kanat kırıldı ne yapmalıyım?

kaan2991

Yeni Uye
Katılım
7 Mar 2015
Mesajlar
18
Tepkime puanı
1
Yaş
32
Arkadaşlar merhaba;
modelciliğe yeni girdim ve resimdeki gibi bir uçak satın aldım ilk uçuşta kanadını kırdım.
Yeşil kalemle çizilen bölgeden kırıldı.
flapların olduğu kısım gayet sağlam gövde kısmından ikiye ayrıldı. Nasıl onarmalıyım?
Uhupor aldım direk iki parçayı bir birine yapıştırsam sağlıklı olur mu ? Çünkü Kanatla Gövdeyi ayrıca çapraz bir destekle (ismini bilmiyorum) vidaladım montaj sırasında. bu şekilde yapıştırsam sıkıntı yaşarmıyım.
yada gene uhupor ile yapıştırıp kanat yüzeyine kanat ile paralel karbon bir çubuk yapıştırmalımıyım destek için ?
yardımcı olursanız çok sevinirim

Not: resim temsilidir. bendeki modelin aynısıdır. Resmini çekemedim
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
kanat kırıldı ne yapmalıyım?

Ben köpük modellerimde uhupor kullanıyorum. Şu zamana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım...Gayet kuvvetli bir yapıştırıcı....
 
kanat kırıldı ne yapmalıyım?

Oguzhan tesekkur ederim ilgine. Tmm uhupor da mutabikiz peki kanat ayni yerden havadayken tekrar kirilir mi sonucta butun agirlik kanatta ve ya kirik olan yer esnemez mi. Asil soru su ust yazida yazdigim gibi karbon olur balsa olur ve ya herhangi bir hafif sert malzeme ile kirilan kisma ilave destek gerekli mi? kanat boyunda 1 metre cubuk yapistirmak var benim aklimda omurga gorevi gorsun gerekli mi ?
 
sizinde resimde gösterdiğiniz yerden kırılan bir uçakda bende vardı, basdım sıcak silikonu yapıştırdım, sıkıntısız uçuyor :D,
ayrılmıcak bi yapıştırıcı olsun bence yeterli olur,uhu porda olabilir sanırsam denemedim ama tutacağını düşünüyorum, yapıştırıp kuruduktan sonra bide o kısma ağır olmuyan bi bant çekersiniz fiber bantta olur yeterli bencede.
 
kanat kırıldı ne yapmalıyım?

Bence bolca uhupor sürmen yeterli olur. Kırılan kısmın sağ ve sol kısımlarına doğruda sürersen dahada sağlam olur. Zaten çok hızlı uçan bir uçak değil sanırım...Sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
 
kanat kırıldı ne yapmalıyım?

tekrar çok teşekkürler ilginize deneyip resmini atıcam
 
kanat kırıldı ne yapmalıyım?

Tamir işi tamam da benim merak ettiğim şey yine bu modelle mi uçmayı öğrenmeyi planlıyorsunuz ? :rolleyes: ???

 
kanat kırıldı ne yapmalıyım?

açıkçası bana denk geldi bu model bir tanıdığımdan aldım hiç kullanamamış.
Banada çok zor geldi uçuramadım kırdım zaten. simülasyon da oynadım ama gerçeğinde uçmadı havalnadırmadım azcık gitti çaktım yere
sanırım planör türü modeleri uçurmak daha basit. ortadan direk daldık herhalde.
ama bası kaynaklarda okuduğum kadarıyla başlangıç için iyi bir model yazıyo. :embarras: :rolleyes:
 
kanat kırıldı ne yapmalıyım?

kaan cantal' Alıntı:
... ama bası kaynaklarda okuduğum kadarıyla başlangıç için iyi bir model yazıyo. :embarras: :rolleyes:
Peki artık bu konuda tecrübe sahibi birisi olarak, kimse yazanlar, katılıyor musun onlara :rolleyes: ???
 
kanat kırıldı ne yapmalıyım?

burdan mı okudum hatırlamıyorum izlediğim videolardan ve ya hazır model ararken ilan sitelerinde hepsi başlangıç için gayet uygun bir model yazıyordu birde ARKADAŞIMDAN denk gelince almış bulunduk. AMA BEN BAŞLANGIÇ İÇİN TAVSİYE ETMİYORUM BEN BECEREMEDİM UÇMADI YADA BEN Mİ YETENEKSİZİM :eek:
Ben İstanbul Halkalıda Oturuyorum yakınımızda çok büyük geniş bir arazi var sanırım marmara ünv si yapılacak çitle çevrilmiş ama girilebiliniyor. Biz bunu elimizle fırlatarak uçurmayı denedik ikinci denemede kırdık. bu uçağın düz bir zeminde yerden ivme alarak kalkması gerekiyormuş . Hafta sonu hazerfen Havalimanına gidicem orda denicem muhtemelen gene kırıcaz uçsa bile inmicek kırılana kadar artık ekipmanları söküp daha basit bir MODEL KİT alıp onda denicez.
 
Öncelikle geçmiş olsun,6 yıl evvel bu modelin fırçalı motorlu olanını almıştım,bir heves,bir heyecan ki sormayın,Ne yaptıysam burnunu bile kaldıramamışım,evimin yanındaki bir yolda deniyordum,iyi ki kaldıramamışım çünkü kesin birinin camına çakardım,çok çabuk reaksiyon gösteren bir uçak,çünkü küçük ve kanat alanına göre ağır bi uçak.Bence fazla hırpalamadan satabilirsiniz,Thk da atttech 1100 planör 139 t'ye arf olarak stoklara girdi,450 gr civarı uçuş ağırlığı var,ekipmanınız varsa ilk uçuş için uygun bir model.Konu dışı olmasın,ben 30 dk lık birbirine karışan epoksi gibi bir yapıştırıcı görmedim daha,taş gibi.Ayrıca ucuz ve bol olsun derseniz deniz tutkalı tavsiye ederim,kuruma süresi 5-10 saat arası,tüm boşlukları da doldurur,tam kuruyunca da çok serttir.Koca bir şişesi 10 tl civarıdır.Yapışacak yüzeyleri hafif ıslatırsanız yapıştırıcı sürmeden 25 dk da köpürür ve sertleşmeye başlar.Köpüren kısımları kuruyunca maket bıçağıyla istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.