Multikopter motorlarının itki değerlerini Nasıl Bulabiliriz ?

Harun Denizli

Yeni Uye
Katılım
27 Şub 2018
Mesajlar
6
Tepkime puanı
1
Yaş
27
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Hepsi
Merhabalar.Ben merak ediyorum da Kv değeri,ortalama ve max amper değeri,şaft değeri verilen bir multikopter motorunun ne kadar itki ürettiğini nasıl hesaplayabilirim.Çok az sayıda motorun thrust değer tablosu bulunmakta.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
 
Selam,

Bu konuda kolay bir matematik yapmak işe yaramayabilir, sonuçta, motorun içindeki bileşenler ve tasarımın + kullanılan pervane tipinin itki durumunu değiştirmesi söz konusudur.

Ben bu konuda şöyle bir kısayol izliyorum, belli rotorlar için belirli bir verimlilik aralığım var kendimce,

Örneğin, 650'lik quad için tmotor ayarı motorlarda verimlilik 10gr/w değerinde ( yani her 10 gr için 1w lık güç tüketiyor.)

mesela 250 lik dronumda bu değerler 3gr/w değerine kadar düşüyor.

Tarım arazileri için kullanılan drone'larda ise 15gr/w ve üzeri verime sahip motorlar çıkmaya başlamış.
 
sevgii harun
katki veya duzeltme yapmak isterim ki aslinda cok az sayidaki motorun kv voltaj amper e gore thrust degerleri tablosu yoktur. eger bulamiyorsan bil ki eski teknoloji olup yenilerle bas edemeyecek verim dusuklugu var veya arkasinda test sonuclarindan cekinen bir uretici var demektir

konuyla ilgili nacizane dusuncemdir.

sevgi ve saygilarimla
sakir polay
 
Bende farklı bir katkı yapmak istedim değerleri verileni test etmek veya verilmeyeni ölçmek için basit bir sistem kurulabiliyor ben video olarakta paylaşacağım aşağıda, %100 kesin bir değer elde edememekle birlikte ciddi anlamda fikir verici olacaktır diye düşünüyorum. Özellikle karşılaştırma yapmak konusunda.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol