Kumandaya alıcı tanıtma

Furkansen2402

Yeni Uye
Katılım
27 Tem 2017
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Yaş
27
Daha önceden kullandığım hobbyzone champ rtf model uçağımın kumandasını başka bi alıcıda kullanmak istiyorum.2 yada 3 tane güçlü motor çalıştırmasını istiyorum sistemimin.Elektirikli güçlü kara aracı motoru olacak.Eşleştirme mümkün mü mümkünse nasıl alıcı almam gerekir ve 540lık motorlar için nasıl bi sistem kurmam gerek yardımcı olursanız sevinirim hayırlı forumlar

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Kumandaya alıcı tanıtma

Elindeki model kumandası şu sayfadaki video gösterilen kumanda mı ?



Eğer bu ise Spektrum marka alıcılar ile kullanabilirsin. Ama kumanda eski olunca eski protokol olan DSM2 destekleyen bir alıcı olmalı, DSMX değil.

Bu kumandanın ekranı olmadı için ayarlama kısmında muhtemelen zorlanacaksın. Ama yine de nette bak bakalım nasıl ayarlama yapılabiliyormuş.

Güçlü motor derken neyi kasdediyorsun acaba ? Motorları süren alıcı değil ESC dediğimiz elektronik ekipmandır. Motorun gücüne göre uygun Amper değerinde ESC alman gerekecek.

Alıcı ile ESC arasında Throttle dediğimiz gaz bilgisini taşıyan Data sinyal bağlantısı yapılır. Kumandada alıcıya giden istenen devir miktarı, alıcı tarafından bu sinyal kablosu ile ESC aktarılır. ESC'de gelen bu sinyali işler ve motora yol verir.

Burada tabii ki kullanılacak motorun tipi de önemlidir. Fırçalı, Fırçasız...

Bu tür konuları biraz daha okumanı ve araştırmanı tavsiye ederim. Sonra yanlış bir şeyler alıp, parana yazık etme.
 
Kumandaya alıcı tanıtma

Evet Kumanda burda gösterilen gibi.üstünde ıd falan yazan bi etiketi de var.nasıl eşleş tirme yapabilirim?kumandada bind ya da training tuşu yok.Herhangi bi yön tuşuna basarak da tanıtma yapılıyor sanırım. Çalıştırmak istediğim motor linkte olan bundan 2 tane olacak. Ayrıca nasıl bir pil gerekir bu sisteme ? Çok soru sordum çaylak lığıma verin
 
Kumandaya alıcı tanıtma

Bind yapmak için verici kapalıyken alıcı pilini takın. Uçağın eleronları yukarı kalkacak. Vericideki gaz kolunu en aşağıda tutun. Vericideki kırmızı renkli tuşa (HP/AL tuşuna) basılı tutarken vericiyi açın ve birkaç saniye basılı tutun. Uçağın eleronları normal seviyeye inince bind olmuştur.
 
Kumandaya alıcı tanıtma

İki 550 motor için en az bir tane 2 hücreli 3000-4000 mAh Li-Po pil gerekir.
 
Kumandaya alıcı tanıtma

Levent Suberk' Alıntı:
İki 550 motor için en az bir tane 2 hücreli 3000-4000 mAh Li-Po pil gerekir.
Levent bey belki fark etmemiş olabilirsiniz ama arkadasin kullanmak istediği motor fırçalı tip motor.

Şahsen hiç fırçalı motor kullanmadığım icin herhangi bir yorum yapamıyorum. Sadece vurgulamış olayım.

Bir de size zahmet bu motorlar icin uygun esc önerebilir misiz? Gayet hala satılıyor ise :)

Bu vesile ile Furkan'a sunu sorayım. Neden fırçalı motor seçtin. Bu motorlar gerek omur gerekse verim olarak dusuk, ucuz ve eski teknolojiyi kullanıyor. Yerinde olsam fırçasız motor tercih ederdim.

Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Kumandaya alıcı tanıtma

Li-Po piller fırçalı motorlarda da kullanılabilir. Pilin balans soketine bir alarmlı gösterge takılırsa daha iyi olur. Li-Po piller NiMh pillere göre daha ucuz. Model gemi için NiMh pil paketi yaptırmayı düşündüm, 7.2 voltluk bir paket konnektörleri hariç yaklaşık 90 lira kadar.

Fırçalı motorlar için yurtiçinde ESC zor bulunuyor. Şu bağlantıdaki ESC en uygunu:

 
Kumandaya alıcı tanıtma

Öncelikle fırçalı seçmemin tek sebebi fiyatı☹ Öğrenciyim ve haliyle bu işlere ayıracak çok bi gelirim yok.Fırçalı topladığım sistemde bile 400 500 lira gerekiyor.Şu an model bütçe yetersizliği sebebiyle üretim hattında kaldı Durumum olduğu an devam edicem