Motor Rolanti Düzensizliği ve Sorun Giderme

Motor Rolanti Düzensizliği ve Sorun Giderme

Sümer Yamaner' Alıntı:
Bence bu mükemmel bir bilgi oldu. Ellerine sağlık.

teşekkür ederim abi, ben şans eseri bu olayı farkedip bu işi yaptım, sonrada Mertle biraz araştırdıkta RC Groups ta böyle bir konu paylaşan biri daha varmış, hatta o bu bozuk yüzeyi keçeli kalemle boyuyor, zımparaladıkça keçeli kalem siliniyor, kot farkı olan yerde boya kaldığı için daha zımpara gerektiği anlaşılıyormuş güzel fikir :)
 
Motor Rolanti Düzensizliği ve Sorun Giderme

Demek ki konu açmak için ciddi hasta olman gerekiyormuş. :lollol:
Eline sağlık süper bir konu olmuş. :saygilar:
Arabaları boyarken macun düzeltilirken aynı sistemle düzeltilir Mesut.En son katı attıklarında macunun üzerine koyu bir boya atarlar sonra da boya kaybolana kadar zımpara gerekirse macun takviyesi yapılır.(Kayınbirader oto boyacısı olduğu için epey görme fırsatım oldu ;))
 
Motor Rolanti Düzensizliği ve Sorun Giderme

Mesut, konu cuk oturdu doğrusu, ellerine sağlık, çok teşekkürler. Malum, o DLE 32'den bende de var ve planör çekmeyi düşündüğüm BH BO 209 Monsun' üzerine koyuyorum. Gaz kolunun konumu çok biçimsiz bir yere denk geldiği için karbüratörü yerinde 180 derece çevirip, gaz kolunu daha uygun bir yere aldım (resimlerden gördüğüm sen de aynı şeyi yapmışsın galiba). Bu esnada o diyaframları görmüştüm ama, hiç bu gözle bakmamıştım. Şimdi, rodajdan evvel karbüratörü söküp bu işlemi yapmak farz oldu.

Öte yandan, Sümer bey zımpara işini zaten sormuş. Ama, zımparayı her ne kadar düz bir tahtaya sabitlesen de, insanın ileri geri el hareketinden dolayı, çok hafif de olsa bir eğim oluşuyor. Yani yüzeyin tamamına aynı kuvveti uygulayamıyorsun. Diyaframların yerine oturmasında bundan kaynaklanan bir sıkıntı olmadı mı?
 
Ynt: Motor Rolanti Düzensizliği ve Sorun Giderme

Kaptan oto boyacilarin mantigini biliyorum bende gordum cokca ama bu iste keceli kalem kullanmak aklima gelmemisti :)

Omer abi, ileri geri kareketinde de sikinti olmuyor vunku parca 3cm uzunlugunda , benim kullandigim tahta 8 10cm civarinda isi , bende 2 3 cm ileri geri hareket ettirdigimde bahsettigin egrilik elimde olusmadi, tabi bu aoylede yapilabilir. zimpara bir yere sabitlenip parca onun uzerinde ileri heri hareket ettirilir ancak gerek yok vidyoda gotdugun gibi arkada takometre var ve devie 1400 1600 rpm arasi , manuelinde bahsettigi 1800 devirden bile cok dusuk :

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Motor Rolanti Düzensizliği ve Sorun Giderme

Mesut, diyaframlarda bir açıklık yoktu, ama dün aynı işlemi ben de yaptım. Gerçekten, malzemenin üzerine sanki çok ince kumlama yapılmış gibi gözenekliydi. Aslında pürüzlerin ortadan kaldırılması için CNC ile bir işlem yapılması gerekiyormuş. Senin kadar ince uğraşmadım. Çalıştırdıktan sonra bakacağım, eğer rölantide sorun olursa üzerinde daha fazla çalışırım.