Motor-ESC Lipo önerisi

Sezer Ç

Yeni Uye
Katılım
29 Ağu 2014
Mesajlar
15
Tepkime puanı
22
Yaş
35
Arkadaşlar merhaba,
Uçak yapmayı planlıyorum fakat henüz modelim yok. Onu hazır rtf alarak çözeceğim ilerde. Ben daha çok kumanda ve motorlar arasına yazılımla girerek uçuş dinamiklerine otomatik müdahale edecek bir sistem yapmayı planlıyorum öncelikle. Bunun için;

Şimdilik Elektronik ve yazılım testlerini yapmak uzere, daha sonra ileride alacagım(fpv olur buyuk ihtimal) gövdeye takabileceğim orta segment motor esc önerebilir misiniz? hesaplara girdikçe cıkamadım kararsız kaldım. Özellikle marka konusunda bi bilgim yok.
Biraz hazırcılık diyebilirsiniz, ama inanın cok araştırdım; fiyat performans oranı diye bi oran cıkaramadım.

2200kv ;30 amper yeterli mi? marka önemli mi? ESC programlama gerekir mi?

Şimdiden Teşekkür ederim.
 
Motor-ESC Lipo önerisi

Ne yazık kı motor ve pervane ikilisi modelden modele değişmektedir. Bu yüzden ortada model yokken herhangi bir motor önerilemeyevği için esc de almak mantıklı olmayacaktır.

Uçuş dinamikleri üzerinde test yapmak için Kuman'da ve alıcının esas olduğunu düşünüyorum. Bu işlem için motor ne kadar gerekli bilemedim.

İstersen yapmayı planladığın sistemlerin öncelikle hazırlarına bir göz at. Test için gerekli ekipman konusunu netleştirmekte sana bir fiki verebilir ;)

 
Motor-ESC Lipo önerisi

hocam , cevabınız için teşekkür ederim.
Dinamikler için model en temel şey tabiki. Fakat öncelikle yazılım outputlarına motor nasıl tepki verecek, elimdeki gyroscopedan gelen verileri hangi filtre ile gönderirsem smooth bir kontrol sağlar bunları kontrol etmek ilk amacım.
Hazır oto pilot sistemi alıp takmak değilde amerikayı yeniden keşfedeyim diyorum yani :)

https://hobbyking.com/en_us/hobbykingtm-bix3-trainer-fpv-epo-1550mm-arf.html

gibi başlangıc arf kiti alıp motor esc koyabilirim diye düşünüyorum. Mesela bu kit için esc lipo motor ve propeller onerisi yapabilir misiniz?

Çok teşekkür ederim ilginize.
 
Motor-ESC Lipo önerisi

Verdiğin uçak link sayfasının en alt kısmında zaten önerilen ekipman listesi var ;)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol