Nitro motor benzinliye çevrilebilir mi ?

ArmaganUnal33

Yeni Uye
Katılım
14 Eki 2015
Mesajlar
21
Tepkime puanı
1
Yaş
29
Konum
mersin
İlgi Alanı
Uçak
Nitro motoru benzinliye çevirilebilir mi? magneto falan ekleyerek ateşlemeyi doğru zamanda yaptırsak olabilir mi? Deneyen oldu mu hiç?
 
Nitro motoru benzinliye çeviren var mı?

armagan' Alıntı:
Nitro motoru benzinliye çevirilebilir mi? magneto falan ekleyerek ateşlemeyi doğru zamanda yaptırsak olabilir mi? Deneyen oldu mu hiç?
YouTube da kıyamet gibi video dolu oradan yararlanabilirsiniz.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Nitro motoru benzinliye çeviren var mı?

Ateşleme işin en kolay tarafı, elektronik ateşleme sistemi glow motora kolaylıkla adelte edilebilir, doğrudan glow plug dişlerine uygun kıvılcım bujileri de var piyasada. Zamanında daha güvenilir ateşleme sağlamak için 26cc çift silindirli 4 zamanlı glow motorumu elektronik ateşleme ve kıvılcım bujisine çevirip glow yakıtla kullanmıştım...

Yakıtı da benzine çevirmek isterseniz işler biraz daha karmaşıklaşıyor ama. Herşeyden önce benzinin ve glow yakıtının verimli yanma için hava karışım oranları farklı, yani karbüratörün değişmesi gerekir. Glow karbüratörü ile benzin yakabilen insanlar da var ama ne kadar güvenilir ve ayar tutar kısmı biraz muamma...

Sonrasında başka meseleler devreye giriyor, yanma sıcaklıkları arasındaki fark, benzinli motor için gerekli olan krank pimi-piston kolu arasındaki rulmanın glow motorda olmaması vs vs.

Kısacası sorunuzun cevabı benim fikrime göre “mümkün ama değer mi?” haline geliyor.

Bu dönüşümdeki amaç ne?

Eğer elinizde glow motor var ama yakıt maliyetini düşürmek istiyorum diyorsanız, direk benzinli motor alıp kullanın, bugünün koşullarında daha ekonomik olur ayrıca modelinizi daha az riske atarak ekonomik açıdan yine daha mantıklı bir iş yapmış olursunuz...

Yok eğer niyetiniz sadece deneme amaçlı, merak güdümlü ise, motoru herhangi bir modelde kullanmak gibi bir planınız yoksa o zaman deneyin uğraşın öğrenin tecrübe kazanın derim :)
 
Nitro motoru benzinliye çeviren var mı?

Bence mümkün ama sağlıklı olacağını düşünmüyorum.Eğer öyleyse motor üreticileri neden glow motor,benzin motor ayrımı yapsınlar ki? İlla ki bir bildikleri vardır.Aksi halde kullanıcı isteğine göre nitro ile ya da benzin yakıt ile kullanabilir diye bilgi yazarlardı.
 
Nitro motoru benzinliye çeviren var mı?

aslında elimde 2 zamanlı benzinli motor var. bir de asp motor var ama benzinliye geçince daha kolay geldi bana yakıt bulması falan. bazı eklentiler satılıyor nette ateşlemeyle ilgili.youtubeda videoları da görünce acaba çeviren var mı dedim benzinliye.
 
Nitro motoru benzinliye çeviren var mı?

Evren Hocam güzel ve detaylı açıklama icin tesekkur ederiz [emoji122]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Nitro motoru benzinliye çeviren var mı?

Evren abi eline sağlık güzel bilgi oldu [emoji106]

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ben benim Saito Fa180'i benzinliye dönüştürmeye niyetlenmiştim bir aralar. Sırf "zevk" olsun diye. Epeyce araştırdım. Her motor bu dönüşüm için uygun değil. Uygun olan motorlarda ise ateşleme zamanlayıcısı ve beyni ile karbüratör masrafı aynı güçteki bir "sıfır" benzinli motordan pahalıya çıkabiliyor. Glow motorun verdiği performansa nazaran benzinliye dönüşüm yapıldıktan sonraki performans kaybı da cabası.
 
Nitro motor benzinliye çevrilebilir mi ?

Bizim grubumuzdan bir abimiz bir süredir Piper modelini uçuruyor boyutu 40-46 olması lazım.İlk zamanlar üzerinde Evolution marka benzinli motor vardı.O kadar çok sorun yaşadı ki en son illallah etti "Her 10 uçuştan 10'unda ayar sorunu yaşadım şimdiye kadar, aman diyim uzak durun.Benzinli motor tercih edecekseniz minimum 15cc olsun" dedi.Diğer tecrübeli abilerim de aynı şeyi söylüyorlar.Küçük hacimli benzinli motorlarda ayar tutmama gibi bir takım sorunlar çıkıyormuş.En son nitro motor taktı kurtuldu.Benzin motor elbette güzel ama büyük modellerde daha sorunsuz ve güzel sonuçlar veriyor bunu anlamış olduk.Saygılar. ;)