Lipo tehlikesi

Qadir

Yeni Uye
Katılım
25 Eyl 2015
Mesajlar
33
Tepkime puanı
0
Yaş
35
Günaydin abiler ve arkadaslar,

Biliyorum cogunuz lipo ne kadar tehlikeli oldugunu biliyorsunuz. Bu konu yeni bi konu degil, ama yinede sizlerle bir olayi paylasmak istedim.
Ne kadar dikkat edilse de her an hersey olabilir. 21. Aralik 2015 almanyada bir hobbiseverin hatasi yüzünden, 30 kisi evsiz kaldi. Hasar = 6 mio €
Almanca olsada bu linkte bakabilirsiniz :

Ben kendim fire document box kullaniyorum. 30 dakkika, 900 dereceye kadar dayanabiliyor. Lütfen arkadaslar, bu kelimeyi cok duymus olsanizda DIKKAT EDIN !!! :) kullandigim box bu.


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol




Slmlar Kadir
 
Lipo tehlikesi

Sahsen kendimin de cok dikkat etmedigi :embarras: onemli bir konuyu hatirlattin Kadir, Ellerine saglik, Tesekkur ederiz :RCKolik:
 
Lipo tehlikesi

Bu konuda özellikle evde olmadığımda, hatta bakkala bile gitsem şarj cihazını kapatıyorum.

Sağolasın Kadir konuyu tekrar hatırlattığın için.

SM-G900H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Lipo tehlikesi

Hobbyking'den jumbo lipo safe bag almıştım.Pazartesi günü postadan teslim alacağım.Güvenliği sağlamak adına sizce yeterli midir? Balans uzatma kablosunu almayı unutmuşum.
 
Lipo tehlikesi

Alüminyum malzeme çantasının iç yüzeyine 30 dk epoxy surup en az 3 kat nomex kumaşla kapladıktan sonra evde kullanılmayan porselen tabakları kırıp boşluk bırakmayacak şekilde kumaş yüzeyini kaplayabilir son olarak da poliüretan köpükle (sista olabilir yapı marketlerde var) dolgu yaparsanız çantayı almaya gerek kalmaz.

nomex:

Ayrıca ben kullanmıyorum ama ısı algılayıcı sensör kartı ve buzzerla uyarı sistemi de yapılabilir

 
Lipo tehlikesi

Bence lipo safe bag en son önlem, esas alınması gereken önlemler kullanım sırasında. Lipoların iki türlü kullanımı var, şarj ve deşarj. Deşarjı zaten sahada yapıyoruz. Ancak şarj olayını evde yaparken şuna dikkat etmek lazım:

1- Şarj yapacağımız alana gelen elektrik bağlantısını uzaktan kesebiliyor olmak gerekiyor
2- Kesinlikle ama kesinlikle, şarj aleti hangi marka model olursa olsun şarja bırakıp evden çıkmamak lazım.
3- Şarj yapacağımız alanın etrafı mümkünse sade, eşyasız olmalı, özellikle üst kısmı. Kesinlikle perdelere yakın veya altında şarj etmemek lazım.
4- Mümkünse eve bir tane yangın söndürücü almak lazım, bu işi yapıyorsak evde olmalı ( bende de yok, ama ilk önceliklerimden biri bu olayı gördükten sonra bu oldu)

Lipolara saklama sırasında (uygun voltajlarda beklemek koşuluyla) pek birşey olacağını sanmıyorum ama yine de lipo kutusu yapacağım ben de..
 
Lipo tehlikesi

Lipo torbası ile saklama koşullarına dikkat ederek kullanıyorum ama Kağan'ın yazdığı maddelere kesinlikle dikkat etmek lazım :saygilar:
 
Lipo tehlikesi

Burda da uçuşa gittiğimiz abinin evinde lipo patladı. Valla ucuz atlattı. Sadece duvar simsiyah olmuş ve bebek arabasının bir kısmı yanmış. Bende lipo safe sipariş ettim. Dikkat etmek lazım