kumanda bağlantı

halis_m

Yeni Uye
Katılım
6 Mar 2015
Mesajlar
27
Tepkime puanı
0
Yaş
37
arkadaşlar merhabalar,

yenii edindiğim Spektrum dx18 ve ar9020 alımı helikopterime bağlantısında yardımcı olabilir misiniz ?

futaba gavernör,lojitech gyro ve servo, align 3 in 1 regülatör ve futaba 3052 dijital servolarım mevcut. bunları ar9020 alıcıya bağlantı yapmak istiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum.
 
kumanda bağlantı

Halis Bey,

İstediğiniz bu yardım çağrısı bende henüz bir helikopteri toplamak için yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmadığınız izlenimi yarattı, yanılıyorda olabilirim elbette.

Ama bu kadar kapsamlı bir elektronik setup konusunda şunu şuraya tak, bunu buraya tak şeklinde bir iki mesajla sonuca ulaşabileceğinizi zannetmiyorum malesef.

Yine de aşağıdaki konuyu incelemeniz faydalı olabilir.



Ayrıca benim tavsiyem forumu okumaya devam ederken, İzmir'deki modelci arkadaşlarımızla temasa geçip biran önce buluşmalara katılmaya başlamanız olur. :RCKolik:
 
kumanda bağlantı

Bence de....Sanırım söz konusu olan 600 nitro Halis bey...
Türker Bey'in de dediği gibi , İzmir buluşmalarını takip edip , deneyimli arkadaşlardan bilgi almalısınız.Nitro heli hiç kullanmadım , ama o da ayrı bir bilgi birikimi gerektiriyor , governer sensörü , regülator , gaz servosu ayarları gibi elektrikliye göre ufak tefek farklılıkları vardır , daha motorun zengin fakir ayarlarına girmiyorum bile , iğne ayarları sahil kesiminde başka , yüksek ve serin yerlerde başka olur.Yani elektrikli modele göre , bilmeyen için oldukça zor ve karmaşık gelebilir tüm bunlar.Siz yine de , yeni başlayanlar için yayınlanmış olan , tüm ayar ve kurulum konularını baştan sona okumaya çalışın.450 sınıf için yapılmış olan anlatımda , çoğu kavram büyük nitrolu modeller için de geçerlidir.Okudukça ve helinizde denedikçe zamanla bilgileriniz oturacaktır ama yine tavsiye edildiği gibi , bilen bir arkadaşla yüzyüze hasbıhal ederek , daha güvenli ve verimli olarak sorularınıza cevap bulabilirsiniz... :saygilar: