kumanda çıkış gücü ölçümü

ArmaganUnal33

Yeni Uye
Katılım
14 Eki 2015
Mesajlar
21
Tepkime puanı
1
Yaş
29
Konum
mersin
İlgi Alanı
Uçak
İyi günler.Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama bir sorum olacak. Kumandaların çıkış gücünü nasıl ölçebiliriz? Bir osiloskop benzeri cihaz var mıdır? Uzun mesafe uçuşlarda ne tür antenler kullanılıyor?
 
kumanda çıkış gücü ölçümü

Genellikle "giriş gücü" ölçülür. Yüksek frekans katının çektiği akım çarpı uygulanan gerilim.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
kumanda çıkış gücü ölçümü

İnternetteki 2.4 ghz mesafe arttırma yöntemleri kumanda-alıcı mesafesini arttırır mı peki ? Mesela eski tip çanak anten modifikasyonları falan.
 
kumanda çıkış gücü ölçümü

Kumandanın çıkış gücünü ölçmenin pek bir yararı olmayacaktır. Yani sayısal değerin. Kumandanın çekim mesafesinin en önemli bileşeni radyasyon desenidir. Yani verici antenin sinyali hangi şekilde dağıttığı ve alıcının o şeklin kapsadığı hacim içerisinde olup olmamasıdır mesele. Tabi uzun mesafe iletişimler için yer şekilleri, fiziki engeller ve sinyal gürültüsü oluşturabilecek dış etkenler de önemlidir.

Bildiğimiz anlamda modelcilik için gerek ve yeterli durum şöyledir, bir arkadaşa kumanda verilir, model kucaklanır, kumandanın kumanda etmekte sorun yaşamadığı kadar uzaklık, kumandanın çekim mesafesidir, ki bu zaten modeli görerek kontrol edebileceğimiz mesafeden çok daha fazladır.

Fpv için, şu konu bir başlangıç olabilir:



Not: Ben de yazıyı tekrar okudum da, biraz yanlış kalmış aklımda. En önemli bileşen radyasyon desenidir demeyelim de, radyasyon deseni de çok önemlidir diyelim, ki zaten o deseni oluşturan da antenin diğer özellikleri :D Herşey kapsamış olsun :D
 
kumanda çıkış gücü ölçümü

Çok sağolun verdiğiniz bilgiler için.
 
kumanda çıkış gücü ölçümü

Gerçi üstadlar daha iyi yanıtlamış ama, immersonun bir ölçüm cihazı var en azından FPV için.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol