Paypal de Ödeme şeklini Dolar olarak değiştirmek

Katılım
6 Mar 2014
Mesajlar
131
Tepkime puanı
0
Yaş
26
Merhaba herkese keyifli forumlar forumdan çok yararlandim bir katkıda benden olsun deyip işinize yarayacağını düşündüğüm bu konuyu actim gelelim konuya

Bildiğiniz üzere paypal kar elde etmek amacıyla dolar 2.10 iken 2.20 gibi hatta daha fazla aldığı da oluyormuş bunu engellemenin bir yolu var imiş onu sizinle paylaşayım.

Hesabınızdan
Kullanıcı Profili > Param > Önceden Onaylı Ödemelerim - Güncelle > Kullanılabilir Ödeme Kaynaklarını Ayarla > Dönüştürme Seçenekleri > Beni satıcının faturasında belirtilen para birimiyle faturalandır. ( bu seçili olcak ) > Gönder

İşlem tamamdır. İyi günler.
 
Paypal da gizli olan seçenek.

Paylaşım için teşekkürler Ahmet . :thumbup: Biryerlerden yapıldığını biliyor fakat bir türlü beceremiyordum. :laugh:
 
Paypal da gizli olan seçenek.

Zamanında yapıp, unuttuğum bir tiyoydu. Şimdi sorsan söyleyemem :laugh: Faydalı paylaşım için teşekkürler Ahmet, konuyu hemen SABITLEYELIM %p
 
Paypal da gizli olan seçenek.

:agreed: ellerinize sağlık....
 
Paypal da gizli olan seçenek.

Arkadaşlar, çooook uzun zamandır Paypal ile alış veriş yapmadım. Daha doğrusu tanımladığım USD kartımla yaptığım alışverişte, USD'yi önce TL'ye çevirip kart hesabıma yansıttığı ve kartımın USD olması nedeniyle bankamın tekrar TL'den USD'ye çevirmesi dolayısıyla yediğim kazıktan beri Paypal'i silmiştim. Aşağıdaki tüyoyu görünce Paypal tekrar aklıma geldi. Ama o zamanlar alış veriş tutarı üzerinden bir de komisyon alıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Şu anda böyle bir komisyon var mı, yoksa yalnızca alışveriş tutarı mı hesabınıza yansıyor?
 
Paypal da gizli olan seçenek.

Omer Erkan' Alıntı:
........ Aşağıdaki tüyoyu görünce Paypal tekrar aklıma geldi. Ama o zamanlar alış veriş tutarı üzerinden bir de komisyon alıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Şu anda böyle bir komisyon var mı, yoksa yalnızca alışveriş tutarı mı hesabınıza yansıyor?
Abi komisyonu satıcı ödüyor, alıcı olarak bize bir şey yansımıyor. Bu durum %99.9 tüm alışverişler için geçerli.

Çok ama çok ender durumlarda satıcı kendi ödeyeceği komisyonu bizden almak isteyebilitor ve bunu ödeme öncesi hesaba ilave ediyor. Bu durumda zaten henüz ödeme yapmadığımız için istersek ödeme şeklini o an değiştirip, komisyon olayından kurtulabiliyoruz ;)
 
Paypal da gizli olan seçenek.

O aslında komisyon değil de, paypalın kendini fazlasıyla güvenceye aldığı bir döviz dönüşüm oranı. Ödeme ekranında "Diğer ödeme seçenekleri" denilen yere tıklayıp, açılan sayfada ikinci seçeneği yani "Beni satıcının kuru ile fiyatlandır"ı seçerseniz, paypal makbuzunda ödeme satıcının kuru ile görünüyor. Kredi kartınıza açık provizyonlara "dolar" olarak düşüyor, birkaç gün içinde dönem içi işlemlere düştüğünde ise banka kendisi "Türk Lirası"na çeviriyor ve buradaki dönüşüm oranı paypal gibi fahiş değil, o günkü kurdan veya çok çok yakın bir değerden oluyor.

Komisyon varsa bunu mutlaka satıcıdan alıyordur. Çünkü döviz dönüşümünü paypal da yapsa aynı miktar görünüyor, satıcının kuru ile fiyatlandır desek de aynı miktar görünüyor. Sadece ilk durumda paypal dönüşüm oranı çok feci, mesela dolar şu anda 2,23 ise bu paypalda 2,35 - 2,40 gibi bir miktardır ki bunu da tersten yazıyorlar genelde, yani 1 Türk lirası = 0.4201357594562 gibi bişeyler görünür. Ben her zaman satıcının kuru ile fiyatlandırıyorum, dönüşüm konusunda TEB çok daha insaflı :)
 
Paypal de Ödeme şeklini Dolar olarak değiştirmek

Rasim Ömer abinin sorduğu soru Paypal'in verdiği hizmet karşılığı aldığı para, yani direkt komisyon. Tıpki normal kredi kartlarında bankaların aldığı %... olan ücret :)
 
Paypal de Ödeme şeklini Dolar olarak değiştirmek

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Rasim Ömer abinin sorduğu soru Paypal'in verdiği hizmet karşılığı aldığı para, yani direkt komisyon. Tıpki normal kredi kartlarında bankaların aldığı %... olan ücret :)

Yok, yok! Yalnızca o değil! Aslında Rasim'in açıkladığı da iyi oldu. Ekstrede satıcıya USD olarak verdiğim sipariş toplamından başka bir şey görmek istemiyorum ve USD kredi kartıma da bunun yansımasını istiyorum. Çünkü kartın ödemesini yaparken hangi kur daha avantajlı ise o kurdan ödeme yapıyorum.