Pervane Neden Zor Döner

Cengiz Küçük

Uye
Yasaklı
Katılım
7 Şub 2018
Mesajlar
50
Tepkime puanı
8
Yaş
33
İlgi Alanı
Uçak
İyi geceler herkese.
1-2 hafta öncesine kadar pervaneyi çevirmeye çalıştığım zaman kolay dönüyordu şimdi ise biraz sertleşmiş . Bunun sebebi ne olabilir?
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
Elektrikli hocam
Konu başına ekledim motor bilgilerini
 
Motor mili eğilmiş olabilir. Pervanesiz elle döndürerek kontrol edin.
 
Bazı motorlar ESC ye bağlıysa pil çıkarılmış olsa bile zor döner. Normal. Motoru ESC den çıkarıp deneyin, kolay dönecektir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cengiz Küçük
Bazı motorlar ESC ye bağlıysa pil çıkarılmış olsa bile zor döner. Normal. Motoru ESC den çıkarıp deneyin, kolay dönecektir.
Evet hocam büyük ihtimal bundan kaynaklanıyordu. Döndürmeye çalıştığımda pili yaklaşık 30 saniye önce çıkarmıştım sanırım ESC nin içinde enerji kaldığı için zor dönüyordu. Şimdi kolay dönüyor :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Levent Suberk
Aynısı daha önce benim de başıma gelmişti.Uçuştan hemen sonra pili çıkardığımda birazcık zorlanıyordu dönerken.Fakat bir süre sonra kendiliğinden düzeliyor.Nedeni hakkında detaylı bilgim yok fakat belki de manyetik etkisinden dolayı yapıyordur sonuçta mıknatıs mekanizması var fırçasız motorlarda.Konu hakkında teknik bilgiye sahip arkadaşlar aydınlatırsa biz de faydalanırız hem. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Cengiz Küçük
Çok teknik olmasa da şunu diyebilirim: Adı "k" ile başlayan (kapasitör olabilir), ESC'nin genelde pil bağlantı kablolarının arasında bulunan silindirik şekilli aparat yüzünden. Bu cihazın özelliği bir miktar enerjiyi bir süre muhafaza edebilmesi.