Onlar Turk- Sikorsky invert

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,417
Tepkime puanı
43,398
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Yıl 1990 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Sikorsky S-70 model helikopterleri ilk kez teslim alıyor. Teslimat sırasında ya da sonrasında Sikorsky mühendisleri, S-70 modelinin loop hareketini yapamayacağı uyarısında bulunuyorlar.

TSK içerisindeki pilotlar da bu hareketin bu modelle de mümkün olduğunu söylüyor. Sonrasında mühendis cevap veriyor ''bunu ben çizdim,mümkünatı yok yapamaz, İmkansız ''.

Türk
Pilotları ise Skorsky Yetkililerine gülüyorlar ve yaparız şeklinde iddialaşmaya başlıyorlar.
Daha sonrasında askeriyenin üst makamları ile de bu konuşuluyor ve bu iddia teste tabi tutuluyor.

Sonucu mu :

Hakikaten Sikorksy S-70'e takla attırıyorlar havada, skorsky şirketinin yetkililerinin dilleri tutuluyor şaşkınlıktan bir süre konuşamıyorlar. Ancak sonrasında maruz kaldığı stresten ötürü helikopter bir daha dikiş tutturamıyor.Ancak deneyden sonraki helikopterin yerine de sıfır bir helikopter gönderiliyor

Bu yaşanan olaydan sonra Sikorsky mühendisleri bunu nasıl yaptıklarını soruyorlar ve şu cevabı alıyorlar: "Biz Türk Askeriyiz Türk Jandarmasıyız".

Bu olaydan sonra yukarıda gördüğünüz fotoğrafı Sikorsky şirketi S-70'lerin tanıtımı için kullanmaya başlıyor,Satış yapılan Tüm ülkelere bu fotoğraf gösterilip bir nevi hava atılıyor.

'Alıcı ülkeler bu hareketi yapan pilotu soruyorlar, bunu bu şekilde kim yaptı nasıl bu şekilde takla atabildi diye'' yetkililer her defasında şu cevebı veriyorlar '' Nasıl yaptıklarını bizde bilmiyoruz tek bildiğimiz Onlar TÜRKLER