kumanda mesafe hesaplaması

ArmaganUnal33

Yeni Uye
Katılım
14 Eki 2015
Mesajlar
21
Tepkime puanı
1
Yaş
29
Konum
mersin
İlgi Alanı
Uçak
Bir kumandanın maksimum iletim mesafesini hesaplamak mümkün mü? Sahaya çıkıp uçurmadan çıkış gücüne bağlı olarak hesaplamalar yapmak mümkün müdür?
 
kumanda mesafe hesaplaması

Mutlaka bazi tahminler yapılabilir hatta hesaplamaları da vardır ama o kadar basit değil.
Çünkü sistem bir zincir. Vericiden çıkan sinyal verici anteninden geçip belirli bir patternde yayılır. Alıcı anteni bunu alıp alıcıya iletir. Alıcıda işlenir. Verici anteninin yayın patterni, verimi, alıcı anteninin alış patterni ve alıcının hassasiyeti burada çok önemli parametreler. O nedenle basitçe şu kadar mW güçteki bir vericinin menzili çu kadar metredir diye hesaplama ya da tahmin mümkün değil.
 
kumanda mesafe hesaplaması

İlla ki bilimsel hesaplama yöntemleri mevcuttur.Fakat anten,güç,kumandanın voltaj durumu,arazi şartları,engeller gibi faktörler önemli rol oynar.Ama şunu biliyoruz ki model havadayken yerdekine oranla menzil daha fazladır.Modeli yerde bir noktaya koyup modelden uzaklaşarak ve kumandadan komut vererek sinyal testi yapabiliriz.%100 kesin sonuç vermese de, havadaki sinyal yerdekinin 1.5 katı olarak hesaplayabiliriz ve elde ettiğimiz sonuç optimum menzil olarak kabul edilebilir.En azından iş görecek bir yöntem bence %100 kesin hesaplama olmasa da. :)