loiter mod ile uçuşta salınım

Yeni konu acmak istemedim bende apm ile f450 topladim kaba taslak ayarlari yaptim , sormak istedigim hangi firmware versiyonunu yuklemeliyim ? Ben mission planner deki 3.5.5 versiyonu yukledim ancak bi kac yabanci kaynakta apm icin degilde pixhawk icin oldugunu okumustum dogrusu nedir
 
Çok teşekkür ederim hocam inşallah yarın ilk iş bu değerleri değiştirip deneme yapacağım ve sonucu paylaşacağım. :saygilar:
 
Yeni konu acmak istemedim bende apm ile f450 topladim kaba taslak ayarlari yaptim , sormak istedigim hangi firmware versiyonunu yuklemeliyim ? Ben mission planner deki 3.5.5 versiyonu yukledim ancak bi kac yabanci kaynakta apm icin degilde pixhawk icin oldugunu okumustum dogrusu nedir

mrb burak,

Üstadlr cevplycktr sorunu ama bende gördğm kadryla yazayim benmde paylasimlrdn okudugum ve aklimda kalan pixhawk icin hala guncelleme geldigi fakat apm nin 3.2.1 de kaldigi yonunde sende 3.5.5 e tikladiginda cikan uyarida AC icin son olan 3.2.1 i yukledin muhtemeln..
benmde son zamanlrda apm kartm ile sorunum olmasi sebebiyle cok yazilim yukleme kaldrma islemi yaptm ve mission plannerde quad icin son fw 3.5.5 yazyr ama apm icin en son 3.2.1 yukluyor.
muhtmlen pixhawk son yazilimi alyrdr dedgm gbi daha tecrubeli uylere de danismk lazim kolay gelsn.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Burak Ağcayazı
merhabalar :saygilar:

şakir hocam önerdiğiniz paramatereleri yazdığınız şekilde güncelledim ve gerçek birkaç uçuş yaptım daha yavaş olmakla birlikte aynı sorunlar devam etmekte biraz daha fazla yükseldim yine sağa sola kaymalar ve yükselirken de bir motor durdu gibi oldu beraberinde bir yan yatma olayı gerçekleşti düşüş olması muhtemeldi iniş yaptım esc kalibrasyonları ile ilgileniyorum sadece son log u indirdim ektedir yardımcı olabileceklere teşekkür ederim.

Kullandığım ESC :

esclerim aldığım gibi duruyor öncesinde sorun yok diye FW güncellmeswi ile ilgilenmemiştim sadece kumandadan throttle kalibrasyon yapıp geçiyordum ve sorun olmuyordu şimdi deniyorum motorlar farklı sesler çıkarıyor senkronize değiller motor kabloların yerini değiştiriyorum sesler bazen daha yakın oluyor ama hala eski senkronizayonu yakalyblmş değilim.

şu videodaki gibi bir kalibrasyon oluyor ve nerde keseceğimide bilemiyorum öncesinde sonra kadar dinlesemde başlarda kessemde aynı kararlılıkta çalışıyrlardı.



Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bir yerlerde yanlış yapıyorum muhmetelen MP güncellemesi vardı onu yaptım hatta program türkçe oldu sonra düzgün uçan alet bozuldu hiç birşey anlamadım.:rolleyes:

log dosyası :

Alttaki dosya da esclerin içinden çıkan kağıt var bunda beep seslerinin açıklaması var sanırım ben çevirmeye çalıştım ve çeşitli videolarıda izledim ama bu kalibrasyonu anlayamadım beep seslerini kağıttan takip ederek olayı tam anlayamadan farklı farklı kalibrasyonlar yaptım ve farklı sonuçlar aldım ama şu an sorun var senkronizsynda eskisi gibi olmuyor.

ESC manual :
 
Son düzenleme:
sevgili aliosman
problemin kaynağına yönelik komponentleri sırayla denemekten öte bir önerim yok. önce esc leri kalibre etmeyi dene. olmazsa başka marka esc kullan. o da olmaz ise apm değiştir. o da olmaz ise motorları değiştir.

bu hobi böyle işte bazen çözüm için tıkanıp kalabiliyoruz

iyi şanslar
sevgi ve saygılarımla

şakir polay
 
Merhaba hocam :saygilar:

Sagolun bikmadan usanmadan verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim dediginiz gibi yapmaktan baska carem kalmadi ztn pixhawk almayi dusnyrdm bu durumda bir mana olmus oldu kontrol karti degisiminden baslamayi dusunuyorum.
 
Tekrar Merhaba hocam ,

Sorunları sırasyla tekrar gözdn geçirmye başladım ve esclerin senkronize ses çıkarmıyor olması ile birlikte esc kalibrasyonunda yaşadığım sorunun üzerine gittim manual i tekrar tekrar detaylı bir şekilde inceledim escleri resetleyip tekrar kalibre ettim sesleri de senkronize oldu ve şu an quad eskisi gibi stabil bir şekilde uçuyor :halay:denemelerimde gps li modlarda da bir sorun olmadığını gördüm , bu olay benzer bir şekilde geçmişte de başıma gelmişti ama tepkiler böyle değildi o yüzden başka birşeyden olabilir dedim kendimce ki bu düşüncemi destekleyn ve anlamsız bir şekilde parametrelere uymayan davranşlrda vardı bu defasnda.. kısacası şu an sorunum yok gibi inşallah yakında tekrr bir kurulm ve autotune yapıp sonrasında söktüğüm video verici gimbal vs. parçaları tekrr quadın üzerine takıp bir uçuş videosu çekip paylaşacağım ama bundan önce beklemedn güncel durumu hızlıca sizlede paylaşmak istedim :RCKolik:

sonrasında tavsiyeniz üzerine verdiğiniz parametreleri değiştirip loiter de ki salınımı gözlemleyeceğim ve poshold u deneycğm inşallah arıza tespiti süresince verdiğiniz öneriler yaptığınz log incelemlri ve yardımlarnz için bir kez daha teşekkr ederim. :saygilar:
 
  • Beğen
Tepkiler: Şakir Polay