Invert Hover Çalışmam // Oğuz Gün

Oğuz Gün

Çalışkan Uye
Katılım
1 Haz 2014
Mesajlar
285
Tepkime puanı
170
Yaş
43
İlgi Alanı
Heli
Yardımlarınız sonucunda Phoenix 5.5l sürümünü sistemime kurup tüm sorunları gidererek çalışmalarıa başladım. Şimdiye kadar gerçek uçuşlarda birkaç takladan (maliyeti ucuz olduğundan trex 450 ile denedim :laugh: ve alan turundan öteye geçemedim. Similatördeki esas amacım invert hover gelştirip hareketleri refleks kazanıp önce mikro modelimde sonra trex 450 dfc modelimde en sonda goblin 380 modelimde denemek istiyorum.

Tabi buradaki çalışmanın gerçeğe ne kadar katkısı olur deneyip görmek lazım. Bugün yaptığım çalışmalarımdan kısa bir videoyu sizlerle paylaşıyorum. Yorumlarınızı ve eleştirilerinizi bekliyorum. Bunlara çok ihtiyacım var. Özellikle de gerçek uçuşa katkı sağlayabilecek neleri yapmam gerektiğini söleyebilirseniz büyük bir katkı sağlamış olursunuz.

Özellikle neleri yapmam denemem gerektiği konusunda yorumlarınıza ihtiyacım var. Bu arada gene tavsiyeniz üzerine RealTemp ile bilgisayar ısı değerlerimi de ekrana yansıttım similatörün çalışması esnasında. Fanı temizleyip macunu yenileyince tüm sorunlar çözüldü.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Invert Hover Çalışmam // Oğuz Gün

Öncelikle çalışmalara aynen devam Oğuz, gayet iyi gidiyorsun %p Ne kadar çok sim, o kadar az kırım ve kolay başarı demek :thumbup:

Videonu izleyince nacizane 1-2 küçük önerim olacak :

1- Bu tür çalışma videolarını paylaşırken, simde kumandanın da ekranda olması güzel oluyor. Bazen izleyenler stick hareketlerini de dikkate alarak daha doğru yorumda bulunabiliyorlar aklında olsun ;)

2- Simdeki modeller genelde aşırı şekilde stabil olabiliyor ve hiç komut vermesekte olduğu yerde kalabiliyor. Bu nedenle simulatore biraz rüzgar etkisi eklemek güzel olacaktır

3-Harekete girerken ve çıkarken seçilecek yön irtifa düşürmeyecek şekilde olmalı Mesela senin 1:25 'de çıkışın tam ters yönde olunca model az daha yere temas ediyormuş.

4-Sadece tek yönde (tail-in) değil diğer yönlerde de (Nose-in, Side-in) invert hover çalışmak çok faydalı olacaktır. Hatta ara ara İnvert Piro hover bile çalışabilirsin.

Şimdilik bu kadar ama bence bu iş şimdiden tamamdır, sadece biraz cilası eksik o kadar %p
 
Invert Hover Çalışmam // Oğuz Gün

Teşekkürler memet abi. Yorumun benim için çok yol gösterici oldu. Dediklerine dikkat ederek hergün çalışmalarıma devam edeceğim. Elimde kurulmayı bekleyen oxy3+ ve Kadir arkadaşımızdan aldıgım sıfır kıvamında kırmızı goblin 380 mevcut. Ancak bu modeli kurmadan önce iyice ucus stlimi geliştirip kurdugumda hakkını vermek istiyorum. O yüzden bugüne kadar kutu açılımı yaptığım Oxy helimi de bekletiyorum. Kurulumunu yapsam vitrin süsü ve alan turundan başka bir işe yaramayacaktı. Bu sim sayesinde hakkını vererek kurulum sonrası ucusa gitmek istiyorum. Tüm amacım bu. Ayrıca Goblin 380 beni daha çok gaza getirdi çalışmalar için. Oxy 3 ünde youtube da videolarını izledikçe mutlaka invert 3d yapmalıyım dedirtti. Çalışmalarımı ara ara bu konu altından paylaşmaya devam edeceğim yorumlarınızı eksik etmeyin çok teşekkürler.
 
Invert Hover Çalışmam // Oğuz Gün

Gayet güzel gidiyor bence Oğuz bey. :bravo:

Herşeyden önce simle alakalı sorunların hallolması çok iyi olmuş. :yuppi:

Bunun arkasından da hedeflediğiniz gibi modellerinizle güzel, keyifli bir uçuş sezonu gelir inşallah. :thumbup: :RCKolik: