Kullandıklarımız Oyuncak Değil. Dikkat Lütfen... Özellikle Quadrocular

selcuktuncer

Tecrübeli Uye
Katılım
19 May 2014
Mesajlar
764
Tepkime puanı
562
Yaş
38
Son zamanlarda yeteri kadar ülkemizde gelişmeyen bu hobiye tutarlı tutarsız maalesef haklı ve bazende haksız şekilde yasaklama kısıtlama çalışmaları yapılıyor bu malumunuz.

Fakat buna sebep olanlarda bizleriz. Kumandayı alan nede olsa havada uçuyor birşey olmaz mantığıyla mahalle arasında bile hava araçlarını kullanır oldular.

Ben geçtiğimiz hafta sonu sırf test uçuşu yapmak için gidiş geliş 75 km aracımla yol katedip sonra boş bir arazi bulup aracımla çamursa saplanıp üstüm başım battıysa en azından canlı olmayan bir yerde dilediğim uçuşu yaptım diyerek mutlu ayrılabiliyorsam mahalle içerisinde yasak bölgelerde insanları canlıları riske edemezler.

Son zamanlarda fpv aşkı ve multi ihalarda bir artış var, Kullandığımız şeylerin oyuncak olmadığını hatırlatmak istedim. Aşağıda ki videoda yine çok yayılan APM kartının yazılımsal değer hatasından kaynaklanan bir kaza göreceksiniz. Buna sebep olan bug hali hazırda giderilmiş durumda ama düzgün olmayan ayarlarında bu sonucu doğurabileceği aşikar.

Aşağıdaki videoda hiç bir insan zarar görmedi, ama oraya değilde bir yakınımıza etraftaki bir insana çocuğa hiç olmadı kediye köpeğe bir çiçeğe dahi ne denli zarar verirse versin içimiz yanar ve yanmalıdır da! Zevklerimiz için hiç bir canlıya zarar vermeye hakkımız ASLA YOKTUR...

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Kullandıklarımız Oyuncak Değil. Dikkat Lütfen...

Güzel hatırlatma için teşekkürler Selçuk.

Senin de dediğin gibi birilerin salaklığını inşallah koca bir camia ceza olarak çekmek zorunda kalmaz...

Önce ve her daim GÜVENLİK.
 
Kullandıklarımız Oyuncak Değil. Dikkat Lütfen...

Ya ozel aracimiz yoksa?
 
Kullandıklarımız Oyuncak Değil. Dikkat Lütfen...

Araç yoksa uygun bir taşıma çantası ile insanlara zarar gelmeyecegine emin olduğumuz yere gidip ucuracagiz . Olay burada sadece emniyet.[emoji106]
 
Kullandıklarımız Oyuncak Değil. Dikkat Lütfen...

Mesafe çok fazla uzak olmamak kaydıyla bisiklette çözüm olabilir. Aslında aksiyon fpv için bisiklet çok güzel alternatif olabilir. :)
 
Kullandıklarımız Oyuncak Değil. Dikkat Lütfen...

Önceden 35 veya 72 Mhz kumandalar ile uçuş yaparken frekans karışmasını düşünürdük. Telnoloji çok ilerledi, şimdi bunu düşünmüyoruz. Ama sanırım düşünmemiz gereken şeyler çok daha arttı. Üstelik erişimi de kolay ve ucuz olduğu için kültürüne sahip olmadan herkes eline bir tane alır oldu. Bence de iyi bir ceza alması bir örnek olur.
 
Kullandıklarımız Oyuncak Değil. Dikkat Lütfen...

nihat bingöl' Alıntı:
Ya ozel aracimiz yoksa?

Valla arkadaşım benim ilk hobby aracım 15 yaşımdayken benzinli bir araç olmuştu. oldukça hızlı gittiğini düşünüyordum o zamanlar ve herkeste yoktu meraklısı çoktu hemen insanlar toplanıyordu. birine birşey olabileceğini düşünüp 3kg aracımı valize koyar sırtlanır minibüsle gider gelirdim çook para biriktirip taksiye bindim. önlem almak amaç Celalettin abinin dediği gibi.