuralları

Nezih bey zaten Heliteknik'te, HobbyRC'de, RCPano'da ilanlarınız var. Bakmadım ama muhtemelen sanalpazar, gittigidiyor, sahibinden gibi yerlere de uğramış olabilirsiniz. Burası da olmayıversin, çok bişey kaybetmezsiniz. :)
 
İlan Verme Kuralları

"İlan Verme Kurallarına" aşağıdaki maddeler ilave edilmiştir.

Bilgilerinize :saygilar:


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TİCARI ILAN İle ilgili Koşullar :
12-) TICARI amaçlı ilan, ancak foruma reklam veren firmalar tarafından aşağıda belirtilen kurallar çercevesinde verilebilir. Bunun harici her türlü TICARI içerikli ilan verilmesi yasaktır.
..........LINK......

13-) Normal ilanlarda olduğu gibi TICARI ilanlarda da yaşanacak problemlerden forum yönetimi herhangi bir şekilde sorumlu değildir.

14-) Ticari alışverişlerde yaşanan sorunlarda üye, firmaya özel bölümde konu açarak sorununu dile getirip firma yetkililerine şikayetini aktarabilir.
Fakat problemin polimik aşamasına gelmesine kesinlikle izin verilmez ve yönetim gerekli gördüğü durumlarda konuyu kilitleme ve kaldırma hakkını saklı tutar.
 
Uygulamada yaşanan tespitler dikkate alınarak 12. MADDE aşağıda belirtildiği şekilde değiştirilmiştir.

Bilgilerinize :saygilar:


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ESKI Hali :
12-) 6 aydan daha eski güncellenmemiş tüm ilanlar Yönetim tarafından KİLİTLENIP, ARŞİVE taşınabilir.


YENI Hali :
12-) Satış ilanları için 3 ay, Aranıyor ilanları için 1 aydan daha eski güncellenmemiş tüm ilanlar Yönetim tarafından KİLİTLENIP, ARŞİVE taşınabilir.
 
kuralları okudum. Saygıdeğer arkadaşlar, ilan vermek için üye oldum lakin kurallarıınızı yerine getirip ilan açana kadar ürünün değeri düşecek :) bi güzellik yapamaz mısınız?
saygılar
 
İlan Verme Kuralları

emre demirkol' Alıntı:
kuralları okudum. Saygıdeğer arkadaşlar, ilan vermek için üye oldum lakin kurallarıınızı yerine getirip ilan açana kadar ürünün değeri düşecek :) bi güzellik yapamaz mısınız?
saygılar
Simdiye kadar sizin gibi sadece satis amacli uye olup ilan acan arkadaslarin ilanlarini ne yazik ki kurallar geregi silmek zorunda kaldik.

Gerek onlara haksizlik yapmamak, gerekse de buranin kurulma amacinin satis olmamasindan dolayi ne yazik ki bu konuda size ayricalik saglamamiz etik olarak uygun olmayacaktir.

Kaldi ki burasi harici aktif alim satimlarin oldugu ve kurulus amaclari sadece bu olan bir cok platform var. En guzeli elinizdeki urunleri bizce oralarda degerlendirin. Anlayisiniz icin Tesekkur eder, iyi gunler dileriz :saygilar:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...