KK 2.1.5 Ayar Sorunu

Katılım
13 Ocak 2015
Mesajlar
111
Tepkime puanı
0
Yaş
45
İlgi Alanı
Multikopter
Merhabalar. FY450 quadımın üzerindeki KK 2.1.5 kartımın ayarını bi türlü yapamıyorum. Evde stick ayalarını yapıyorum fakat dışarı çıkarttığımda Rudder bi türlü düzen tutmuyor. Sürekli kaymaya başlıyor. Acaba havanın soğuk olması kartı etkililyormu.
Bir ikinci sorum Pi ayarlarını neye göre düzenlememiz lazım. Ne kadar uğraşşamda ayarı düzen tutmuyor. Self level modda iyi uçarken manuel modda aynı düzeni sağlayamıyorum. Saygılar.
 
KK 2.1.5 Ayar Sorunu

Serdar bey merhabalar,

Self level modda iyi uçuyorsa, büyük ihtimalle titreşim ya da ayar sorununuz yok ya da minimumda demektir. Manuel modda zaten kontrol daha zordur. Tüm akrobasi uçuşları manuel modda yapılır. Self levelde multi kendini düzeltirken manuel modda düzeltmez, hakimiyeti pilotajla kendimiz sağlarız.

Bir video koyabilirseniz sorun var mı yok mu görebiliriz.
 
KK 2.1.5 Ayar Sorunu

Tamam hocam . En yakın zamanda tekrar bi video ile paylaşırım. Aslında benim anlamak istediğim pi ayarını neye göre yapmalıyız. Quadın hangi hareketinden pi ayarının neyi etkileniyo. Umarım anlatabildim. :D
Peki diğer sorunumla ilgili düşünceni alabilirmiyim. Neden ayar bozuluyor. Soğuk kartı etkilermi. Kumanda uçak modunda .
 
KK 2.1.5 Ayar Sorunu

Soğuk hem ESC'lerin hem de sensörlerin davranışını bozabilir. Benim hiç başıma gelmedi ama bu durum ile ilgili rcgroups'da yığınla konu var.

PI ayarları konusunda ise durum şöyle. PI aslında PID döngüsü, cihazların(motorların) davranışını kararlı hale getirmek için kullanılan bir yöntemdir. Quadın hareketinden PI ayarı etkilenmez. PI ayarından quad etkilenir.



Yukarıda da görüldüğü üzere, PI ayarları çok iyi yapıldığı takdirde, kumanda kontrollerin gayet iyi tepki veren bir cihaz elde edersiniz. Ama şunu da unutmamak lazım. Multikopterler havada "yüzen" cihazlardır. Tutunabilecekleri tek şey "hava" dır. Kart ayarları ne kadar iyi olursa olsun, cihazı havada kart değil pilot tutar. Multilerin havada, oyuncak helikopterler igibi asılı kalmasını beklemeyin, maalesef "kazık çakılı" gibi havada durmazlar. Ben ve tanıdığım bir çok kişi KK2 kartı ile bir çok quad topladı. Varsayılan ayarları ile 450 sınıfı makinalarda çok iyi sonuçlar elde ettiler.

"KK 2.1.5 kartımın ayarını bi türlü yapamıyorum" diyorsunuz ama tahmin ediyorum ki siz quadın havada asılı kalmasını bekliyorsunuz. Fakat maalesef öyle olmuyor.
 
KK 2.1.5 Ayar Sorunu

Zafer hocam eline emeğine sağlık. Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Anlamamda çok yardımcı oldun. Gerisi artık benim uğraşımla olacak.
Aslında ben bu kartı alırken biliyordum stabil uçuşun olmayacağını. Quadı toplamadan önce V262 kullandığım için aynı mantık yürütmeye çalışıyordum . Ama aradaki farkı yeni yeni anlıyorum. Emeğine teşekkür ediyorum.